H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Trifles

2013/07/15

szeretem magam, mert...

Van egy csoport a facebookon, aminek tagja vagyok. Minden nap van olyan bejegyzés, hogy napi jó, ahol le lehet írni, hogy aznap mi a jó az életedben (amúgy nagyon jó végiggondolni :)). Aztán ennek mintájára lett egy olyan, hogy "ma ügyes vagyok mert.." és itt meg lehet veregetni kicsit a saját vállad, ami szintén nagyon jól esik, amikor úgy érzed, hogy szétcsúszik körülötted minden, és azért összeszedve látszik, hogy mégsem a lábad lógatod egész nap. Tovább eszkalálódott a helyzet: lett egy szeretem a zuram mert... ami szintén jó dolog, fontos észben tartani, hogy milyen jó, hogy a másik van, főleg ha macerásak a napok. És most lett egy új. Szeretem magam mert...

És rájöttem, hogy én mostanában nem szeretem magam.

 

Ezen nagyon sürgősen változtatni kell, ha egy olyan felnőttet szeretnék nevelni a kislányomból, aki szereti magát.

 


De egyelőre azt sem tudom, hogy fogjak hozzá. :(

2011/03/20

fekete hattyú

Mi olyan erős abban, hogy valakinek az életében összemosódik a képzelet és a valóság? Talán az, hogy a képzelet erősebb képekkel dolgozik, mint a valóság - a féltékenység, a düh, a szexuális vágy, de akár a spirituális élmények olyan erős képekben tűnnek a felszínre, főleg ha a valóság keretébe foglaljuk őket, hogy elsöprő erejük lesz.

 


A tökéletesség csak így lenne lehetséges? Ha engedjük, hogy a valóság keretei közé betörjön az elme (lélek?) által létrehozott világ, és elsodorjon minket, kiteljesítve minket magunkat, felrúgva a "valóság"-ban hitt korlátainkat? A technika nem elég, nem elég jól csinálni, nem elég csinálni azokat a dolgokat, amiktől tökéletes lesz amit létrehozunk (nálunk, halandó embereknél ez az életünk lenne, úgy hiszem). Meg kell tölteni valamivel, azt szoktuk mondani, hogy élettel, de talán inkább pontosabban: magunkkal. Azzal a sokszor zabolázatlan, nyers és elemi erővel, ami néha szunnyad, néha kitörni vágyik, és néha át is szakítja a gátat.

 

 

 

A titok pedig... a titok talán ott van, hogy ne haljunk bele mindebbe. Vagy lehet, hogy nem is olyan rossz belehalni? Legalább egy kicsit.

 

 

 

Azért egy üzenetet mindenképpen magammal ebből a filmből: lazíts.

 

2011/03/19

buddhista kolostor

Mivel nagyon "blogolós", azért gondoltam, megosztom itt a mai popper-idézetet:

 

"Arra a meggyőződésre jutottam, hogy sokáig, évekig el tudnék lenni egy buddhista kolostorban, egy feltétellel: ha biztos lehetek benne, hogy hazajöhetek Pestre, és elmesélhetem a barátaimnak, hogy milyen az élet egy buddhista kolostorban." 

no comment

"Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010 szept. 7."
 
 
"... akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem" (Lázár János)
 

És ezek vezetik az országot. kbk. :)
 
 


(szégyenkezve elkullog, mert nincs megtakarítása, lakása vagy autója és egyik hónapról a másikra él)

2011/02/11

5 évesek lettünk

:-)

2011/01/16

requiem az elcsatangolt kutyákért

Kóborol az utcán itt Tarjánban egy nagyon helyes zsemleszínű labrador pár napja. Nagyon-nagyon koszos, nagyon éhes. Elindul velünk a bolttól, de megsimogatni azért nem hagyja magát, egy apró jelzésértékű morgás, ott még nem tartunk, kedves idegen. A kerítések mögött  mérgesen ugató kutyusokhoz békésen beszagol, de nem távolodik el tőlünk. A méregzsák kiskutyák mellett elhaladva kicsit közelebb húzódik.  Okosan sétál az ember lába mellett (főleg, ha finom húsok illatoznak a táskájában), egészen hazáig, ahol majd tudomásul veszi, hogy egy másik (dühös és féltékeny) kutya már lakik ezekkel az emberekkel, és a kertkapu bezáródik előtte. A nyakán nyakörv kidörzsölésének helye. Jövő héten jönnek a sintérek a faluba, mert már sok a kutyus az utcákon - nagy részük valószínűleg a nagyszerű petárdázás és tűzijátékozás áldozata, ki tudja melyik faluból keveredtek ide.

 

Berci utóbbi időben tanúsított féltékenységi rohamai, a sok ráfordítandó pénz, hogy lehet, hogy a gazdája megtalálhatja a sintértelepen (eufémisztikusan gyepmesteri telep), hogy hol a határ ha elkezdünk aranyos kóbor kutyákat befogadni (mert sok van), hogy másokkal élünk egy házban-kertben, akikre szintén tekintettel kell lenni valamilyen szintig és még megannyi ok, hogy ne fogadjuk be. És tudom a józan eszemmel, hogy ez így van rendjén. Tényleg tudom. De megszakad érte a szívem. :(

2011/01/03

hiszekegy

ezt nem hiszem el... azt hittem, a néni félrehallott vagy félreértett valamit, de nem.. a duna tv szilveszteri műsorában az operettsáleger közé beékelve bizony elhangzott a horthy-korszak hírhedt hiszek-magyarország-feltámadásában "hitvallása". éljen balázs péter, éljen a közmédia. no meg a vezér.

 

 

2010/12/19

hullócsillagok

Harold's planeten volt egy kép pénteken, amiről a hullócsillagok jutottak eszembe, pontosabban az első alkalom, amikor láttam hullócsillagot - már 20 éves voltam, és Hejcén vadásztunk egy domb tetején rájuk, valami refi tábor keretében. :) Persze kívánni nem tudtam olyan rövid idő alatt, amíg lehull egy csillag, de maga a jelenség elvarázsolt egy életre...

 

Ma kottákat kerestem a kolléganőmnek és találtam benne egy idézetes kis lapot, a hátulján ennyi: 1999 Hejce.

 

 

Varázslatosak az ilyen egybeesések, és mostanában megint egyre több ilyen van. Ez jó. :)

2010/03/29

jövet-menet

nagyon utáltam, hogy reggel - már megint - sötét van. na jó, halványan már dereng, valami, az ég alján, de alapvetően sötét van.

 

aztán elindultam. és az a napfelkelte... szemben a hegyek málnaszörp vagy inkább vörösbor színűek voltak, a szőlődombon a házak is abban az egészen földöntúli fényben.. egyszerűen hihetetlenül szép volt.

 

hazafelé meg a bódító ibolyaillat..

 

 

szeretek itt lakni 

2010/03/15

notebook

Nem piros, és nem moleskine, de..

 

 

 

a mostanában zajló furcsa álmaim nyománkönnyen lehet, hogy álmok is fognak bele kerülni.. :) csak az ágyammellett kell tartani éjszaka

 

 

és abszolút szerethető. :) 

2010/02/19

reggelek

Tegnap reggel, ahogy mentem az utcán a buszmegálló felé, iszonyú csönd volt. Még  szoksásos reggeli egy-egy autó sem haladt el mellettem, a kutyák is aludtak még. Hatalmas reggeli csönd, szürke ég. És akkor meghallottam a hangot, ahogy roskadakásáshó, a csöndben az egész világ nyújtózott és ropogttta az ízületeit, mintegy lerázva magáról a telet. Még a nap sem sütött, nem csiripeltek a madarak, csak ennyi - a hatalmas csöndben a hóolvadás átható hangja.

 

**** 

 

Ma reggel még ólmosabb-szürkébb ég alatt mentem, már egy-egy autó is elment mellettem, ahogy szoktak, a reggeli hangok, ezúttal vattaköd és lucsok. Kerestem a tegnapi csöndet, és a mélycsöndes rianást, de már nem volt ott. És valahogy mégis éreztem-hallottam - magamban.

sérülések és angyalok

Scars remind us where we've been, they don't have to dictate where we're going - Agent Rossi

 

Ja, és állítólag Castiel lennék... :) Bár a ki lennél társaságban és mi a kedvenc színed kérdések pl nem ajánlottak olyan lehetőséget, ami nekemvaló.. :)

 

Megszámoltam (mert olyan hosszúnak tűnt a lista a kimenő levelesládámban) és kiderült, hogy tegnap 113 e-mailt írtam. Még ha egy része csak annyi is volt, hogy köszi a fájlt, vagy ilyesmi, akkor sem kevés...

2009/10/27

egy kicsit mintha megfagytam volna, vékony, hideg levegő vett körül, amit még az ölelések is alig-alig tudtak áthatolni, ha egyáltalán

 

 

olyan hűvös filmréteg ez, amit kívülről nem, csakis belülről, a lángoszlop -

 

 

"Még egyszer, hogy jól megértse: a tűzlélek, ha önmagát tűzként éli, akkor a dolgok rendben vannak. Ha azonban az imagináció (a lélek esszenciális élete) nem  fény jegyében áll, akkor a sötétség dühe elnyeli, és akkor a lélek átváltozik."

2009/10/10

minden ember egy sziget...

 ó, igen... :)

2009/09/13

barátok

Az, hogy kit választasz ki arra (vagy ki választ ki téged arra), hogy ha csak egy napra, egy hétre, egy évre a barátja legyél, felelősséget ró rád azután is, hogy eltelik az egy nap, az egy hét, az egy év. Vagy nem? Lehet, hogy nem ró. Lehet, hogy nem felelősséget, hanem lehetőséget - mert azok a szálak igazán nem szakadnak el, hanem láthatatlanul tovább lengenek körülötted, hozzád kötve azokat a másik embereket valami szavak nélküli szinten.

 

Nagyon hiányoznak az igazi barátok az életemből, és remélem, hogy ha máshogy nem, így az interneten keresztül sikerül egy kicsit valóságosabbá tenni ezeket a lebegő szálakat körülöttem - a szavak szintjére emelni - és aztán akár ritka de különleges személyes találkozós szintre is. Bár Brazília még mindig nagyon messze van, de Anglia azért nem annyira. Budapestről és Szigetszentmiklósról nem is beszélve...

 

 

Kellenek a barátságok, a beszélgetések, az egymásbanmagunkfelfedezések, a találó kérdések és a gazdagító válaszok vagy épp választalanságok, a csöndek amik nem terhesek beszélhetnékességgel...

2009/03/02

kitavaszodott - borús, meg minden, és még az úttest és a járda közütti területen áll az összeroskadt hó, de már világosban indultam reggel, és a madarak is valahogy máshogy csiripeltek, és a levegő is friss volt...

 

 

:-)

2009/02/22

Stop and hear the music

Levélben kaptam, gondoltam megosztom veletek, hátha van, aki nem ismeri..

 

"Hideg januári reggel volt, amikor egy ember megállt egy Washington DC-i metróállomáson és hegedülni kezdett. Hat Bach darabot játszott összesen negyvenöt percen keresztül. Ezalatt az idő alatt több mint ezer ember fordult meg az állomáson, legtöbben a munkahelyükre igyekeztek a csúcsforgalomban.

Három perc múlva egy középkorú férfi észrevette a zenészt. Lelassított, és egy pillanatra meg is állt, majd továbbsietett. Egy perccel később a hegedűs megkapta az első egydollárosát, egy nő dobta bele a hegedűtokba anélkül, hogy megállt volna. Néhány perccel később valaki a falhoz támaszkodva kezdte el a zenét hallgatni, de kis idő múlva az órájára nézett, és továbbsietett.

Legjobban egy hároméves kisfiú figyelt fel a zenére. Anyukája kézen fogva vezette, de a fiú megállt a hegedűst nézni. Nemsokára az anyuka továbbhúzta, de a kisfiú közben végig hátrafelé kukucskált. Ugyanez más gyerekkel is megtörtént, kivétel nélkül mindegyik szülő továbbvezette őket.

A 45 perces előadás alatt csak 6 ember állt meg zenét hallgatni. Nagyjából 20-an adtak pénzt, de közben le sem lassítottak. Összesen $32 gyűlt össze. Amikor vége lett a zenének, és elcsendesedett az állomás, senki sem vette észre a változást. Senki sem tapsolt, senki sem gratulált.

A járókelők nem tudták, hogy a világ egyik leghíresebb hegedűművésze, Joshua Bell játszotta a zenetörténelem legnehezebb darabjait 3.5 millió dollár értékű Stradivari-ján. Két nappal a metróállomásbeli előadás előtt egy teltházas bostoni színházban lépett fel, ahol a jegyek átlagosan $100-ba kerültek.

Ez egy igaz történet! Joshua Bell ( http://www.joshuabell.com/news/pulitzer-prize-winning-washington-post-feature ) álruhás metróbeli fellépését szociológiai kísérletként a Washington Post szervezte. Azt vizsgálták, hogy egy hétköznapi
környezetben egy alkalmatlan időpontban vajon felismerjük-e a szépséget, megállunk-e hogy befogadjuk, és értékeljük-e a tehetséget egy váratlan helyzetben.

A kísérlet eredményének egyik lehetséges következtetése: ha nincs időnk arra, hogy megálljunk és hallgassuk a világ egyik legjobb zenészét a zenetörténelem legvirtuózabb darabjait játszani, vajon mi minden más mellett megyünk el észrevétlenül ugyanígy nap mint nap?"

http://www.youtube.com/watch?v=hnOPu0_YWhw

2009/02/12

house

„Do you think you can't be happy without a kid?

I don't know. ... I know I can't be happy without you.”

2009/02/09

reggeli meglepetés

Kinyitottam az ajtót, hogy kiengedjem a kutyát. Mindketten visszahőköltünk. A szélre számítottam, hiszen már órák óta azt hallgattuk, hogy hogyan rázza a spalletát.. de azért az meglepett, hogy áll a hó (5 centis legalább9, miközben vízszintesen szakad az utánpótlás)

 

 

bátor házőrzőnk kb 11-ig nem mert lemenni a lépcsőn, állítólag 3 percig pisilt utána. én persze nekivágtam az egy kilométeres kis reggeli sétának, a hókotró kétszer zavart le a kicsit kijárt úttestről a fél lábszárig érő hóra a járdán..és fájt ahogy a szilánkos kis szúró hó-jég förgeteg a sál és a sapka közötti keskeny sávon belevágódott az arcomba

 

 

Hóförgeteg dúl-fúl, ördög lelke jár

ver a háztetőbe fehér szögeket

tomboljon felőlem, minek félni már

nyughatatlan szívem hozzád szögezett...

siblings

az igoogle flash cardon ma ezt a szót vetették fel. 

 

 

és annyira jó volt találkozni a tesómékkal vasárnap... :) a sok nevetés, meg csak ők, ahogy vannak, emberekként... örülök, hogy ők a testvéreim, mindegyik a maga hibájával - és jó érzés, hogy úgy érzem, ők is ugyanígy vannak velem. örülök, hogy négy testvérem van. :)

Kulcsszavak: pillanatok

2008/12/29

barnalap

2008/12/08

közmondás

"A fának fantasztikus igazsága van, mégis káromkodik."

 

innen. meg innen (köszi iki :))

ölelés

2008/12/02

az élet apró örömei

Egy meleg és kényelmes csizma, amitől rugalmasabb lesz a lépted és érzed, ahogy kihúzod a derekad

 

 

Egy kabát, amin nem fúj át a metsző szél, és sokévnyi tél után megőrzi a szíved körüli melegséget

 

 

Egy félresikerült torta és a belőle fakadó nevetés

 

 

Egy könyv, amiben nap mint nap meg lehet merítkezni, mint egy tisztavizű tóban

2008/11/23

Vámos Miklós: Apák könyve

"Amidőn ez is elmúlott, úgy mondják, sebesen hajnalodott, immár másod ízben azon a napon. A megfélemült álltaok s emberek örvendtek, köszönték az újjá születő fényt."


(Tovább...)

2008/11/22

most

Havas a táj, duruzsol a kályha, fát vág a kedvesem, megy a mosógép, rendeződik a lakás.

 

 

Kavarognak az érzések, gondolatok, a készülődés születésnapra, karácsonyra, a messzeszakadt hiányzó barátok, az Élet Dolgai, amikről tegnap beszélgettünk, álomból visszaköszönő gyerektest melege a rideg-szürke-hideg pincében.

 

 

És ma azt is meg kellett tudnom, hogy Michael Jackson áttért a muszlim hitre. Világrengető hírek. :)

2008/09/20

este jó

kint eszeveszett hideg szél fúj, idebent meg meleg van és itthon

 

 

ha kályhát nem is sikerült ma szerezni, de talán októberben már ropogó tűz mellett fogunk melegedni

 

 

azt hiszem most kell megbontani azt az üveg bort :) 

2008/09/17

funtinel

egy erdélyi kirándulás a funtineli boszorkány helyszíneit követve?

 

 

jajdenagyonjólenne...  

 

 

(egy kollégám tervezi jövőre ismerősökkel, annnnnyira jó lenne elmenni rá...) 

2008/09/16

pattogatott kukorica

A munkahelyemen a folyosón pattogatott kukorica illat van. 

 

 

Odakint meg megint rákezdett az eső. :-) 

Kulcsszavak: illatok

2008/09/12

2008/07/19

olvasgattam

Olvasgattam itt most egy kicsit. Hoztam az ágyba a laptopot és a hvg-t, aztán sarok lett belőle. :) Még mindig lenyűgöznek a mindennemű emberi dolgok, azt kellett megállapitanom. A születéstől kezdve a szerelmen, a szépségre való rácsodálkozáson, a hányáson, a szoknyaszakadáson, a családon, a munkakérdéseken, a szabadidő eltöltésének különböző módjain keresztül a betegségig és a halálig ez az egész.... lebilincselő, izgalmas.

 

Azt hiszem, mindig jobban szerettem csak hátradőlni, és nézni, hogy mi történik, átélni mások életét. A sors iróniája, hogy nekem is jutott bőven átélnivaló. Még itt is, ahol meglassúbbodik az élet, ahol kiszélesedik a folyó, ahol igyekszem a kukám mellé tenni mindent, ami fáj (de nem véletlen, hogy a kukásautó minden héten eljön) -

2008/07/13

örökkön

örökkön háborog a tenger

örökkön zúgnak a lombok

örökkön fájdalmas az ember

örökkön kicsik a dolgok

2008/05/26

Félnótás

Kedves Vámos Miklós!

Most fejeztem be a Félnóta című könyvét, amelyet 99 forintért vettem, és én voltam az első olvasója 1986-os megjelenése óta. Ezt onnan tudom, hogy két lap össze volt ragadva, gyárilag nem jól vágták el őket egy szamárfül miatt. Van olyan jó, mint a hajszálas teszt, de olyan is, mint a szövegben hagyott helyesírási hiba.

Szóval csak azt szerettem volna mondani, hogy köszönöm. Az öregízt is, azt is, hogy mindenféle sorsaim tükröződtek benne, azt is, hogy néha megnevettetett, azt is, hogy néha elszomorított. Hogy ismeretlenül is ismerőssé tette számomra azokat az éveket, ahol nem lehettem ott, de most mégis egy kicsit. A más írásaiból is visszacsengő történeketet is köszönöm, amelyek még hitelesebbé és igazibbá tették számomra ezt az írást. Úgy éreztem, hogy ott voltam, hogy részese voltam, hogy fölnőttem és hogy igazából sosem fokok fölnőni, a könyv szereplőivel együtt.

Köszönöm, hogy mindezt megosztotta velem.

Üdvözlettel

2008/05/22

RIP comp

Ma reggel az asztali számítógépem sem ébredt már fel az álmából.

 

 

Vajon mit akar üzenni ezzel az univerzum?

 

 

Az olvass többet nem valami jó, mostanában többet olvastam mint évek óta bármikor... (az utazás előnyei...)

2008/05/21

ó, igen.

2008/05/12

Ma reggel még egy órára kinyitotta a szemét, de aztán kék halálba zuhant a laptopom...

 

Már 2004-ben sem volt tojáshéj a seggén, azóta háromszor ejtettem le, macska karmolászta össze a fedelét... de nagyon megszerettem. Remélem még vissza tudják hozni. Kicsit úgy érzem magam, mint Al Bundy aki a végsőkig próbálja életben tartani a kis Dodge-át. Sokmindent éltünk végig együtt.

2008/05/09

ez tetszik

OM MANI PADME HUM (Ohm-mah-ni-pad-me-hum)

A mantra szó szerinti fordítása "a lótusz ékköve". Egyike a legnépszerûbb mantráknak, és jónéhány értelme és jelentése van. Kven Jin kínai istennõ energiáival kapcsolja össze a néphit.

Kven Jin az a Keletnek, ami Szûz Mária a Nyugatnak. A gyermekek védelmezõje és gyógyítója. Amikor a legenda szerint elérte a megvilágosodást, és emelkedni kezdett a Földrõl az ég felé, egyszer csak emberi kiáltást hallott, és inkább visszafordult, hogy az emberiséget gyámolítsa. A könyörületesség és a gyermekek kínai istennõje. Azt is állítja a legenda, hogy bármilyen erõszakot meg tud akadályozni, bárki ellen irányuljon is, és a démonok légiói sem tudnak ártani neki.

Ez a mantra oltalmazó erõként mûködik az aurában. Erõsíti az összes energiatartalékot, megakadályozza az energialeszívást, hogy az embert kihasználják. Különösen hatékony védelmet nyújt ez a mantra, ha magas érzelmi töltésû helyzetekkel vagy helyekkel kell szembenéznünk, ahol az indulatok elszabadulására lehet számítani. Kellõképpen megerõsíti az aurát mások fizikai vagy egyéb támadásaival szemben.

A mantra hat szótagja aktiválja az energiákat, hogy az aurában felhalmozott hulladékot tiszta erõvé változtassák. Egyensúlyt teremt az érzelmekben, és elõsegíti a test gyógyulását.

OM - Ez a létezés és a hang teljessége, a hívó jel. A mantra e részének a megszólaltatásával kapcsolatot létesíthetünk saját auraterünk és Kven Jiné között.

MANI - Szó szerinti jelentése "ékkõ", olyan anyagtalanságot jelöl, amely minden ártásnal és változásnak ellenáll. Az elmén belüli legmagasabb értékeket, a megvilágosodástól kísért együttérzést és szeretetet jelképezi. Ahogy a drágakõ megszünteti a szegénységet, úgy segíti a mantrának ez a szótagja megtisztítani az aurát a disszonáns energiáktól.

PADME - Szó szerinti jelentése "lótusz", a spirituális kibontakozás és az aurán belüli finomabb energiák ébredésének szimbóluma. A kiejtéskor keletkezõ hang segít eltávolítani azokat energiahulladékokat, amelyek bemocskolják az aurateret. Hatására ki tudjuk szûrni és társítani tudjuk õket a hozzájuk tartozó körülményekkel. Összhangot teremt az aurában.

HUM - Ez a hang önmagában lefordíthatatlan. Amíg az Om a végtelen hangja bennünk és a világegyetemben, addig a Hum a végest képviseli a végtelenben. Az auratér potenciálját jelenti. Érzékennyé tesz a körülöttünk lévõ energiák iránt, és tudatosítja bennünk, hogy ezek hogyan hatnak ránk. Képessé tesz rá, hogy érzékeljük a fizikai aurát, és elõsegíti benne a harmóniát, miáltal nyilvánvalóbbá válik számunkra, hogy energiarendszerként mûködünk.

Lazítsunk, mint az elsõ mantránál. Csukjuk be a szemünket, és a belégzés alatt hangtalanul mondjuk magunkban a mantrát. Majd amint kilégzünk, ejtsük ki hangosan, hallhatóan, szótagonként. Alakítsuk ki a megfelelõ ritmust, hagyjuk, hogy hasson ránk. Tudatosuljon bennünk, hogy amikor ezt a mantrát alkalmazzuk, minden alkalommal auránk ereje és védettsége növekszik.

 

 

(Tibetan Incarnations, 1. és 3. szám)

2008/05/06

A szabályokról...

 

Ez tetszik.. ahogy az élet körbenövi a kőtáblákat... :) az elsődleges szabály mégiscsak az ÉLET...

2008/05/04

Torma Emese

Ha egyszer lesz egy CD-je, biztos, hogy megveszem. Boltból, pénzért. :) És szivből remélem, hogy Rékát is eljátszahatja majd egy nap.

2008/04/29

mai idézet

"nem veszítheted el de a tied sem lehet soha. ember. külön világ."

2008/04/25

Európa nem egy ország?

"I'm listening to what you're saying, but I just hear what I want to."

"That's just called being a woman. "

 

 

:)

2008/04/22

Nyugat 1908-2008

Ezt a honlapot ma találtam, szerintem nagyon komoly, ahogy megcsinálták :)

2008/04/15

Ezt már régen fel akartam tenni...

Kulcsszavak: pillanatok

2008/04/04

Overground music

El is felejtettem, hogy milyen zseniális az After Cryingnak ez az albuma. Egyben az egész, minden hangja borzongat, minden hangját ismerem, és még az angol kiejtés esetlensége is megbocsátható a tartalom és a zene miatt. Soha egy albumukat sem tudtam így megszeretni. És most újra walkmanon hallgatom, mint 13 évvel ezelőtt, csak már nem kazettán... :)

 

A hétköznapok közepette olyan nehéz csak egyszerűen zenét hallgatni, nem csinálni mást, csak figyelni a hangokra, hagyni, hogy átjárjanak, együtt lélegezni a zenével --

 

Köszönöm, ez volt az egyik legjobb ajándék, amit mostanában kaptam:

 

 

És hogy mennyi, mennyi fájdalom van összesűrítve a Ghymes Vágyalku című számában, és hogy mégis milyen gyönyörű...

2008/04/03

jutott eszembe

A közelség és a szépség összefonódik. Csak annak a szépsége tud igazán megérinteni, amit közel engedsz magadhoz.

 

 

 

(Ma reggel befejeztem a Néró a véres költőt. Ma reggel ismét kisebb telepatikus jelenséget produkált a kedvesem, pedig nem is tudott róla. Ma reggel korán beértem a munkahelyemre, és süt a nap, és friss az idő, és én is, és ez az utolsó nap, hogy igazából fordíthatok - és ez jó, mert alkotni kell és nem kritizálni, azt hiszem, a kritizálás, mint munka, kifejezetten rosszat tesz az ember lelkének...)

2008/04/02

április 2.

Berci ma három éves :) Kapott egy pizzát három gyertyával, miután a gyertyák már nem égtek, kb két percig tartott a tányérnyi pizza... :) addig kicsit meg volt illetődve :) Meg fehércsokit is kapott, most elégedetten szuszog itt...

 

 

2008/04/01

szavak, mondatok

Itt az ideje, hogy nekem is legyen ilyen, hogy ne tömjem vele tele a naplóm. :)

 

a mai mondat: Do you remember life before email?

és a mai szó: visszatánczolás

Kulcsszavak: szavak

2008/03/30

sunshine

Ez is megvolt. Az év első grillezése. A napfény, a hangok, amiktől csak még puhább és otthonosabb a csend, az izek, az ébredező gyümölcsfák a kertben, a tagjaimat átjáró meleg.

 

Süt a nap :)

az élet magyarázata

 

:)

2008/03/27

Néró a véres költő

"Amikor számot vetett magával, azt látta, hogy rosszak az emberek, aljasok, irigyek. Csak bennük csalatkozott, nem magában. Ő jót akart, de nem engedték jónak lenni. Nyilvánvaló, hogy nem benne volt a hiba, nem ott, ahol kereste, hanem másokban, rajta kivül, a világban, mely elzárkózott a szeretet elől."

 

(Hallgat. Valahol ropog a tűz, száll a pernye az éjszakában.)

 

 

****************

 

 

- A melegség több, mint a tűz - szólt Agrippina.

 

(...)

 

**********************

 

Meddig lehet szenvedni? Csak addig, ameddig elbirjuk. Aztán, hogy a szenvedés túlnő rajtunk, megsemmisiti önmagát. Aki kétségbeesetten gyötrődik és semmi reménye sincsen, ezt a reményt nem veszti el, tudja, hogy mihelyt a fájdalom elviselhetetlenné válik, meg is szűnik, átalakul valami mássá. Senki se szenvedhet többet, mint egy ember. 

Kulcsszavak: olvasónapló

a galaxisban jártam

Vannak azonban olyan pillanatok, amikor az embernek muszáj mély lélegzetet vennie, bármin alapszik is a metabolizmusa. (Skype. Take a deep breath.)

 

Az időutazás nem gond igazán hiszen:
Az összes lényeges változás már azelőtt lejátszódott, hogy bekövetkezett volna az az esemény, amit meg kellett volna változtatnia, és igy a végén szépen minden elrendeződik.

 

- Attól tartok - szólalt meg végül -, hogy a Kérdés és a Válasz kölcsönösen kizárja egymást. Az egyik ismerete eleve meggátolja a másik ismeretét. Lehetetlenség, hogy mindkettőt egyszerre ismerjék ugyanabban az Univerzumban. (...)

- Ha mégis - kezdte újra Prak - megtörténne, a Kérdés és a Válasz alighanem egyszerűen érvénytelenitenék egymást, és velük együtt az Univerzum is megszűnne létezni, és valami más, még bizarrabb és megmagyarázhatatlanabb dolog foglalná el a helyét. Az is lehetséges, hogy ez már be is következett - tette hozzá egy erőtlen mosollyal -, de ezt egy bizonyos mértékű Bizonytalanság veszik körül.

 

 Aztán még:

Úgy tűnt neki, messzenyúló gyökereket eresztett a földbe, melyeken keresztül eljut hozzá a világ érverése.

 

No és persze Isten utolsó üzenete az ő teremtett világához... (elnéző, belenyugvó mosoly).

 

Azt mondom, a Karnevál nem sokkal különbözik ettől a regénytől, csak sokkal inkább az én lelkemre hangszerelték. Viszont a galaxis útikalauz mindenképpen könnyedebb olvasmány.. :)

Kulcsszavak: olvasónapló

2008/03/24

pogácsa

Ma megsütöttem életem első pogácsáját... (jobb később, mint soha...)

 

Elég sótlan lett, de legalább szép :)

2008/03/21

nedolgozzál

Tegnap hajnalban álmot láttam C-vitamintól (alias Erika), aminek az volt a tanulsága, hogy nehogy bemenjek már egy órával korábban dolgozni, és ez igy is volt jó, hiszen nem ért be az anyag, amivel dolgoznom kellett volna

 

Erikát nem láttam időtlen idők óta, mondhatni vitaminhiányos vagyok. Még jó, hogy álmunkban mindenféle megtörténhet. :)

 

A tegnapi napot túléltem, ma meg nem dolgozom, dejajmennyidolog van itthon, de milyen jó lesz majd a rendben, lassan beáll normálisra a vérnyomásom és felkelek, miközben 5 másodperces izelitőket hallgatunk a Rolling Stones Magazin top 500 zenéiből :)

2008/03/13

egy tökéletes nap

A tegnapi napot muszáj megörökíteni, ha csak címszavakban is, ha másodszor is, mert épp most elszállt, ha -

 

Reggel úgy kezdődött, hogy együtt indultunk a napsütésben - aztán egy órás telefonbeszélgetés anyával a cica haláláról, az oktatásról, a társadalmi helyzetekről, az én lehetséges tanári pályámról, és olyan témákról is, amiket igyekeztem rövidre zárni (az ő szenvedésével kapcsolatban) de mégis: beszélgetés.. - kisebb "levél/bejegyzés"váltás a sarkon a hugommal, ami nagyon jóleső és tartalmas volt - a munka, amin dolgozom, és amit lehetőség van jól megcsinálni, ami igazi ajándék a rohanás miatti minőség-kompromisszumok közepette - a gyönyörű, gyönyörű ég hazafelé a szemerkélő esőben, a sötét felhők és a látóhatár szélén emelkedő hegyek között előbukó napsugarak, amik lángba borították a sötét ég alatt a tetőket, az utca végén a hullámzó földeket és dombokat, a hatalmas ragyogó (később kettős) szivárvány, ami átívelt az egész falu fölött, egyik lába a varázslatos fénybe vont templomnál, a másik a házunk közelében az erdő szélén, aztán ahogy lassan kihunyt a fény és a lenyomat amit bennem hagyott - otthon a filmezés, a vacsora, a közös játék, az egyebek :) - és a végén egy véletlenül talált Feldmár-beszélgetés közben az álomba merülés érezve, hogy ott vagy mellettem -

 

 

Fly away to a rainbow in the sky

Gold is at the end for each of us to find

There the road begins where an other one will end

Here the four winds blow who will break and who will bend

All to be the Master of the Wind

 

 

2008/03/11

Arról, hogy a dolgokat meg kell várni

"Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és életeddel."

 

(A diplomaosztómon elmondta Beus... írta Márai Sándor)

Kulcsszavak: olvasónapló

2008/02/27

ELTE PPK

kapok ma egy e-mailt, hogy üzenetem érkezett az ETR-en keresztül, megnézem, és lám, a diplomaosztó időpontja van ott, ami másfél hét múlva van. ja igen, majd levelet is kapok ám róla, irják. ja, és mindez egy munkanapon lesz, hétfőn, f5-kor (hány embert ismerket aki ekkorra végez a munkahelyén?).

 

valahogy rá szerettem volna készülni erre, meg utána szeretteimmel beülni valahová megünnepelni, stb, stb. persze ha nagyon szeretném, megoldások lesznek, legalábbis félmegoldások, csak azért nem igaz, hogy ezt nem lehetett tudni mondjuk tanév elején, de legalábbis egy pár hete... szóval azt hiszem örülhetek, hogy egy időre lerendeztem (végre) a dolgaim az eltével.

 

és még érlelem magamban a gondolatot, ami egyre valószerűtlenebbé válik ahogy telnek a napok, a hetek, hogy végzett pszichológus lettem.

2008/02/22

sztereotaxia

közelítési távolság
Kulcsszavak: szavak

2008/02/21

hvg reggel

egészségház és energiafű
Kulcsszavak: szavak

2008/02/20

telepátia

Tegnap hazafelé eszembe jutott, hogy időtlen idők óta nem gitároztam, és hogy már hiányzik, de nem is fogok sajnos jó ideig, mert mindkét gitárunkról hiányzik egy-egy húr. Ennyiben is maradt, futó gondolatként eltettem egyikére a sok-sok polcnak...

 

Mikor hazaértem, a kedvesem épp az öccsénél próbált gitárhúrt szerezni, fel is húrozta a gitárt, be is hangolta.. (saját bevallása szerint nem tudta, hogy jött rá, hogy ma ilyet csináljon) én meg vagy egy órán keresztül szórakoztattam őket a kornyikálásommal. :)

 

Megegyeztünk, hogy abba kell hagynom annak az elképzelését, hogy esetleg megcsal, mert a gondolataim kicsit túl erősen hatnak rá... :o)

reggel a buszon

Ma egy pillanatra, egy egész pici pillanatra, ahogy ültem a buszon, egyszerre csak egészen igazinak éreztem magam és a körülöttem lévő emberek, hangok, a busz nyekergő teste mind az élet valószínűtlensége által kreált illékony illúziónak tetszett... nagyon furcsa és nem igazán kellemetlen érzés volt.. :)

Kulcsszavak: pillanatok

2008/02/11

csöröge

Azért ez a címe, mert jó szó, és a kolleganőm azt hozott ma az irodába. Pedig már böjt van.. valahogy eltolódott az idő. Hétvégén is láttunk hóvirágot - ma reggel meg zúzmara borított mindent...

 

Az apróságok, mint például hogy ég a külső villany, mikor hazaérek, hogy kint vár a farokcsóváló örömgombóc...

 

Két éve ilyenkor még azt sem tudtam, hogy merre van ez a falu. Most meg otthonra leltem benne.

 

 

Meglepetést fontolgatok, kedves izgalom, örömet okozni, együtt örülni. Sok kétség és kérdés között lassan kibomlik egy virág, biztosfehéren ragyog. Na nem olyan nagy fényességgel, csak amúgy bensőségesen, finoman. Mint a nagy tömzsi fehér gyertyáink, amik végigkísértek minket karácsonyon, veszteségen, meghitt perceken keresztül.

2008/02/06

kicsit mintha megállt volna az élet. itthon, belül. kint még mintha haladna, a sodrása is ragad magával. de belül valahogy mégis megállt, mert nehéz megtenni az  első igazi lépést egy olyan világban, amiből hiányzik valaki vagy valami ami fontos volt. mert az majdnem olyan, mintha az áldásod adnád rá, hogy az élet megy tovább.

 

mi lesz azokkal az űrökkel, amiket emberek hagynak hátra maguk után. nem hiszem, hogy "betölthető" - inkább egyfajta fekete lyuk, ami szép lassan magába húzza az emlékeket, gondolatokat, amik ahhoz az emberhez kapcsolódtak. ha az ember túl közel megy, még őt is magába húzhatja. de legalábbis könnyű megszédülni.

 

 

2008/01/26

Már réges-régen gyülekeznek bennem az irnivalók.

 

Ha minden jól megy, ez most hosszú lesz.

 

A köd például. Amiben jöttem haza egyik este, és körülvett egészen. És arra gondoltam, hogy élet is ilyen, vagy még ilyenebb. Inkább olyan talán, mint egy felhő. Az orrodig sem látsz benne, nem tudhatod, hogy mikor jön neked egy madár vagy egy repülőgép. De vannak pillanatok, amikor kibukkan a fejed, sőt, akár láblógatva ki is tudsz ülni a felhő szélére, és látod a csodát, amit nem ismerhet csak az, aki látta már.. az ég végtelenje, a napfény végtelenje, az alattad pufókan fodrozódó felhők... a ragyogás, ami eltölt, hiába tudod, hogy a felhők alatt akár az eső is esik..

 

A végtelen... kaptam egy illatot egy-két héttel ezelőtt. Először nem nagyon tetszett - a csuklómra tettem belőle. De aztán rájöttem, hogy mit idéz... 11 évvel ezelőtt láttam először a tengert... és akkoriban volt egy ilyen illatom. És az a karácsony (igen, karácsonykor volt) tele van azzal az illattal, és a tenger végtelen, mindent betöltő jelenlétével.. sosem vágytam rá, hogy lássam. Láttam tévében, láttam hogy kék, hogy giccses...de amikor ott álltam.. már amikor az illatát megéreztem... és utána ahogy egész éjszaka hallja az ember a zúgást, a biztonságot adó és félelmetesen hatalmas, fenséges terpeszkedést...

 

Aztán a pillanat, mikor kiléptem az öreg épületből... az élületből, ahová 1999 szeptemberében léptem be először. Az emberek, akik már 5-kor ott voltak, mi a reggel 7-es érkezésünkkel későnek számitottunk, de mi együtt voltunk, már alakuló kapcsolatok, amik egy év leforgása alatt igazi barátságokká lettek... és mindaz, ami az elmúlt évek alatt az egyetem volt a számomra... rengeteg, rengeteg minden. Egy egész óceán, rengeteg ég, és nagy vattapamacs-fehér puhaságok. És most.. most virtuálisan a kezemben a diploma, és hivatalosan is vége. Ide, igy, már nem térek vissza többé. Izabella u. 46. Szeretem ezt az épületet, és mindent, amit jelentett a számomra.

 

A telehold hazafelé, ahogy megvilágitotta a foszló felhőket az égen, és a dombokat az utca végében, és engem, ahogy léptem, előre, vissza-vissza nézve ezüst tányérjára... fénybevont biztonságban, hazafelé.

 

Aztán a kétségek. Hogy azt a munkát választja-e az ember, ami már működik, ahol már nincs próbaidő, ahová beilleszkedett, ahol viszonylag jó pénzt kap, de nem elégiti ki emberileg a munka, amit csinál, vagy egy bizonytalant, anyagilag és emberileg is, ahol el is bukhat, ami annyival rosszabb, hogy itt emberileg számitana, hogy elbukik-e.. mert ezt szeretné csinálni...  Kell a pénz, az egzisztenciális biztonság, de milyen egzisztencia az, amiben napi 8-9 órában olyat csinál az ember, amitől nem érzi magát.. magának.

 

Most csak ennyi. Van még mi.. de most játékidő van. Sokszor van játékidő. És van egy ebédmeghvásom holnapra a kedvesemtől. :)

2008/01/10

environmental minutes

 

eszembe jutott hogy tényleg el kellene kezdeni legalább a szelektív hulladékgyűjtést...

 

a feliratok ezt jelentik:


Hogyan védheted meg a bolygót?

1. kapd el egy hálóval

2. vidd haza

3. tedd be egy befőttesüvegbe

4. rejtsd el valahová, ahol nem találják meg az emberek

2008/01/01

Új év

Örömökkel teli új évet kívánok nektek, és hogy mindenki olyan utat járjon, amit magáénak érez.

 

 

Itt vidéken az a szokás, mint ma reggel megtudtam, hogy csak a férfiak járnak körbe a rokonság körében boldog új évet kívánni, mint húsvétkor, a nők meg várják őket. Azt hiszem, ma reggel megéreztem valamit a korai feministák csalódottságából és felháborodásából. :) Mindegy. Most így itthon egyedül, végreszóló rádió, kint havazik, puhán, biztonságosan. Ha ma rendet rakok, akkor egész évben rend lesz a babona szerint. Vagy egész évben rendet fogok rakni... :)

 

 

Ismerőseimnek és üzletfeleimnek sok örömet és békességet hát, valamint ölelek mindenkit akit szeretek, és hálás vagyok azért, hogy van mellettem olyan, akit ölelhetek...

 

:-)

2007/12/23

szavak megülnek az agyam villanydrótjain

s elröppenek.

 

 

Sok mindenki eszembe jut ezekben a napokban, főleg az egyedül töltött percekben, órákban. Amikor nem tudok gondolkozni, az jó - akkor tényleg csak élek. És akkor szeretet van és egymásért tevés, meglepetések tervezése, ünnepbe öltözés. A karácsonyra sok rosszat lehet mondani, de ünnepelni akkor is jó. A ritka percek selyemszalagja, meg ilyenek. :) 

 

 

 

 

van, amikor tenni kell, meg élni, s van, amikor lehet nem tenni és írni. és van, amikor tenni kellene, és az ember már nem tesz semmit, mert megtanulta a tehetetlenséget. elengedni mindezt, megtöltekezni szabadsággal, és szétárasztani azoknak, akiket szeretek.

Kulcsszavak: pillanatok

2007/12/22

készülődés. jó.

igen, lehet, hogy anyagilag túllőttem a célon..

 

lehet, hogy az első "igazi" fizetéskor mindenkivel ez történik karácsonykor...

 

viszont az biztos, hogy nagyon várom a szentestét, amikor ez az egész káosz fel lesz számolva, és csomagolunk és díszítünk és készülődünk... :-)

2007/12/17

markotabödöge

Ez egy igazi kérdés, amit megpróbált valaki elfogadtatni...: 

 

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Markotabödöge legyen a Magyar Köztársaság fővárosa?"

 

Markotabödöge... Akár Licsipancs is lehetne. A köztársasági elnök pedig a minednkori licsipancsi pástétomsütő... épp megfelelően tükrözné a mindenkori magyar, abszurd, valóságnak nevezett izét.

2007/12/05

írországban

járt a kolleganőm, és ezt hallotta ott...:)

 

Jesus was Irish because: 1. He had twelve drinking friends 2. He trained as a carpenter 3. He was unemployed 4. He lived with his mother still he was 33 years old 5. He thought his mother was a virgin 6. His mother thought he was god

 

 

JESUS WAS IRISH
1. He never got married
2. He was always telling stories
3. He loved green pastures
4. He never held a steady job.
5. His last request was a drink.

 

 

THREE PROOFS THAT JESUS WAS AN IRISH WOMAN

She had to feed a crowd at a moment's notice when there was no food

She kept trying to get the message across to a bunch of men who JUST DIDN'T GET IT

Even when She was dead, She had to get up because there was more work for her to do.

2007/11/30

:-)

ezt ma kaptam, szerintem zseniális.. :) persze biztos mindenki ismeri, blabla.. de akkor is vicces :)

 

2007/11/29

vérakozási idő

 

 

 

 

 

és a mai nap varázsszava: lorem ipsum

Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit („Senki sem szereti a fájdalmat saját maga kedvéért, vagy keresi azt és szeretné magáénak tudni, csak azért, mert az fájdalom…”)

Kulcsszavak: szavak

2007/11/26

pszichológia

"szóval akkor te pszichológus vagy?

mindig is meg akartam kérdezni, hogy a pszichológusok jobban tudják kezelni a problémájukat? pl te mindig kiegyensúlyozott vagy?"

 

na és ez: "ismersz valami jó pszichológia könyvet?"

 

 

vannak olyan, mások számára nagyon meghatározó identitások, amiken nehezen látnak túl az emberek: ilyen a cigány, a mozgássérült, a nő, a pszichológus :)

és igen: tranzakcióanalízis - mondjuk Berne-nel jó kezdeni. ha már választani kell egyet. :)

 

 

mikor leszálltam ma a buszról a forrás ház előtt reggel, épp kisütött a nap. még vizesek voltak a sötétbarna fák, még sötétszürke felhők takarták a fél eget. de fújt a szél és ragyogott a nap... szerettem ezt a reggelt. :)

Kulcsszavak: találkozások

2007/11/22

kolleganőmtől kaptam stresszlevezetésnek:

 

Nyuszika ül az erdő szélén és gépel a számítógépén. Arra megy a Róka és megkérdi:
- Mit csinálsz Nyuszika?
- Írom a diplomadolgozatomat.
- Na és miből írod?
- Hát, hogy hogyan védekezzenek a kis állatok a ragadozókkal szemben.
- Ne hülyéskedj Nyuszika! De te ehhez mit sem értesz!
- Ha nem hiszed Róka, gyere be velem a bokorba, mindjárt megmutatom.
Be is mennek a bokorba. Nagy csatazaj, a Róka kirepül a bozótból és fejvesztve elrohan. Nyuszika előjön és folytatja az írást. Arra megy a Farkas:
- Mit csinálsz Nyuszika?
- Írom a diplomámat.
- És miből?
- Hogyan védekezzenek a kis állatok a ragadozókkal szemben.
- Na ne nevettess, te ehhez nem értesz!
- Ha nem hiszed, gyere velem a bokorba, majd megmutatom!
Be is mennek a bokorba. Nagy zajjal kirepül a Farkas és elrohan. Nyuszika folytatja a gépelést. Kisvártatva jön a Medve:
- Mit gépelsz Nyuszika?
- Írom a diplomámat.
- És milyen témából?
- Hát, hogy hogyan védekezzenek a kis állatok a ragadozókkal szemben.
- Jaj, ne röhögtess! Te ehhez nem érthetsz!
- Ha nem hiszed, gyere be velem a bokorba, megmutatom, milyen profi vagyok.
Be is mennek. Nagy csihi-puhi, kirepül a Medve a bozótból s elszalad. Kilép a Nyuszika a bokorból, utána előjön az Oroszlán:
- Látod Nyuszika, nem megmondtam! Nem az a lényeg, hogy miből írod a diplomádat, hanem, hogy ki a konzulensed

2007/11/18

mintha hatalmas súlyt vettek volna le a vállamról. nem is.. inkább valahonnan a mellkasomról.

 

 

kész.

 

 

és sikerült valami csodapapírt vennem, épp most nyomtatódik rá. kivételesen magamnak is készíttetek egy példányt. :)

 

 

(ragyog.:))))

Kulcsszavak: szakdolgozat

2007/11/16

Love letters

Voltunk ma színházban. Újra. Na igen, bérlet. Kezdetnek jó :)

 

És jó volt. Szeretem ezeket az estéket együtt. Számítógép és filmezés nélkül. Csak úgy, ketten. :) És jó volt színészeket látni a színpadon és részt venni abban, ahogy varázslat történik. Köszönöm.

2007/11/15

mert lehet, hogy a pszichológia meg a kognitív nyelvészet hülyeség, de akkor is

 

 

szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy valaki

 

a patient with heart* disease (türelmes személy akinek - mintegy mellesleg - szívbetegsége van)

vagy szívbeteg (heartsick - egy személy, akinek fő meghatározója, hogy beteg a szívével)

 

 

 

(*edited upon the criticism of thisisnotme :))

Kulcsszavak: szavak

2007/11/14

haladék

lehet hétfőn vinni köttetni. egy hétvége ajándékba. annyi minden kavarog. itt nálunk a hó is kicsit, na jó nem, mert szél nem nagyon van.

 

 

viszont volt pára, és lehelletfinoman a faágak végén billegő esőcseppek, a sötétbe fényköröket rajzoló utcai lámpák, fény és sötét, könnyűség és súlyok, a lépteim az olvadozó szürkés lucsokban, a sarkon lakó kutyus aki kiszökött és követett félúton hazáig -

 

 

itthon, otthon, szavak, tettek... semmi sem egyszerű. vagy minden az.

Kulcsszavak: pillanatok

2007/11/13

citoplazmatikus farok

 

 

:D

 

 

 

 

(kiegészítés 12:39-kor: tejkonyha:))

Kulcsszavak: szavak

2007/11/09

tükör a tükörben

arvo part: spiegel im spiegel

(radio mops, radio 1)

 

 

mindjárt sírok. az egyik leggyönyörűbb zene, amit ismerek. időtlen idők óta nem hallottam.

Kulcsszavak: zene

közel-kelet

A pápa és a szaúdi király "a szívélyesnek mondott félórás találkozón megvitatták a keresztények, muszlimok és zsidók közötti kapcsolatokat, valamint a közel-keleti béke lehetőségét".

 

wow. hatékony beszélgetés lehetett, hogy fél óra alatt minderre sor tudott kerülni. :)

Kulcsszavak: hír

2007/11/07

CONFUTATIS MALEDICTIS

TRAGEDY STORMS HIM WHEN DEMONS SPARE HER LIFE AND ALL DISCOVER SHE HAS A DEMONHEART... DEMONHEART!

 


Feeling trapped in with the slimy creatures, now close to being killed
she soon revealed her forgotten, sad past first to herself they smelled
her flesh ready to be devoured but something happened they moved away
seeming to be frightened sparing her life Shocked again she opened the
gates of her tragic past and bloody images came back to her mind
She remembered the old mission the dark comet's goal beyond the suns
...the flight through that black hole...

 

CONFUTATIS MALEDICTIS

TRAGEDY STORMS HIM WHEN DEMONS SPARE HER LIFE ANDALL DISCOVER SHE HAS A DEMONHEART... DEMONHEART!

 

She lived again in some frames of sorrow that evil journey planned by
the Arias' exploring section to find new worlds But all that they found
beyond their system was the black portal depths of oblivion came back to
their world once opened it Arkan and the other warriors who observed the
scene could not feel the same way now about that girl
He moved to her taking her hand running away fast from his old friends
...all for her... he loved her...

 

CONFUTATIS MALEDICTIS

TRAGEDY STORMS HIM WHEN DEMONS SPARE HER LIFE AND
ALL DISCOVER SHE HAS A DEMONHEART... DEMONHEART!

 

 

(nem tudom, miért fogott ez most meg. jó zenét hallgatva adatokat bevinni amúgy... :))

Kulcsszavak: zene

szappanbuborék

néha jó dolog kimenni az irodából a folyosóra.. most például szabbanbuborékillat van az épületben :)

 

mosolyogni kell tőle

Kulcsszavak: illatok

2007/11/04

„A matektanár azt firtatja,mennyi 1/3 + 1/5. A gyerek eddig úgy tudta, bármilyen két számot össze tud adni, még nagyon nagy számokat is, de ezeket itt az orra előtt egyszerűen nem lehet. A szomszédasszony azt mondja, szia, ő meg elvörösödik, mert a szomszéd csinos harmincas nő, vagy éppen nem csinos ötvenes. Most mondja azt, hogy csókolom? Na, nem, akkor már inkább átmegy az utca túloldalára, vagy alig hallhatóan motyog valamit, vagy egyszerűen szó nélkül odébbmegy,
(Tovább...)
Kulcsszavak: olvasónapló

8. nap

(hát persze, hogy nyolcadik... méghogy 23...)

 

Irodalomjegyzék szerkesztés. Hmmmm. :-)

 

Nem vagyok teljesen elégedett, de nagyjából olyan lesz, amilyen most. Majdnem kihagytam a tranzakcióanalízist, pedig az az egyik legértelmesebb dolog a pszichológiában mostanában.

 

Vicces lesz, ha a várt eredményekből semmi nem fog kijönni, de akkor majd azt fogom szépen megmagyarázni. Szép dolog a tudomány... :-) Még két hét. Holnaptól viszont újra munka. Jó volt itthon egy kicsit.

Kulcsszavak: szakdolgozat

2007/11/03

7. nap

Hmmmmmmm..... kipihenten ébredni ajándék.

 

Dolgozom. Még két nap van hátra. De hogy én mennyire utálok már meglévő irodalmat és összefoglalókat feldolgozni... Ha valakit érdekel, olvassa el a jobbnál jobb összefoglalókat. A serdülőkor elméleteivel küzdök épp. Whatever.

Kulcsszavak: szakdolgozat

2007/11/02

garamond

nagyon megszerettem ezt a betűtípust. és kiábrándultam a bookman old style-ból és a book antiquaból. :)

 

 megnyugtat, szép, azt mondja, ahogy a monitorra nézek: ne félj.

 

Kulcsszavak: szakdolgozat

6. nap

nehezen indul. fáradtság, mintha sírnék olyan a fejem, pedig nem... két napot most nem haladtam, és nehéz visszatalálni a kerékvágásba. most még 3 nap mielőtt megint munka... kevés. kevés ahhoz, amilyen és ahogyan vagyok most.

 

 

tegnap volt egy történet, aminek a tanulsága nagyon nekem szólt. nem szabad feladni, mert igazából ott a megoldás, még ha nem is látjuk. már egész hisztérikus feladós hangulatba kerültem valami miatt, ami igazából nem volt probléma... jó volt, hogy itt voltak a lányok. szakdoga  meg vagy lesz, vagy nem. most keltem, de már álmos vagyok. legalábbis a szemem megint könnyezik. hátha a munkától felébredek...

 

most napokig tudnék aludni. azt hiszem, nem a leghatékonyabb módon küzdök a stresszel...

 

 

(ó, egy kép még tegnap estéről. nekem eddig a halottak napja zsúfolt temető vol, idegesítő embertömeg, illendőség-gyászolók. tegnap először voltam halottak napján egy falusi temetőben. már messziről látszott ahogy  a mécsesek imbolygó fénye bevilágította a domboldalba ágyazott sírokat. az egész temető, fehér, sárga, piros, melegfényű mécsesek a sötétségben, arrafelé lépdelünkaz úton, a kezed melege a hidegben.

 

egyre inkább érzem azt, hogy vidéken szeretném felnevelni a gyerekeimet majd egy nap... itt minden annyival emberibb.)

Kulcsszavak: szakdolgozat

2007/10/30

3. nap

 Most ültem neki annak, amitől eddig húzódoztam - magának a Szövegnek a megírásának. Meglepve vettem tudomásul, hogy már van egy egész helyes két oldalas bevezetőm, és még két oldalnyi pár bekezdés. Most valahogy el kell kezdeni összegyúrni azokat a kisebb szövegeket, amik közben még megszülettek.

 

Jól esik írni. Azt hiszem, végül is szeretem ezt a témát (A serdülőkori krízis és a család ritualizáltságának kapcsolata), még akkor is, ha nyáron egészen idegenné vált, amíg nem foglalkoztam vele. Most kezd testet ölteni, olyan, mint egy agyagszobor, szinte érzem, ahogy formálódik az ujjaim között. Utoljára Erdélyben agyagoztam, azt hiszem... már nem is emlékszem miért és hogyan.

 

(Néha eszembe jutnak a helyek, ahol jártam már. Azt hiszem, alapvetően otthon vagyok a világban. És ez jó.)

 

Feljön Ricsi, azt mondja a bátyjának, egész nap nem láttalak. Én hetek óta nem láttam a hugaim. Holnap jönnek. Már nagyon várom.

 

Szóval most van 4 oldalunk. Holnap reggelre jó lenne, ha legalább 20 lenne belőle.

Kulcsszavak: szakdolgozat

2007/10/29

2. nap

és lőn este és reggel egy furcsa féligéber éjszaka után, majd a ritka élmény, ha te alszol el előbb...

 

egy kis megnyugvás, túl sok lazítás hozzá, föhöl-lehe-mivel egy szellő - most a reménykedés, hogy meglesz mégis.

 

Egyszer azt mondta valaki, hogy mindennek az érzelmi oldalát érzékelem, nem tudnék egy olyan bejegyzést írni, hogy ettem egy kiflit és ittam egy pohár tejet (nem csak azért, mert nem nagyon szeretem a tejet..:), hanem megjegyzést kéne tennem a kifli kanyarodására, illatára, vagy arra, hogy mi is az éhség... hát itt van, oldalszámokban mérhetően még nem, még csak a szavak, mondatok, bekezdések formálódnak, apróbb-nagyobb részletek, izgatottság, hogy milyen lesz, mikor ez egészet egy egésszé próbálom majd összegyúrni...

 

most olvas, most ír, most szavakat formál, jó ez most.

Kulcsszavak: szakdolgozat

2007/10/28

1. nap

És lőn este, sötét legalábbis, mintha este lenne... a főnököm, mikor kértem, hogy még november 20. előtt kivehessem a szabadságomat szakdolgozatírás végett azt kérdezte értetlenkedve: "Are you a slow writer?" :) Hát nem tudom... azt hiszem, elég gyorsan és hatékonyan tudok írni, de erre most akkor is elég kevés időt hagytam, azt hiszem.

 

Mindegy. Ez a hét adatott, jellemző módon vasárnaptól vasárnapig. Azután még a Nagy Küzdelem a statisztikával, de azt nagyobb eséllyel tudom esténként, munka után csinálni majd. Próbálok írni róla. Igazából csak magamnak, illetve azoknak, akik nincsenek itt a sarkon, és talán érdekelheti őket. Úgyhogy nem lesz korlátozva kinek a számára érhető el, aki nem akarja látni, hogy írtam, már úgyis letiltott... :)

 

Ha egy kapcsolat három szakdolgozatírást túlél, akkor az jelent valamit nem? Persze a harmadikon még nem vagyunk túl.. :)

 

A mai haladás eddig: sok angol nyelvű cikkből fordítgatás és átfogalmazás magyarra. Nem kevés, hiszen ezek a szövegek beültethetőek lesznek majd a végleges verzióba, de nem is elég látványos a számomra.

A mai nap az összes még hátralevő angol cikkel végezni kellene. Kettőben már ki van emelve a lényeg, a többi még nyersen pdf formátumban pihen a gépemen.

 

A mai nap egyéb történései: mosás, kis rendrakás, ebéd, Visszatérés a kísértethegyre, na és tribalwars. Lehet, hogy így nem lehet elég hatékony az ember.. egy elzárt szobában kéne ülnöm, hogy vagy 20 órát tudjak dolgozni naponta.. :) na jó, inkább 15-öt. 9 óra alvás azért kell, nem? :)

 

Ilyen hozzáállással végem. Gyerünk. Még ennek a napnak sincs vége.

Kulcsszavak: szakdolgozat

2007/10/27

zene

a felmosórongy rádión mintha amelie csodálatos életének soundtrackje menne... egy kicsit elszomorító, de annyira szép, hogy az ember nem tudja nem hallgatni....

 

odakint meg kisütött a nap végre.

Kulcsszavak: zene

2007/10/24

a mai nap szava: determind. :)
Kulcsszavak: szavak

2007/09/10

a halottak is tudnak táncolni

Don't fade away
My brown-eyed girl
Come walk with me
I'll fill your heart with joy
And we'll dance through our isolation
Seeking solace in the wisdom we bestow
Turning thoughts to the here and everafter
Consuming fears in our fiery halos

Say what you mean
Mean what you say
I've heard that innocence
Has led us all astray

But don't let them make you and break you
The world is filled with their broken empty
dreams
Silence is their only virtue
Locked away inside their silent screams

But for now
Let us dance away
This starry night
Filled with the glow of fiery stars
And with the dawn
Our sun will rise
Bringing a symphony of bird cries

Don't bring me down now
Let me stay here for awhile
You know life's too short
Let me bathe here in your smile
I'm transcending
The fall from the garden
Kulcsszavak: zene

2007/08/24

munkábamenet

szeretem azt, ahogy felkanyarodik a busz a felüljáróra, kitágul a tér, a fák teteje mögött megcsillan az öregtó vize, aztán vissza a fák közé egy elegáns kanyarral, végig a fenyőfákkal szegélyezett úton a tóparton, amit már nem látni, de érezni, még két megálló, és megérkezem -

2007/08/17

reggel

Ma reggel olyan szépnek láttam a dolgokat - először a lágyan tekeredő szőlőindát vettem észre egy kopottkerítésen, aztán valahogy mindenre átragadt a szépség.

 

 

Furcsa kevercse az élet a nagyon jó dolgoknak, és azoknak, amikről azt hisszük, jobb lenne, ha nem lennének, nem lettek volna az életünkben. De ha bármit kivennénk, minden megváltozna. Erre jutottunk tegnap. És bár mindkettőnknek lenne mit elkívánni, mégse tennénk.

2007/08/14

whataday

i'm extremely tired... 22 more minutes

ma ilyen. újra.

Ghymes : Tánc a hóban

Édesem, csak lélegezz,
Mint a túlvilág.
Táncba csalt s most így szuszog,
Szép, de fáj a tánc.

Gyorsul úgyis mindenem,
Mint az ölelés,
Épp a vége egy rövid
Görcsberepülés.

És ezért most tánc -
És ezért most táncolunk,
És ezért most ránc -
És ezért most ráncolunk
Cipőt, szemet - ahogy nevet, s időt.

Jobbra lassan, balra lassan,
Ritmus halkan ring a hajban,
Újra kavarog a -
Végre csikorog a -
Mégis mosolyog a -
Napra hunyorog a -

Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban,
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban,
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban.
Tánc.

Édesem, csak lélegezz,
Mint a túlvilág.
Táncba csalt s most így szuszog,
Szép, de fáj a tánc.

Gyorsul úgyis mindenem,
Mint az ölelés,
Épp a vége egy rövid
Görcsberepülés.

És ezért most tánc -
És ezért most táncolunk,
És ezért most ránc -
És ezért most ráncolunk
Cipőt, szemet - ahogy nevet, s időt.

Jobbra lassan, balra lassan,
Ritmus halkan ring a hajban,
Újra kavarog a -
Végre csikorog a -
Mégis mosolyog a -
Napra hunyorog a -

Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban,
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban,
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban.
Tánc.


tanczahoban

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing