H2905121926
K3006132027
Sz3107142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172401
V0411182502

On the road

Temze-torkolat

Egy nap a Leigh-On-Sea—Southend—Shoeburyness tengelyen (három egybeolvadt város a part mentén), a Temze torkolatánál. A folyó itt kb. 5km széles, és elég nehéz megkülönböztetni a tengertől — sós a vize, tengeri állatok élnek benne és többméteres a szintkülönbség az apály-dagály miatt (igaz, ez 60km-rel feljebb, London nagy részében is így van).Raktárból átalakított mediterrán jellegű, olcsó tengeriétel-bolt (itt lent kagyló, osztriga és olivára tekert szardella):


Egy skandináv halászati évkönyv illusztrálja a tenger elővilágát a bolt falán:


Apálykor a Temze torkolatának nagyrésze "szárazfölddé" válik:


Ez egy ún. defence boom, amit a vízen keresztül építettek a II. világháború alatt a német tengeralattjárók és hadihajók ellen (mára csak egy mérföldnyi maradt belőle):
A part mellett sétány és bicikliút vezet végig:


A helyi rendőrség bűnmegelőző hirdetőtáblája:
Rock pool, aminek a lényege, hogy más környezetet teremt az élővilágnak (nincs apály/dagály, más a napfény stb.), ami miatt másfajta állatok élnek benne, mint a környező tengerben:


A defence boomon és a tengeri szélerőműveken kívül a jobb oldalon látszanak az ún. Maunsell fort-ok ("tengeri erődök"), amiket a II. világháborúban épített a hadsereg, hogy megvédjék az országot a Temze torkolata körül támadó német harci gépektől. Ezekre felmenni nem lehet — lehet, csak nehéz —, de hajóval el lehet menni a lábukig.
3 hozzászolás

#1850539, 2011-09-20 03:18:06, Anonim
0
Me and my neighbor were just preparing to do some research on this http://www.americansombo.com/forum/index.php?action=profile;u=19907 http://www.ads.justintraffic.com/index.php?action=profile;u=184505 . We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such excellent http://physicalscience.phpbb3now.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=447 http://mpr411.info/forums/index.php?action=profile;u=235947 information being shared freely out there.

clekGicheh
#1852987, 2011-10-16 15:52:56, Anonim
0
Here are some more links on the topic, Best Treatment For Chronic Heartburn http://andskull.lsdreflux.com http://andchroniccough.lsdreflux.com http://andswollenlarynx.lsdreflux.com http://andhpylori.lsdreflux.com http://andyougurt.lsdreflux.com http://anddairyproducts.lsdreflux.com http://affectsbloodpressure.lsdreflux.com http://andcoughandconjestion.lsdreflux.com http://andswollenglands.lsdreflux.com http://andtroublebreathing.lsdreflux.com http://andyogurt.lsdreflux.com http://andupperbackpain.lsdreflux.com http://andprocessedchicken.lsdreflux.com http://aftergallbladdersurgery.lsdreflux.com http://andhgl.lsdreflux.com http://andmentalhealth.lsdreflux.com http://andmiagrane.lsdreflux.com http://andmothersmilk.lsdreflux.com http://aftergallbladderremoval.lsdreflux.com http://andfoulsmellingurine.lsdreflux.com http://affectingear.lsdreflux.com http://andlightheadedness.lsdreflux.com http://andburnedmouth.lsdreflux.com http://andgastricbypasssurgery.lsdreflux.com http://alldaylong.lsdreflux.com http://andgallbladder.lsdreflux.com http://andicecream.lsdreflux.com http://andendometriosis.lsdreflux.com http://andmissedheartbeats.lsdreflux.com http://andtinnitus.lsdreflux.com http://andchiropracticmessages.lsdreflux.com http://anddigestion.lsdreflux.com http://andhernias.lsdreflux.com http://andstomachflu.lsdreflux.com http://andcharcoal.lsdreflux.com http://andlowstomachacid.lsdreflux.com http://andhamburgers.lsdreflux.com http://andesophogusspasms.lsdreflux.com http://andnightsweats.lsdreflux.com http://andcoughandcongestion.lsdreflux.com http://andvalve.lsdreflux.com http://applecidervineger.lsdreflux.com http://andwormwood.lsdreflux.com http://addacid.lsdreflux.com http://andstrawberries.lsdreflux.com http://aciddyspepsia.lsdreflux.com http://andvomitinginchildren.lsdreflux.com http://andleftshoulderpain.lsdreflux.com http://andbeer.lsdreflux.com http://andbarret's.lsdreflux.com

Mistinvoste
#1855129, 2011-11-28 19:56:11, Anonim
0
lyrpvtbspl, eogigwxiic

bweozwkocv

Mondj már valamit, Anonim!

Neved:
  Web:

viso©2009 Sarok.org

Search marketing