H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Mira naplója

2019/03/29

Mátyás király asset managementje avagy a vogonok már köztünk vannak

Rendszergazda vs céges mobilflotta, hogyan kapjunk agyf*szt cégesmobil helyett. Kis magyar abszurd több felvonásban. A munkakörrel telefonos ügyeleti szolgáltatás tartozik, bizonyos sürgősségű problémákkal éjjel-nappal hívhat az ügyfél, helpdesk, másik megoldócsoport. Ennek van egy központi száma, hetente, váltásban más kollegánál csörög. Eztet hívom Frásztelónak, innentől így. Mivel modern, nagy cégnél dolgozunk, így nem egy darab sim-es mobil jár emberről emberre, hanem a nálunk levő céges mobiltelóra van átirányítva. Nem egy nagy was-ist-das. Addig míg a szerencsétlen készülék és átmeneti gazdája is működőképes. Nem ám, ha porszem kerül a jól működő gépezetbe. Ilyenkor lép életbe Mátyáskirály eszközgazdálkodási osztálya, akik segítenek is meg nem is, adnak cserekészüléket meg nem is és lecserélik a 4 éves romhalmazt meg nem is... Többnyire nem is, bár a szándék megvan.

A soros (!!!) google frissítés taccsra vágja a készüléket, persze ügyeleti időben, araszol, mint beteg csiga az akácerdőben, ráfagy a képernyőre az email, az email után a telefon, kicsöng vagy nem, újraindul vagy nem, agyf*szt kapunk vagy nem. A dolgozó megpróbál minden varázslatot, hogy nyerjen egy kis rendszermemóriát, nem sok sikerrel. A mobil látványosan készül a szilikon mennyországba /Silicon Heaven/Red Dwarf, csak gyűjtöknek :)/.  A rosszkedvű tulaj irodába megy, hogy cserekészüléket kérjen. Vagyis, csak azt hiszi, hogy ez fog történni. Helyette, a megfelelő osztály főnöki közbenjárást kér. Addig semmi. OK, email a főnöknek. Itt 3 hét szünet, mert a főnök szó szerint ebédel, szabadságon van és a másik vonalon beszél. Amikor nem vendégekkel köröz, akkor feszt telkóban van és szabira is megy. Nem is tudom hogy lehet ezt bírni nap, mint nap. Szóval megérkezik a levél végre valahára, meg egy formanyomtatvány is a belső direktívák bugyraiból, ezzel kellne intézkedni. Kitölt, kinyomtat, aláír (óh, Te szentséges XXI századi technológia). Hulladék teló mellétűz, diadalmasan levonul ugyanoda, ahol 3 hete kezdte. Záporoznak a kérdések: ezzel a papírral mihez kezdjünk? (honnantuggyam) A fiúk megnézték már a készüléket? (nem, kik és mikor?) Nincs email-képes telefonunk bent! (hovanexxxarjak). Várni, mert jönnek a fiúk megnézni a szerencsétlen dögöt (LG Leon, 2015). Ez is eljön, srác nézi a paramétereket, jön a hegyibeszéd, hogy mekkora mailbox, meg néha át kell nézni az appokat, stb-stb, a panaszos igyekszik magában tartani a megfelelő válaszait. A szakértő idő után röhögni kezd, odahívja a kollegáját azzal a szöveggel, hogy "nézd már bakker, mindenre ráült a rendszer, hát ennek kb hugyoztak". Itten már kikivánkozott a mondat, hogy ezért a diagnózisért ugyan nem kellett idejönni, mert lehetett azt tudni magától is..... hanem ha egy másik készülék, amivel melózni is lehetne... az nem ártana.
Olyan nincs perpill mert változik a szabályzat, 8 hét mire megjönnek az új flotta darabjai. Különben is, főnöki engedély van? Lobogtatom az emailt, ami kb annak látszik. Ja jólvan és mit kellne rajt használni. Felsorolás következik: telefon, rendszerüzenet, egy szem naptár és egy symantec mail app. Ennyi. Hát ilyenünk nincs bent, hacsak nem az a másik, amit javításra adtak le, de mivel az is 4 éves már nem küldjük sehova. Rátesszük a nevedre, aztán az egyiken lehet mailezni, a másikon telefonálni (ahha 1 sim kártyával, OKs). 
A második készülék nem mindig veszi fel a töltést és hát furán csörög. Define fura, egy náthás varjú rockkoncert után. Lehet reménykedni, hogy nem a klóban úsztatta meg az előző tulaj, hanem csak ráömlött az egész napi kv/üditő-adag. Egy hónap elszállt, itt az újabb frásztelós időszak. Van két dögöm, az egyetlen opció privát telómon folytatni a melót, ha mindkettő feladja. A 8 hétben, ameddig lesz új, még alsó hangon 2 ilyen időszak is benne. Tanulság nincs, csak gutaütés.

2019/02/23

Leláncolt Prométheusz

Katona József Színház -  Sufni. Szünet nélkül 80 perc. 

Nézzétek meg, kiváló darab.


http://katonajozsefszinhaz.hu/eloadasok/bemutatok/43008-aiszkhulosz-a-lelancolt-prometheusz&event_id=506546 

Kulcsszavak: days_on_earth Filoo-Zoo

2018/08/24

That's the end of the... summer....

A naagy évszakváltó hidegfront érkezése egyedül a erkélyen lakó növényeimnek buli. Már az első erősebb széllökés óta látszik rajtuk az izgatott készülődés, hogy nna látod, most jön a mi időnk, a húszfokos, bágyadtnapsütős, pulóvercipelős sehogysefrankó..  Ha nem lenne ez a látványos vegetációs készülődés, amire egy enyhébb ősz esetén még novemberig jó érzés ránézni, hát frankón már holnap délutántól kezdeném lelkesen utálni az őszt. Hőségriadót decemberig!
Kulcsszavak: days_on_earth Filoo-Zoo

2018/08/11

...a Föld fog sarkából kidőlni...

A Sziget margójára: ma azoknak az embereknek a Szigetes posztjaival és fotóival van tele a Zinternet mindenféle bugyrai, akik kb 20 éven keresztül, ameddig rendszeresen kint voltam a Szigeten, megvetéssel és szánalommal néztek le és közösítettek ki emiatt... Változik a világ, kéremszépen... lehet egyszer még átérzem majd egykori véleményüket. A Szigetet meg évek óta kihagyom. Nyilván nem miattuk. Vagy nem csak. Kezdetnek jó lesz ;)

2015/10/25

is there another place like 127.0.0.1?

 : )
Kulcsszavak: days_on_earth

2014/06/11

Hyundai-hoz értő autószerelő kerestetik

ismerős számára, elektromos hiba van, a mi ismerőseink sajna csak az európai márkákhoz értenek.

 

Minden megbízható és használható ötletet előre is köszönök.

 

Kulcsszavak: SOSsos

2014/04/02

Esti mese az ügyfélorientáltságrulll

Kedves Gyerekek, képzeljetek el egy nagyon-nagy céget, ami másik nagyon-nagyon cégeknek nyújt nagyon-nagyon fontos informatikai szolgáltatást, ehhez most képzeljétek hozzá ennek a nagyon-nagyon fontos nagy cégnek a qrvára nem fontos, kicsi, plankton szintű rendszergazdáját, akinek feladata a fenti csillagállások miatt - mindaddig amíg pont meg nem csinálja - szintén nagyon-nagyon fontosnak van titulálva. Egyirányból. Eljön a húdenagyon fontos tevékenység éjszakája és a cég levelező-rendszerét egyszercsak elviszi a cica. Nincs. Lehalt. Megmurdelt. Eltávozott. Kilehelte a lelkét, magyarán nem jönnek-mennek azok az elcseszett e-mailek. A plankton ül otthon a gépe előtt, rendszertani besorolásának és az adott helyzetnek megfelelően zöldülő búrával és próbálkozik: újraindít, profilt javít, lesi a céges hálót, hátha van rajta információ, számolja az időt -mindhiába, fohászkodik a rendetlenek és a szilikon-mennyország (refto: Red Dwarf/vörös törpe sorozat) kisebb-nagyobb isteneihez, próbál kommunikálni a szintén ügyeletes kollegáival. Aztán ahogy szorít az idő a rémfontos feladatig, megbarátkozik a gondolattal, hogy közelít az elkerülhetetlen, fel kell hívja a HelpDesket, egy informatikai cég ugyancsak informatikus, supportos kollegája meg kell vívja a harcot a Belső IT Helpdeskkel, mert szinte semmihez sincs joga a gépen (pl registry ) amin local adminnak van csúfolva. Szóval nincs mese, éjjel f12, Föld Órája, szombat, halált megvető bátorsággal bepötyögi a rettegett négy számot és felkészül a lovagi próbatételre. A következő párbeszéd zajlik:
- Szia, a citrix-ről vagyok és nagyon nincs exchange kapcsolat, mit lehet erről tudni, dolgozni kellene mindjárt...
- Hello, végülis jó, hogy feltűnt, már órák óta nincs...
- Igen, azt tudom, hogy órák óta nincs, azt szeretném mi a hiba, mik a kilátások, lehet-e tudni mikor lesz, tudod, lenne izé... leveleznivaló... mindjárt...
- Nem, nem tudni, a rendszer lent, dolgoznak rajta.
(a plankton,mint magát hozzáértőnek tartó, itt reménykedni kezd, ha kideríti a leállás jellegét, abból következtethet a várható javítási időtartamra, az irányított kérdések gyöngyszeme tör fel belőle)
- Hmm, de csak nekünk nincs vagy a németeknek se, nincs arról infó hol történt a hiba pontosabban?
- a levelezőrendszer lent van, nem működik, mit kellene ezen még ragozni? Ügyelet van, nincs több információm
- Aha, nekem is ügyelet van, köszi, hello.

Negyed órával az überfontos feladat kezdő időpontja előtt a plankton magába süllyed (képzavar, de vizes környezet hiányában hová máshová) és elgondolkodik a világ folyásáról. Biológiai evolúciója során szintén dolgozott IT HelpDesken fejébe verték a júzert mindig informálni kell. Kifejlett planktonként ezer leírása van az olyan tengeri viharokra, amit a terület meteorológusai major incidensnek neveztek el, mindegyikben oldalanként minimum huszonötször szerepel a tájékoztatni szó. Nem érti és nem érti. A kényszer-spirituálisok emlegetik, a képzelettel valós jövőt lehet teremteni illetve jelen problémákat megoldani. Ül hát a sárga felkiáltójellel szemben és megpróbálja felvenni a rezgését, elképzeli a napot, amikor a saját területén, a saját szabályzatai mellett a beérkező húdesürgős problémára válaszul felhívja a delikvenst és nemes egyszerűséggel közli vele, hogy mit idegeskedsz Mein Liebe Freund, besz@rt a profilod, shit happens, várjál féllábon hátha megjavul magától. Esetleg később valaki ránéz - ez csak egy ügyeletes telefonszám majd diadalittasan leteszi a telefont vagy rányom az elküld gombra és a megoldásával mindenki elégedett...

2014/02/22

Lépcsőházi kaffka

Lépcsőházi-kaffka. Ritka vendég járt, tesóm volt itt átutazóban, fizikai valójában, csak miattam, ami kb a csodával határos, elmentünk látogatóba, dumáltunk, rohan mint mindig, aztán visszahoztak egy haverjával. A parkolóban dumáltunk még, ílyen balkán-módra, ajtó nyitva, zene szól, cigi a kézben, igény szerint. Elköszönök, jönnék föl, a postaládáknál a házunk önjelölt kommunikációs managerei épp értekezletet tartanak (a két barisnya fixen pletykál, a harmadiknak M néninek én nyitom a kaput). Szörnyella Elvtársnő rosszallóan rázza fejét mikor visszaköszön:
- a helyedben nem lennék büszke, hogy még ennyi idősen is ILYEN emberekkel barátkozom... főleg ide hozni őket! Sosem akarsz felnőni?

Elfut a pulykaméreg, villámló szemekkel és angyali mosollyal közlöm:
- Tetszik tudni Szörnyella néni, nem árt az embernek jóban lenni a főnökeivel....

M néni, aki teljesen megérdemeletlenül, de valamiért nagyon kedvel (amúgy másik két nénivel egyetértésben), elképedve fogja meg a karomat miközben kikerüljük őket:
-De Angyalkám, az nem Z autója volt, az a nagy sötétzöld?

Ránézek, kacsintok, bólintok, vállrándítás... Kipukkad belőle a nevetés, megy felfelé. Postaláda, nyitom az ajtót, még a másodikról is hallom, ahogy nevet 

Szörnyella néni egy közgyűlésen másfél havi tartozás miatt kezdte ecsetelni, hogy ha nem tudok rendesen fizetni, ők bizony tudják miből tellett nekem autóra, szégyelljem magam meg az anyám is, tudják a "sztorimat az ukránokkal"  Felemelve a hangomat közöltem, hogy jobb ha tőlem tudja, szerbek voltak, mert azokat legalább megértem, de nekik van igazuk, mert az ukránokkal már A8 Audim lenne és elmúlt az a világ, amikor ő fajtájuk mondta meg ki jó és ki rossz, mielőtt leordítva elküldtem volna a %@***-ba. Szóval nagy a szerelem. Beginning of beautiful friendship. 

Én mondom Nektek Kedves Gyerekek, a sok-sok idős bácsi meg néni aki azt mondja, hogy az Átkos rendszerben a MotykosKomenisták kényszerítették őket III/III-nak lenni, bizony nem mondanak igazat. Szinte a vérükben van. Látjátok, eltelt 20+ év és még mindig ezt csinálják, önként és dalolva... Nem biztos, h f*sz* ötlet visszaköltözni abba a házba, ahol nem túl felhőtlen módon felnőtt az ember....

 

 

 

2014/02/02

Atyavilág reloaded finally - gyűlölet/hate coaching

Nagy nap volt a mai, megtudtam egy rakás dolgot az igazi apámról... nem tudom mi tartott ezen majd 38 évig, miért kellett harcolni érte és miért akkor tudom meg, amikor a saját életem romjaira hullott, hogy még értékelni se tudjam igazán. Ráadásul pont megbukom a német vizsgán a héten, mert nem bírok tanulni és a köv félévet le is mondtam. Miért érdekes ez ide? Nézzük csak...

Nos, még csak nem is a Ciklámen volt az apám (aki miatt Mutter gyűlöli a ciklámeneket), az is egy elvált nős férfi volt, aki 2 év kapcsolat után visszament a volt nejéhez és bennehagyta  akkor még nemMuttert a trutyiban. Aki 35 évesen erre úgy berágott, hogy eldöntötte "szerez" magának egy gyereket, mindenáron. Az imádott Nagyi, akiért annyira odavoltam, nna ő eredetileg nem örült igazán a jöttömnek, mert a család mellett állítólag ő se nem bírta volna elviselni egy zabigyerek szégyenét. Ezért kellett a névházasság. Többek közt. Társadalom, juhé.

 

Én pedig félig német vagyok, méghozzá papír szerint NDKs. Egy eredetileg Hamburg-ból származó, félig dán Echt Berliner az apám. Kelet-német felesége volt, 2 gyereke. Van még két féltesóm. Hurrá-hurrá. Nagy név a szakmában, megtaláltam a publikációit a neten.

 

Ismertem. Ő volt Mutter német haverja, Manfred, aki órákat töltött velem a játszótéren idegen országokban úgy, hogy egyik anyanyelvemet sem ismerte. Beszélt és bohóckodott velem, meg a többi gyerekkel, full németül. Ha tudtam volna akkor mi az a marslakó, hát annak néztem volna. Négy éves voltam, amikor a plüssállataimmal szórakoztatott a nagyszobánkban és nem volt közös nyelv, amin közölhettem volna, hogy hahó már nem vagyok csecsemő, izé, de azért szórakoztató amit művelsz. Egyáltalában nem hasonlítok rá. Állandóan röhögött, bohóckodott, talán ha ezt tőle vehettem evvel a búvalb*szott családban. A Jégkorszakból valójában inkább Sid volt, mint a névrokona. Élete végéig leveleztek Mutterral. Tudta, hogy a gyereke vagyok és azt is, hogy Mutter nem akart tőle ezen felül semmi mást. Megáll az ész és trombitál.

 

Visszagondolva később egész furcsákat gondoltam, a dilis német bácsiról, aki órákat volt képes egy teljesen ismeretlen nyelvet beszélő gyerekkel gügyögni meg hülyéskedni. Azt hittem, hogy valami nem stimmelt vele, pedig "csak" az apám volt... Legalább szimpatikus volt, bírtam a fejét, amennyire egy gyanakvó kisgyerektől tellik...

 

Csak azt nem értem, hogy mire volt jó ez a gyűlöletpolitika, hogy abban nőttem fel, hogy van valahol egy ember, aki otthagyott minket születésem után, hogy lemondott anyámról, mert nem vették észre a terhességét és azt hitte beteg (ez tényleg így volt, a tények, csak az nem, aki lemondott róla), hogy ha megkérték, hogy vegyen valamit a boltba, arra vállvonogatva azt mondta, hogy "valaki mindig segít", hogy soha az életben nem érdeklődött irántam. Miért kellett egy ráadásul fiktív, vadidegen ismeretlen ellen gyűlöletet nevelni belém? Nincs rá válasz... valamit mondani kellett....

 

Isten nyugosztaljon Manfred N. K-S., mostmár igazi okom is van miért megnézzem Berlint! 

2014/01/24

Epic fail - esküvői ruhák

Tegnap a szekrényben keresve "beleakadtam" a 2013. június végén vett "esküvői" ruháimba. Kettőt vettem, biztos, ami biztos. Igen, arról volt szó, hogy majd a nyár végén vagy szeptemberben és ott volt, segített kiválasztani, mondta a kommentjeit... hogy lehettem ennyire vak és hülye???
A fotók a próbálgatásról elmentek a betöréskor ellopott notival, arról épp mentés sincs, ezt a dalt találtam helyette... .. lehet el kellene adjam őket...

 

Kulcsszavak: days_from_hell P! sad

vadmira

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing