H3107142128
K0108152229
Sz0209162330
Cs0310172401
P0411182502
Sz0512192603
V0613202704

Professional Lifeguarding

2008/09/06

Ideért a ciklon

Ideért tegnap este a ciklon, ami most végigsöpri a keleti partot. Egész tegnap este szakadt az eső. Ma nem esik, bár estére ismét esőt jósol. Nem is az esővel van a gond, hanem azzal, hogy jelen pillanatban 98%-os a páratartalom. Nem lehet kimenni az utcára. Mire az ember elsétálna a metróig, már csavarhatja is ki a pólójából a verítéket. 

És ezek után mennénk BBQ-zni. 

 

Szép nap lesz :)

Kulcsszavak: Amerika ciklon

New York képek

Üdv ismét.

 

 Mai nap, mint a múltkorWashingtoniutazásomkor beszéljenek a szavak helyett a képek.

 Time square egyik oldala

 

 Time square másik oldala

 

 Postapalota

 

 Empire state building

 

WTC mai helye 

 

Zászló 

 

 Dél Manhattan, a Dél Manhattani kikötőből

 

 Brooklyn bridge ugyanonnan, a háttérben pedig a Manhattan bridge

 

Régi bevándorló ház

 

 Empire State Building tetejéről az ENSZ palota

 

 Észak Manhattan, ugyanonnan

 

 Pennsylvania hotel (magas fekete), a jobb alsó sarokban a Macy's, Amerika legnagyobb bevásárlóközpontja

 

 tető

 

 Dél Manhattan

 

 A híres vasaló épület

 

 Szabadság szobor

 

 The Chrysler Building kivilágítva

 

 Dél Manhattan este

 

 Manhattani Hilton szálló

 

 Rockefeller plaza teteje

 

 Rockefeller center, és plaza alja 

 

 Rockefeller center (aki ezen a képen felfedezi a magyar zászlót, az ügyes és esetleg kap tőlem valamit;) )

 

 Ez is

 

 Velem

 

 Ez is

 

 

Az előbbi képek a teljesség igéye nélkül kerültek fel. Reklamációt nem fogadok el, semmilyen formában. Több mint 200 kép közül választottam ki ezeket, szóval, a többit, majd otthon személyesen tőlem, velem :) 

 

Esetleg valamikor, amikor érzek elég késztetést, akkor képek helyett mesélek is valamit, de a mai napom is eléggé lefárasztott, a tegnapi is, szóval, IJ. 

 

Üdv.

Kulcsszavak: amerika NewYork

2008/09/04

New York, New York...

     Először is szeretnék mindenkitől elnézést kérni, hogy ilyen sokáig nem írtam, és pont a finishben, amikor történik is az emberrel valami :)  Na hát velem túl gyorsan is történtek dolgok. Egyik pillanatról a másikra változtak meg a dolgok. 

 

     Jelentem sikeresen megérkeztem New Yorkba :) Tegnap amikor megérkeztemDC Chinatownba kicwsit meg voltam lepődve, ugyanis jó európai lévén én valami rendes buszállomást vártam. Ehelyett találtam egy kis alagsori kis várótermet egy kis fülkével. És nem éppen sugározta azt az érzést, hogy ez most egy busz utazási társaság. De végülis eljutottam New Yorkba, kevesebb, mint 5 óra alatt, ami azért nem rossz - mondjuk a kínai sofőrők nyomták is neki rendesen.

     Igazából New Yorkról jelen pillanatban nem is nagyon tudok mit mesélni, mert eddig nem sokat láttam belőle. Chinatownból láttam kb 10 percnyit, meg a metrót. De majd ma... 

 

     Utolsó hétre, szerda kivételével minden napra kaptam melót. Kedden egy kicsit rossz volt az idő, de nem vészes. Kicsit felhős meg miegymás, de nem gondoltam volna, hogy csütörtökön az lesz belőle, ami. Ugyanis csütörtökön arra keltem, hogy odakint szakad az eső. Mivel egyszer már volt részem ilyenben, egyből vissza is feküdtem aludni, nehogy kárba menjem az idő, amíg még esik. Aztán Suzana, szlovák lány ébresztett fel minket, mondván, hogy most hívczák az officeból és senki - az egyész atlanticnál senki - nem dolgozik ma, senkinek nem kell mennie dolgozni. Később kiszámoltuk, ezzel a húzásával, az atlantic több százezer dollárt spórolt meg magának. Ugyanis sztem a guardok 90%-a már túlórába dolgozott volna, ami ugye $13,, aztán átlagba sztem olyan 9-10 órát dolgoznak egy nap a lifeguardok. Valamint csak itt Annandalebe lakott 11 guard. Szóval úgy vélem, hogy az Atlanticnak ez a húzása nem csak az időjárás miatt volt... 

     Végülis nem is baj, hogy mindenki együtt volt szabad, mert így legalább el tudtunk menni együtt vásárolgatni meg hogy csak úgy együtt legyünk. Elsőnek elmentünk egy K Marktba vásárolgatni, majd utána beugrottunk egy istenio helyre, a Fuddruckersbe. Beszéd helyett álljon itt 1-2 kép: 

 

 

Elég szépen bekajáltunk ott, a nap hátralévő részében meg szinte csak emésztettünk, nem sokmindent csinűáltunk. 

 

     Jelen pillanatban ennyi lenne a bejegyzésem. Majd még írkálok valamit ha eszembe jutnak a dolgok, meg írok beszámolót a mai napról. Legyen ennyi elég mostanra :) 

 

Üdvözlök mindenkit otthon, már nem sok van hátra és teljes valómban is tudok adni beszámolót annak, aki kéri :) 

 

Üdv

Kulcsszavak: amerika New York

2008/08/22

Jó nap- Rossz nap

    Tegnapi napom kicsitz érdekesre sikeredett, de a lehető legjobb értelemben. Kezdődött azzal, hogy nagy nehezen kimásztunk az ágyból olyan 8 óra fele, mivelhogy el kellett vinni az officeba a social security numbert, különben nem tudtam volna fizetést adni, és nekünk még mindig nem volt meg. Szóval nehezen felkelünk, szóltunk egy itteni ismerősünknek, Omarnak, hogy vigyen el minket Social Security officeba. Útközben még megálltunk kávét venni, hogy valahogy kibírjuk a reggelt.

    Viszonylag gyorsan sorra kerültünk, nem kellett sokat várni és Omarnak hála, xcsak 10 percet késtem reggel a munkából. HA Omar nem hoz el dolgozni, nem tudom mennyit késtem volna.

    Később Omarék visszanézett, lakótársakkal, hogy megnézzék a medencémet. Amíg Omar elment kajáért, addig mi magyarok jól elszórakoztunk. Távozásuk után egész vidáman telt el a napom, és még tekerni sem kellett most, mert 7:45-re jöttek értem a többiek, akik meg bevásároltak.

    Ezután hazamentünk, elkezdtünk takarítani meg főzni. Vettünk csirkemellet, meg csirkecombot fillérekért és azt csináltuk meg hagymásan és meghívtuk estére Omart is.

    Az estéből végül is egy kisebb party kerekedett ki. Egy tálca (24 sörrel) és az összes magyarral. Később csatlakozott hozzánk egy másik amerikai ismerősünk Richie, majd olyan hajnali kettőkör páran elmentek egy ameriakai csajhoz és váltásként kb ekkor érkezhetett meg Omar is. Lightos esténk volt - sörözgettünk, zenét hallagattunk és beszélgettünk.

 

    A mai napom már alapból rosszul kezdődött. Elég nehezen keltem fel, lévén ma este se sokat alutam meg tegnap se, lévén fel kellett kelnünk 8-kor. Nagy neheuen kimászok az ágyból, hosszú idő után ma végre vettem a fáradtságot, hogy megreggelizzek, majd kómásan elkezdtem tekerni a poolhoz. Mikor ideértem, akkoresett le, hogy otthon hagyam az asztalon a kulcsomat, amin a lakáskulcsok és a pool kulcsok is vannak. Egy rivöd gondolkodás után, hogy mit cisnáljak, úgy döntöttem, hogy csak hazatekerek érte, más válaszátsom nem nagyon van. Nagy nehezen még mindig kómásan elindultam hát haza a kulcsért. Épp meghalni készültem mire hazaértem - pár korty hideg víz és a kulcs felvétele után jöhettem vissza a poolhoz, így sijerült egy durván 40 perces késést produkálnom úgy hogy megint nincs kajám napközben úgyhogy megint el kell mennem majd 15 percre, hogy vegyek kaját. 

    Úgy érzem, hogy a kulcs otthonhagyásával büntet az isten azért, hogy tegnap nem tekertem pedig dolgoztam. 

    Remélem a mai napra az ilyen megmozdulásoknak ennyi. Elég volt nekem már ennyi is :)

 

A múltkor elfelejtettem mesélni, hogy hétfői szabadnapomon elhatároztam, hogy elmegyek vásárolni. Egyik barátom mutatott egy rég elfelejtett oldalt, a http://www.worldwidefred.com/home.htm -t. Ide akartam volna elmenni, hogy vegyek 1-2 dolgot magamnak, meg ajándéknak. Meg is találtam még szopmbaton, hogy hol van boltjuk. De hétfőre csak nagyjából, a környékre emlékeztem, hogy hol van- de azt már elfelejtettem, hogy nincs saját üzeltük, hanem egy nagyobb boltba van egy ilyen kis részlegük, vagy nemtudom. Szóval hétfőn felkerekedtem nagy bátran a kb 6 mérföldes útra (1-kor indultam el).

    Az út nagy része abból állt, hogy hegyre fel, hegyről le, szóval 40 fogok melegve 51 fokos páratartalom mellett majdnem meghaltam mire odaértem, ahol gondoltam, hogy van a bolt. Végigjártam kb háromszor a környéket, hogy megtaláljam a boltat de semmi. Szóval olyan fél három- három fele elindultam vissza hegyeket mászni, szóval mire hazaértem eléggé ki voltam és inkább nem mentem aznap már sehova.

    Azon gondolkodom, hogy nem adom fel a vásárlási hajlamomat, csak inkább interneten rendelek, kicsit egyszerűbb, úgy érzem :)

 

    Apropó. Az internetvásárlásról jut eszembe. Vasárnap este rendeltünk Gergővel pár ruhát az interneten. Én vettem két pólót, egy övet, egy pulóvert és egy baseball sapkát 121$-ért. És persze eléggé jó márkák, szóval ahhoz képest elég olcsó volt. Ilyen márkák otthon nagyon nem is vannak (pl az egyik pólóm az infamous márkájú, itt eléggé népszerű, de otthon nem nagyon lehet róla hallani), és ha minden igaz, akkor szombaton meg is érkezik a csomagunk. Alig várjuk már Gergővel, hogy megérkezzen.

 

    A végére még leírom, hogy mit találtunk ki, mi magyarok a hátralévő időkre. Elhatároztuk, hogy mivel alig van hátra két hét a melóból a hátralévő időben minden este össze kéne ülni és beszélghetni, iszogatni kellene így a végére, hogy még több élményünk legyen. Kíváncsi leszek, hogy hogyan fogjuk tudni tartani :) 

 

Azt hiszem ennyi voltam mára. Majd még jelentkezem. 

Kulcsszavak: Amerika ezis-azis

2008/08/19

Beszámoló

    Már csak két hét van hátra a munkából. Lassankézzel fogható közelségbe kerül a vége és még mindig nem tudom mit csináljak meló után és hogy mikor menjek haza. A szállást szeptember 12-éig el kell hagyni.A repjegyem 15-ére szól. Az utolsó munkanap, ha minden igaz, szeptember 1. Gergővel azt terveztük, hogyha vége a munkának pár napot lent maradunk Washingtonban, pihenni, és rendesen szétnézni Washingtonban, utána egy hétre felmenni new yorkba, úgy hogy a cuccunkat itt lent hagynánt az apartmanban. De hát ez nem fog összejönni, csak ha 12-e előtt visszajönnénk felszedni a cuccokat (teljes felszereléssel meg kicsit kellemetlen lenne felmenni New Yorkba, hogy atán teljes felszereléssel jöhessünk is vissza - mivelhogy a repülőjegy indulási helyét megváltoztatni állítólag nagyon macerás és nagyon sokba kerül.) Így, hogy mi lesz és hogy lesz a szeptember még mindig elég nagy kérdőjel. De majd kitaláljuk, egyedül a repjegy időpontváltoztatása miatt lenne fontos minél hamarabb dönteni. 

    Hosszas egyeztetés és rábeszélés után rávettük az itteni haverjainkat, hogy menjünk el kosarazni. Kb egy fél órás játék eredménye: egy szebb esés következtében sikerül egy elég nagy felületen lehorzsolni a bal térdemet a betonon, és egy egy ötven forintos érményi vérhólyag a bal talpamon, hála a kényelmes cipőmnek. Utána jobbnak láttam nem játszani, de legalább azt a kis játékot élveztem :)

    Új supervisorunk van. Brandont állítólag kirúgták, mert rosszul végezte a munkáját, de én még esélyesnek látom, hogy visszament a collegeba. Azért gondolom ezt, mert már egyetlen amerikai lifeguard sem dolgozik. Most is, a pénteki swing guardom helyett jövök helyettesíteni túlórába, szóval lehet, hogy csak ezért kaptunk új supervisort. Mindenesetre elég érdekes egy arc :) Ma láttam először, de majdnem szóltam neki, hogy jobb lenne, ha elhagyná a poolt. Úgy néz ki, mint egy leszakadt hajléktalan, csak a kövérebbik kivitelben :) Nagy ősz szakáll, hosszú őszes-sárgás hajjal és enyhe záptojásszaggal. Amikor leesett a tantus, majdnem elröhögtem magam. Ennek ellenére elég jó fej volt. Mondjuk erre a két hétre próbáljon meg szívózni bármelyikünkkel, akkor nem hiszem, hogy kihúzná ezt a két hetet...

     Az fentebb említett amerikai spanunknál néztünk valamelyik nap olimpiát. És végre, több mint két és fél hónap múltán le tudtam mérni a súlyomat. Bár valszeg csal  az a mérleg, mivel Gergőnek három mérésből három különböző eredményt adott. Én csak egyszer mértem meg. Aszerint olyan 7-8 kilót fogytam, mióta kint vagyok. Nem ártana még egy olyan 3-4-t leadni, annak tudnék örülni, de azt elnézve, hogy manapság már nem nagyon hozok magammal kaját, hogy egyek napközben vmit, hanem helyette lelépek olyan 12 fele egy negyed órára a Mekibe 4 duplasajtburgerért, nem sok esélyt látok rá, hogy még fogyjak annyi, míg hazamegyek.

    15-én, pénteken volt szerencsém egy olyan igazi amerikai házibulihoz. Majdnem ugyanolyan volt, mint a filmekben, azzal a különbséggel, a rossz idő miatt elég kevesen fürödtek a medencében, és nem voltak nagy vetkőzések a csajok részéről :) Ezektől eltekintve egész jó kis buli volt, bár a több mint száz emberből nem ismertem szinte senkit, csak a lifeguardokat, akikkel mentem, a házigazdát, meg 1, vagy talán két embert még. Igaz az este zárása volt életem egyik, ha nem megrázóbb élménye, amiről inkább nem beszélnék. Elég ha annyit mondok, hogy fel akart valaki szedni, de nem nő volt az illető...

 

Azt hiszem ennyi elég is végszónak...

 

Így a vége fele járva megpróbálok kicsit gyakrabban írni a blogra.

 

Üdvözlettel 

Kulcsszavak: Amerika beszámoló

2008/08/02

Isten nem ver bottal

    Szerencsétlen notim a minap benyelt egy vírust. Tegnap megpróbáltam leírtani a rohadékot, de nem sikerült. Olyannyira nem, hogy megboszulandó letölrési kísérletemet szétesztedte a gépet. Nem bootolt be rendesen. No, de én se voltam rest, még tegnap este újrapakoltam az xp-t :) A mai napom pedig azzal telt/ telik, hogy pakolgatom újra a programokat. Szóval megvan a mai egész napos programom :) 

 

    A kedves Verizon telefon és internetszolgáltató, volt olyan kedves és a múlt héten megszakította az érvényes szerződésünket, és az officenak küldte ki a számlát. Az office, emg felhábrodott, hogy hogyhogy előfizettünk az internetre az ő megkérdezésük nélkül, így most fejenkénti 50 dollárra akar kötelezni minket, hogy kifizessük az internetet. Miközben, ahogy utána számoltunk a költségeknek, csak olyan 20-25 dollárt kéne fizetnünk fejenként, ahhoz, hogy kiegyenlítsük a számlát a verizonnal. A maradékot nem igazán tudjuk hova rakni a többiekkel. Az atlantic úgy akarja kifizettetni velünk, hogy alá kellene írni egy lapot, amiben beleegyezünk abba, hogy levonják a fizetésünkből ezt az összeget - azt leshetik mikor írom alá, majd ha megmagyarázzák, hogy miért kell többet fizetnem azért az internetnek nevezett lassú izé miatt.

    Szóval most nincs internetünk és még rá is kéne fizetnünk. És pont most kapcsolták ki, amikor elkezdtünk éjszakánként az interneten játszani a többiekkel, most ennek is búcsút mondhatunk. 

 

    Ma este a szlovákok bulit szerveztek az apartmanunkba, amiről én (ok, az egy dolog, hogy jelentéktelen senki vagyok, de akkor is ott lakom) csupán tegnap este szereztem tudomást. A vicces még az, hogy ugye a múltkor kaptunk egy figyelmeztetést, hogyha mégegyszer probléme lesz velünk, akkor kirúgnak minket az apartmanból. Történt mindez a múltkori buli után (nem nálunk volt), ahol kicsit hangosabbak voltak egyesek a kelleténél, és most miattuk azok is szívnak, akik ott sem voltak, vagy nem is hangoskodtak, mivelhogy mind három apartmant figyelmeztették, hogy kirúgják őket. Szóval mindezek után a szlovák lányok voltak olyan kedvesek és meghívtak pár ismerősüket. Azt hiszem meló után hazaérvén elkezdek csomagolni...

 

    A tegnap estéről jut eszembe. Tegnap este ettem rendes kaját amióta kint vagyok. Vettünk 4 jó nagy szelet disznóhusit és beleraktuk egy mustáros hagymás pácba, hogy álljon egy napot. Majd tegnap meggrilleztük, azon a BBQ-zón, amit úgy kukáztunk már vagy egy hónapja. Lehet hagyni kellett volna még egy napot a pácban, de így is finom volt. Mellé, megcisnáltuk a pácban levő sok-sok hagymát fóliában, az volt a köret. Mit ne mondjak a hús mérete ellenére Gergővel mi ketten nem lkatunk jól, így utána elmentünk még a Mekibe desszertezni (2 duplasajtburger, almáspite és kettőnkre egy kis kóla- amit legalább 5-ször újratöltöttünk). Szóval a tegnap este bekajáltunk rendesen.

 

    Ha minden igaz, akor ma elintézem, hogy hamarabb mehessek haza, de addig vár rám még 1-2 telefon, meg 1-2 e-mail, de a jövőhéten reményeim szerint már azt jelenthetem be, hogy kifizettem a repülőjegy átírását és a kezemben van az új repjegy.

 

Mára egyenlőre ennyi voltam, majd még jelentekezem. 

Kulcsszavak: Amerika Kellez?

2008/07/25

Washington DC.

Tegnap délután beruccantunk Katival DC-be. Szóval a mai szófosásom helyett álljon itt néhány képek a tegnap délutánról:

A Washington emlékmű: 

 

 A Capitoleum:

 Nagyon alulról:)

 

 Előtérben a második világháborús műemlék, középen az a nagy medencének nemtom a nevét (ott se lennék lifeguard:), a háttérben meg a Lincoln memorial

 

 A második világháborús emlékműnél, 56 oszlop tiszteleg azok az államok előtt, akik részt vettek a háborúban. Mi Virginiában vagyunk, szóval azt fényképeztük le

 

 A második világháborús emlékműnél

 

 A másik oldaláról

 Koreai háborús emlék

 Ez is

 Zászló

 A Lincoln emlékmű előtt még visszatekintettünk :)

 A vízfelszín magasságából

 Kati, én és a Lincoln emlékmű :)

 Előlről

 Lincoln bratyóval

 

 Vietnami emlékmű - page #1

 page #2 

 White house

 Szintén, csak velünk

 

Ennyit ízelítőnek. Ezek lettek mondhatni a legjobbak, amiket érdemesre találtam felrakni.

 

A tegnapi naphoz még annyit, hogy gazdagabb lettem 640 gigabyte-al :D. 125 dollárért vettem egy tetszetős külső merevlemezt. Sztem jó vétel volt, bár a szüleim nem biztos, hogy ugyanennyire nagy lelkesedéssel fogadják majd :)

 

Mára ennyit. 

Kulcsszavak: Amerika DC

2008/07/23

Betegség, vihar, késés meg amit akartok...

    Jelentem múlthéten sikeresen megbetegedtem. Szerdán este egy kisebb bulit tartottunk, ahova én kevertem egy koktélt, hasonlót, mint az Isten Nyila - jég, citrom, lime (ezt összetörni, felrázni), vodka és gymölcslé (először mangó, majd miután elfogyott narancslé). Had ne mondjam, hogy életem legfinomabb koktélja volt :) Egy dolgot nem kellett volna vele csinálni - szívószállal inni. Csütörtök reggel kicsit fájt a torkom de nem tulajdonítottam neki különsebb figyelmet, máskor is volt, hogy reggel fájt, de napközben elmúlt. Nem is lett volna vele baj, ha nem megy egész nap a légkondi maxon. Mostanra kezdek kilábalni belőle, de kell még 1-2 nap sztem, hogy vége legyen. 

 

    Tegnap este páran elmentek a tengerparta bérelt kocsival. Énis mentem volna, ha el tudom cserélni a napomat (mint utóbb kiderült - tegnap este - hogyha 4 nappal korábban bejelentem, hogy nem tudok dolgozni egy napon, akkor kötelesek kiadni azt a napot szabinak - én mondjuk ebben kételkedem, de mind1), de nem sikerült, valamint ha nem betegszem meg. Szóval a tegnap estét és a mai estét is csak harmadmagammal töltöm el (bár a két szlovák lány nem számít, amennyit társalogni szoktunk velük), szóval egyedül töltöm. Tegnap este gondolkodtam, hogy megbontok egy doboz sört és befekszem az ágyba filmet nézni, az ötlettől felhevülten nyeltem is egyet, hogy csökkentsem a számban felgyülemlett nyáltartalmat, de nem kellett volna, ugyanis megéreztem, hogy a mandulám még mindig fáj. És arra, a hideg ,szénsavas sör, ami oly finom, csak egy újjabb tövis lenne, szóval maradt a filmezés natur. 

 

    Ma reggel felkelvén nem igazán akartam elmenni melózni (tekintve, hogy valami hajnali 4-ig néztem filmet - sikeresen megtaláltam a Gyűrűk ura, a Király visszatér bővített verzíós dvd-met). Magamat unszolva végülis kinyitottam a szemem, vettem észre, hogy be van borulva az ég. Ez kicsit jobb kedvre derített (ez ugyanis azt jelenti, hogy pláne hétköznap az embereknek elmegy a kedve attól, hogy lejöjjenek a medencéhez napozni - mondanom se kell teljesen jogosan - ugyanis ez azt jelenti, hogy bátrabban vethetem bele magam álmok rejtelmeibe). Mire kikászálódtam az ágyból láttam, hogy csöpög az eső, ez kicsit elszomorított, hogy el fogok ázni már munka felé menet. Mire kiértem terszra, hogy magamra kerekítsem a pólómat amiben biciklizni szoktam úgy elkezdett szakadni az eső és durva szél fújt, hogy el is ment a kedvem az egésztől, így visszafeküdtem az ágyba, mondván, hogy ha dörög az ég meg ilyen égzengés van úgysem engedek be senkit a medencéhez, meg az irodában sem akarhatják, hogy ilyen időjárási körülmények között menjek dolgozni. :) Szóval visszafeküdtem pár percre.

    Kb15 perc múlva már csak csepergett az eső. Ekkor láttam jobban készülődni,hátha mire elékszülök, addigra teljesen eláll. Nagy készülődésem közepette keresnek telefonon, hogy hol vagyok már, miért nem vagyok a poolnál. Mondtam, hogy az eső miatt, de épp észülni indultam. Kérdezték, hogy mennyi idő, míg odaérek, mondom olyan negyed óra. Fain, akor nagy kapkodás. Odaérek a poolhoz, Brandon már ott van és pontozza a medencémet (ugyanis hírdettek egy versenyt a poolok között, hogy kinek a legtisztább "a"-ja, meg "B"-je, meg ilyesmi. Ebben, csak az a vicces, hogy úgy pontozta, hogy előtte való nap én szabadnapos voltam, egy swing guard dolgozott, aki nyílvánvalóan nem fogja kinyalni a poolt, mert nem érdeke, ha csak egy napot dolgozik ott; valamint mindezt 10 perccel a 10 perces vihar után csinálta (kicsit el is mosolyodtam, ahogy méregette a medencét, aminek a közepén egy hatalmas faág úszott). Mondtam Brandonnak, hogy bocsánat a késésemért, a vihar miatt volt, meg etc. Mondta, hogy ne aggódjak miatta. 

 

    Miután elment, nagyjából kitakarítottam, majd belesüppedtem kicsit sem kényelmes székembe és próbáltam élvezni azt a kicsit hűvösebb időt, erre kb fél órás agyalás után - hogy most gépezzek-e, vagy aludjak - utánfelszakadozott a felhőzet és kisütött a nap...

    Akik ismernek tanusíthatják, hogy imádom a napot és a napsütést, de ilyenkore úgy tudom gyűlölni. Annyira illúzió romboló... 

    Szerencsére egész nap összesen volt két vendégem, úgyhogy azért ma sem szakadtam meg munka közben. Negyed nyolckor unottan el is jöttem, háromnegyed 8 helyett (Brandon még reggel elvitte a munkapapírt - gondolom beírta, hogy mikorra értem oda és beírt negyed 8-ra), szóval még csak nem is nekem kellett hazudnom, hogy meddig dolgozok.

 

    Hazaértem után úgy döntöttem elugrom vásárolni egy kis kaját, merthogy igencsak fogóban vannak az alapanyagok. 

    A boltból hazafele jövet villant az agyamba, hogy én nem is amerikában vagyok, hanem inkább valamiféle little mexikóban, ahol a fehér számít kisebbségnek. Elég komoly úgy végigmenni az utcán, hogy minden mexikói, ha csak egy pillanatra is de megnéz téged és megkönnyebülést érzel, amikor egy fehér jön veled szemben.

    Nekem nincs semmi bajom a fehértől eltérerő rasszúakkal, de az ember szine akkor is fehér, bárki bármit mond. Az egyik legkedvesem vendégem is mexikói, és amikor lejön szoktunk beszélgetni pár percet, meg ő hozott nekem először kaját is, de akkor is így gondolom.

    Rendben, megértem, hogy az amerikaiaknak szükségük van a mexikóiakra, hogy elvégezzék az aljamunkát potom összegekért, hogy az igazi kékvérű amerikainak alig kelljen valamit cisnálni, de néha úgy érzem, hogy kicsit elvetették a súlykot az amcsik a bevándorlókkal kacsolatban.

 

Azt hiszem mára elég ennyi élménybeszámoló, meg fejtegetés. De lesz majd folytatása.  

Kulcsszavak: Amerika Kellez?

2008/07/13

American dream

    Azt hiszem kezdem megérteni, hogy az amcsik mit is értenek american dream címszó alatt. Elmondani nemtudom, ezt tapasztalni kell, de amint egyre nagyobb részt részesülök benne, annál jobb érzés fog el, annál jobban szeretem amerikát. Mégsem maradnék, vagy élnék itt semmi pénzért. Az én hazám a kicsiny szeged :) 

 

    Az american dream a tegnapi napról jutott eszembe, amikoris nem épp egy könnyű napon estem át. Kezdődött azzal, hogy péntek este party volt az apartmanunkban így nem sikerült sokat aludnom. Kb 4 órányi alvás után nyitottam ki a medencét, majd kezdtem el takarítani, mert a jó időre tekintettel számítottam rá, hogy sokan lesznek.  Egy órás, másfél órás takarítás után ültem le gépezni, majd úgy döntöttem alszok egyet, még mielőtt jön az első vendég.

    Az alvás igencsak rövidre sikeredett merthogy nem sokkal dél után jöttek Robertsék, és ekkor jutott eszembe, hogy mondták, hogy szombaton meghívnak pár barátjukat és party szerveznek. De nem gondoltam, hogy ilyen korán megérkeznek. Nos, nemsokára megérkezett a nép, 6 10 év alatti gyermek és három residentre 12-13 felnőtt (a szabály residentként csak 3 vendéget engedélyez, de én jószívű voltam, cserébe kaptam kaját:) ). Melléjük jött le még egy család a két kisgyermekükkel, meg még voltak a decken mások is egy páran. Nos a partynak olyan 4 óra fele lett vége, addig majdhogynem a lifeguard stand-en kellett ülnöm (csak azért nem ültem fel, mert ha jött új vendég azokat be kell iratni). Szóval 4 óra kemény meló (nem csináltak sok szabályáthágást, de ennyi embernél azért már figyelni kell).

    Utánuk kaptam 2 óra viszonylagos nyugit, eközben csak pár vendégem volt. Olyan fél hét- hét fele ismét beütött a kraft. Egy másik társaságnak sikerült megtalálnia a medencét. Ezek is voltak vagy huszan. Annyi volt a szerencsém, hogy itt lényegesen kevesebb gyermek volt, talán, ha 3 volt csak. Ők nem maradtak olyan sokáig. 8 óra után 10 perccel realizálták, hogy a pool csak 8-ig van nyitva (nem én szóltam nekik, nekem az már túlórába megy, szal nekem csak jó ha maradnak, de tény és való, hogy már a hátam közepére kívántam őket). 

    Szóval sikeresen bezártam negyed kilenckor. Eddig még 8-ig se maradtam soha, nemhogy negyed kilencig. Kicsit furcsa volt majdnem sötétben hazatekerni hulla fáradtan. Mert temrészetesen ma szombaton volt talán eddig a legmelegebb. Robertsék meg ugye a legmelegebb időben voltak lent. Mpndjuk őket nem zavarta meleg, 4 órát elvoltak a medencében. Jól érezték magukat, neveltgéltek, amitől nekem is jobb kedvem lett és kicsit fel is ébredtem, de nem volt az igazi.  

 

    A mai napon itt ülök fél egykor szakad rólam a víyz, ismét. Megint majdnem teli a deck, de remélem nem kell hasonló napot átélnem, mint a tegnapi volt, még akkorsem, ha holnap szabadnapos vagyok. Én most is szívesen aludnék egyet, mint azt sokan teszik most is kint fekve a napon. Csak én nem akarok bőrrákot kapni (jól ki is kapnék Beától, ha valami ilyesmit sikerülne összeszednem), így inkább az árnyékban marado. 

 

És maradok továbbra is tisztelettel.  

Kulcsszavak: Amerika dream szombat

2008/07/11

Amerika...

    Meg lettem dícsérve :) Egyik vendégemmel keveredtem beszélgetésbe. Ő dícsérte meg az angolomat arra reflektálva, hogy szerintem az angolom rossz. 

    Mondjuk nem tudom mennyire hihetek neki, ugyanis az istenért nem akarta megérteni mit tanulok. Nem értette azt a szót, hogy filozófia (philosophy), aztán inkább a vallások felé tereltem el a szót. Ilyen se sűrűn fordult még elő velem itt kint, hogy az igazi szakomat kellett latba venni egy beszélgetésbe és nem a filozófiát, amit csak azért szoktam bevetni, mert az könnyebb.

    Meg mondjuk alapból is furcsa egy fazon volt. Lehet, hogy van benne némi nemi identitászavar, de nem akarok ítélkezni, alapból rendes faszi, jót elbeszélgettünk.

 

    Más. Tegnap este kicsit, gyermekkori táboros feelingem támadt. Kativel már éppen lefeküdtünk, amikor bejött a szobánkba a harmadik magyar (Gergő) beszélgetni, mert  a büdösek (mi csak így nevezzük a szláv ajkúakat, mert minden más jelzőről tudják már, hogy róluk van szó...:) ) szóval a büdösek (két szlovák csaj) még nem jött haza és mivel egy szobában vannak Gergővel, nem akart lefeküdni addig amíyg meg nem jönnek, így hát beszélgettünk hárman, a sötétben, horrorfilmekről :)  

    Elég érdekes volt, de lveztem. Eszembe jutottak a gyermekkori táborok, osztálykirándulások, amikor még nem az volt a nagy szám, hogy ki mennyi szeszt iszik, hanem, hogy ki meddig bír fennmaradni és ki bír rémisztőbb mesét mondani. Nosztalgiázva is aludtam- az egyik osztálykirándulásomat éltem át ismét.  Fájjó szívvel is keltem ki ma az ágyból, nem mintha máskor olyan nagy kedvvel ébrednék, amikor munkábba kell jönnöm, de most éreztem, hogy aludnék még tovább belerévedni a régmúltba, pedig mintha csak tegnap történt volna.

 

 

Azt hiszem nosztalgiázok egyet, így unalmamban, de lehet hogy oldalra vetem magam és inkább alszok egy órát...

Kulcsszavak: Amerika nosztalgia

tybycsoky

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing