H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

2008/08/10

...

Éljen! Éljen! Ma délután fél kettőkor, hivatalosan is FELNŐTT lettem! Gratulálok magamnak, szép munka volt! :P :D

2008/08/03

Welcome to Hungary (again)

    "Mindenütt jó, de legjobb otthon".Nos igen, van benne valami. Három teljes napja újra itthon vagyok és próbálok visszarázódni az álomvilágból a kis valóságomba. Most mondjam azt őszintén, hogy nem könnyű? Nem könnyű!

  Érdekes, hogy rövid párizsi utazásom után, a francia élet után, a rövid kinti barangolás után, sokkal de sokkal jobban szemet szúrnak itthon (az országban) azok a dolgok, amik nem tetszenek, sőt azok, amiket már szégyelni kellene! Nem azt mondom, hogy kint minden tökéletes. Dehogy! De...

  Azért itthon is jó újra. Sőt nem csak, hogy jó, hanem élvezetes is. Újra a saját ágyamban aludni, újra magyarul beszélni, újra finom magyar kajákat enni..hmm...miam miam :))

 Azért köszönöm ezt a varázslatos időt, amit kint tölthettem:)

2008/07/28

Disneyland :)

 Ha meg nem voltatok, akkor egyszer mindenkepp es barmiaron el kell jonnotok Parizsba, mar csak Disneyland miatt is. Ma voltunk ott. Tudni kell,hogy en irtozok mindenfele jatektol ami megporget vagy feldob, vagy ossze-vissza teker, pl:hullamvasut. Nem is lehet ravenni, hogy beleuljek ilyenekbe. Nos, ma kedves cseretarsam, Sebastien nem mondta elore, hogy hova megyunk, meg mikbe ulunk be, szoval meglepetes volt az egesz nap! Nana, hogy olyannal mentunk ami egymasutan legalabb haromszor forditott at egy kanyarban, meg amiben fejjel lefele logtunk, meg amiben a gyomrom a torkomban volt:) De hihetetlen volt! Kar lett volna kihagyni! meg kesz szerencse, hogy nem ertettuk meg egymast, igy belementunk mindenbe:) Szoval, sikerult egynehany felelmet legyurni magamban:P :)

Nos, csak annyit akartam, hogy ez egy szuper hely, igaz szinte csak a penzre megy ki a dolog, de ha ettol elvonatkoztatunk, akkor nagyon szorakoztato;)

2008/07/25

Je t'aime Paris

WOW WOW WOW WOW WOW WO WOW WOW WOWIdióta vagyok! Valaki lőjön le engem!

Azt tudtam, hogy mindenki rogton erre gondol, ha Parizsrol beszelnek. Azt is tudtam, hogy errol festettek eddig a legtobb kepet, errol mondtak a legtobb viccet, sot szinte errol beszeltek a legtobbet eddig, na de, hogy ez eloben is ilyen lenyugozo, azt nem gondoltam. Igen, igen, a szivem csucskerol, az Eiffel-toronyrol van szo! Ma megmasztam! Nagyon klassz volt. Be lehetett latni a tetejerol egesz Parizst! Igen, az egesz varost. Lehett latni az osszes (turistak altal) nevezetessegek tartott epuletet, az osszes kis utcat, az osszes "mindent". Na, de maga a torony is csuda jo:) Akarmennyire is "robosztus" epitmeny megis olyan konnyednek latszik. Teljesen belopja magat az ember szivebe...

2008/07/24

Musee d'Louvre

   Huh...ez a nap nem volt semmi. Olyan lazsalosan indulat, de aztan gyorsan belevagtunk a dolgokba. Hogy felreertes ne essek, elindultunk a Louvre-ba. Igazuk van azoknak teljes mertekben, akik szerint egy nap keves ahhoz, hogy mindent vegig lehessen nezni kenyelmesen. Igy, picit kapkodos volt, es nem artott egy lista sem a kedvencekrol, amiket mindenkepp meg kellett nezni. De az elmeny, az felejthetetlen. Ott allni Delacriox kepei elott, vagy David muveit csodalni, hogy Ingres-rol ne is beszeljek. Szoval, hihetetlen. Kulonos erzes ugy nezni egy remekmuvet,hogy elotte olyan sokat beszeltunk/tanultunk rola. Ott volt pl: Ingres-tol a Roger es Angelica. Annyira jo volt latni az eredetit is. Figyeltem, es az emberek nagytobbsege siman tovabbsetalt mellette. Igen, nekik nem volt meg az a tipikus "Agi nenis rajzora", mint nekunk:) Hianyzott is, hogy Agnes nem setalt ott mellettem es nem sztorizgatott a festmenyekrol hangosan, siras es nevetes kozott:) Ez is mutatja, hogy mindenkepp vissza kell meg ide jonnom kesobb:)

  Szo ami szo, a mai napot nem fogom egyhamar elfelejteni. Sot, remelem, hogy "talan" utana sem:)

2008/07/22

Musee d'Orsay

 Ma bebarangoltam, Parizs egyik legszebb, legvarazslatosabb es lelegzetelalitobb helyet. Ez a Orsay muzeum volt. Teljesen belevizseregtem mikor meglattam nagy kedvenceim kepeit. Degas, Monet, Manet, Courbet, Toulouse Lautrec,Renoir hogy csak nehanyat emlitsek. Csodalatos volt! Sohasem fogom elfelejteni, mikor meglattam Courbet Ornansi temeteset, vagy mikor megalltam Monet Esernyos noi alakja mellett. Olyan kozel ereztem magam a szephez. Hagytam,hogy megerintsen, hogy atjarjon. Hihetetlen volt.

Mikor ott alltam almaim kepei elott, mikor egy-ket percre csak a kep gyonyoru vonasaiba merultem bele, az meseszep volt.

Ma,teljesen elajultam parszor, mi lesz igy a Louvre-ban?! :)


zzi©2009 Sarok.org

Search marketing