H3107142128
K0108152229
Sz0209162330
Cs0310172401
P0411182502
Sz0512192603
V0613202704

The Memory Outsourcing Branch

2010/03/10

Csoquiz

1. mazsolát szereted?
2. tejcsoki vagy étcsoki?
3. fehércsoki vagy étcsoki?
4. kerek csoki vagy szögletes csoki?
5. franciadrazsé vagy dunakavics?
6. gumicukor vagy étcsokis kávészem?
6+1. nápolyi vagy keksz?

Kulcsszavak: quiz

2010/01/31

5. hét

A keddi nap egyszerű volt, egy sör este a Mátra borozóban, aztán go home, Heroes nézés. Aztán valami elromlott. Sz-Cs-P-Sz végigpörgés Budapesten, Pénteki 8korsós peak-kel... ;]


(Tovább...)
Kulcsszavak: buli zene

2010/01/24

Le is köpném magam

Egy ideje már, hogy nem irok ide semmit, mert valahogy kifogyott a lendület, nem volt kedv. Tegnap viszont olyat pipáltam, hogy muszáj újra nekivessem magam. Ha már nekiültem, akkor viszont kezdem kicsit korábbról. Warning, vavai hosszúságok :o :)


(Tovább...)

2009/11/16

RIP Töpörtyű

Kis űrhajósként folyamatosan caplatott a lakásban apró gömbjében, ki a konyhába, lendületből fel a szőnyegre, néha a fürdő küszöbjén is sikerült átverekednie magát, aztán persze kétségbeesetten várt rá, hogy végre felé nézzen valaki, és átsegitse a visszaúton. Valami rejtélyes oknál fogva kedvenc helye volt odagurulni anyum ágya mellé, ott aztán szépen befészkelte magát, és durmolt egy kicsit. Végtelen aranyos kis tökmag volt, tegnap este bevonult a házikójába szunyálni, és többé már nem jön ki... ;|

2009/11/15

Aszondja wmmwmmm

az új kis kedvencem, Ford Mondeo Ghia álá 1996 :D Juhúúú
Kulcsszavak: napló

2009/11/14

Mert már rég jártam erre

Pedig vannak igazán érdekes és jó dolgok, amiket akár meg is oszthatnék. No ez tipikusan egy ilyen dolog. Aki még nem látta, az most, liraian szólva, lefogja f*sni a bokáját :o :D

Kulcsszavak: videoblog zene

2009/09/27

Jómunkás csapos

Tegnap szerveztünk egy kis túrát a karon hallgatóknak, és érdeklődőknek. Jó volt, fárasztó volt, kimeritő, de határozottan tetszett a dolog. Amire legszivesebben emlékezem vissza, az az a 3 óra, amikor végre beálltam pultozni. Nem volt még ilyenben részem, mindig csak álmodoztam róla. Kipróbálni egyszer magamat, azt, hogy milyen is lehet ott állni, és szorgosan kiszolgálni a beérkezőket. Aki még nem csinált ilyet, hát csak ajánlani tudom. Drága céges csapatépités, meg mindenféle nyaralásos butaságok ide vagy oda, ez épp annyira kaland szerintem, mint elmenni mondjuk vitorlázni. Keveset aludtam, és elég sokat kellett dumálni a csapatokkal, úgyhogy nem épp kipihenten kezdtem, aztán csak mégjobban lefáradtam :) Nem értem mit esznek rajta a népek, de a kérések 70%a VBK volt, pár Fröccs, egy srác mindig 2 házmestert kért, értetlenkedett, hogy miért nem tudom, de a tojáshéj a fenekemen, illetve, hogy sörös vagyok, meggyőzte. 3. alkalommal már tudtam a megoldást, visszakérdezés nélkül kiadtam neki amit kért. Győzelem :)

Van benne valami egyszerű szépség, ahogy robotként mozog az ember a hűtő a vendég és a kassza között. Mozog az ember, siet, igyekszik mindenkit kiszolgálni időben. Kb. olyan szinten van ez, mint egy egyszerű flashjáték, jönnek fentről lefele az elemek, és lekell lőni őket mielött elérnek a képernyő aljára. Mielött túl bosszúsak leszenk a várakozás miatt... :) Sok vendég, sok pont, sok pénz jön be. :) Ennyi a képlet. Csak egy kis testmozgással kiegészitve.

Tanulságos belülről látni ezt a világot, mert amig az ember kivülről olyan okos, addigra belülről mondjuk már 4 vagy 8 óra után eléggé droiddá válik, néha megakad, hogy most épp merről mentem hova, hogy mennyit is kell visszaadni. Közben néha dumálnak veled a haverok, akik odatérnek a pulthoz, beszélgetnél velük, de közben ki is kell szolgálni a tömeget. Rohangálás, sokfelé figyelés. Pörgős munka ez, minimálisan szellemi, jól kikapcsolja a fejet.

Végül pedig, ha a pultnak ezen az oldalán állsz, akkor sok embert látsz. Igy jópár részeget. Közben kaját is csináltunk, volt amelyik ezen problémázott, agresszivra itta magát, és a fejemet akarta beverni, amiért még éheznie kell. Volt aki csak egyszerűen dünnyögött. Bár empatikus készségem van annyira fejlett, hogy ezt eddig is észleltem, éreztem, de jó volt megtapasztalni, milyen ott állni, képviselni részlegesen valamit, ami a másiknak nem jó, ő meg lusta, vagy csak nem látja át a rendszer szerkezetét, és téged azonosit bajának forrásával. Úgyhogy aztán le is forráz, szóban, vagy tettlegesen próbál elégtételt venni rajtad, azért a problémáért, amihez neked közvetlenül semmilyen közöd nincsen. Azok az emberek meg, akik túlságosan vérmesen lépnek fel ilyen esetben, igazán megérdemelnék, hogy a fasznak a másik végén is álljanak egyszer...

Kulcsszavak: csapolós nigger

2009/09/25

A c++ kóder jellegzetes dilemmája

http://blog.brush.co.nz/2009/02/inih/
Kulcsszavak: blog

2009/09/20

Mai nap

Régóta nem irtam már, de ma aztán több olyan is van, ami miatt érdemes tollat ragadni :)
Elsőként is a napom úgy kezdődött, hogy xoptam a jóságosat. Nevezzük Pet-projektnek, ismerkedésnek a feketemágiával, ahogy tetszik. 3kor végül megelégeltem, kicsi BTTF2-n bealudtam. Kelés volt viszont reggel 9kor, mert megtörtént ma egy csoda :) Két izben neki álltam már rendetrakni, de elég csacskán haladtam vele. Hugimmal beszéltem vmikor még a héten, és felvetette, hogy szombaton, csak úgy, szimpla jófejségből átjön és segit rendbeszedni az életemnek ezt a kacska kis szegletét. Nosza, több se kellett, kapva kaptam az alkalmon. 9:15kor csörgött, hogy indul. Én akkor még álmoskásan, ébredezés felé indulva, 20 perc múlva nem is értettem, merre van, hova lett, jön-e ide, vagy nekem kéne menni valamerre. Rövidesen aztán befutott. Nekiálltunk a lakásnak. Nem úgy rémlik ugyan, hogy 15 perc telefonozást leszámítva túlzottan lazsáltam volna, de tényleg mégis muris volt a dolog, hogy ő végigment a fürdőn, a wc-n, a hálón, a teraszon, az ablakokon, aztán még felporszívózott. Én meg végig szinte a konyhában tettem a rendet. Most vagy sikerült az idők során 10szer akkora káoszt beszoritanom a lakásban arra a pár négyzetméterre, mint lehetséges volna, vagy nem is tudom mi lehet a logikus magyarázat arra, hogy ennyire furának tűnik a munka aránya. Lazsálni nem lazsáltam, de mit lehet tudni, lehet Mozsónak 6 keze van.... :o :)

Büszke voltam magamra, mikor azt az apró (amúgy roppant triviális ) csinyt követtem el (de számomra mégis öröm, mert nem sok hasonló csínyt követtem még eddig el), szóval mikor elkövettem a csínyt, miszerint fúró végére polirozó kefét tettem, és ezzel tűntettem el a csempéről azt a vizkövet, amit szegény hugocskám harmadik nekifutásra sem tudott felszámolni.

A hosszú, mintegy 8-9 órás szeánsz vége egy csudatiszta lakás lett, vannak ugyan még apró dolgok benne, amiket rendbe kéne szedni, de az egész, mintha kicserélték volna :) Még egy apró trükk volt, mégpedig hugom beszólása, hogy ő addig nem hajlandó wc-zni amig el nem szaladok Praktikerbe rendes ülőkéért (a meglévőnek ugyanis hiányzott egy alátámasztása, ezért billegett, s elég randácska is volt szegény). Kerékpárral útnakeredtem, persze vagyok annyira szórakozott, hogy az OBI közepén ocsúdtam fel, hogy ez nem praktiker. Azért szaniteres rész volt, így találtam egy wenge ülőkét, rozsdamentes acél szemetest, meg kefét, amit azzal a lendülettel be is telepítettem otthon, így 10k-ból mostmár ez is kinéz valahogy :)

A nap zárásaként pedig egy kis munka. Elötte SPAR-ban bevásárlás. Mivel nagyon éhes voltam, ezért kb 2x akkora adagot vettem, mint ami belémfér. Szokásos amatörizmus... :o Aztán 6 óra kemény xopás következett, mert megérdemlem. Egyetlen sort kerestem, amit kiadok a gépnek, és boldogságot csal végre az arcomra. Nos, meglett. S ami az egészben a fura, elötte már a 16 órája talponpörgéstől kezdtem teljesen zombivá vállni. A nemvárt siker azonban annyira felvillanyozott, hogy ennek már nyoma sincsen :)

Ja és a mai harmadik csoda. Ahogy a SPARban épp fizettem, láttam pénztárcákat. Igaz, hogy műbőr, de pont olyan a beosztása, mint a mostani meglévőnek, mindent kényelmesen áttudtam pakolni bele. Yupie! ;]

Kulcsszavak: napló

2009/09/08

Facebook

Lelkem újabb kisebb darabkája dezintegrálódott a virtuális létben egy mozdulattal, mikor reggeltem magam a facebookon. Vicc a WiW ehhez képest :o :)
Kulcsszavak: napló

vava

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing