H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

2020/04/27

9 év, 3 hónap és 19 nap <3

Hihetetlenül hangzik és igaz :-D

Nem volt egyszerű, sok minden történt, sokmindent megéltük együtt és külön is.

Online találtuk meg egymást, úgy, hogy abban a pillanatban/fázisban nem kerestük a másikat.

Nálam épp egy félresikerült kapcsolatocska után, önbizalom hiánnyal, apám halálának 12. évfordulóján, pötyögtem kedvetlenül a  szociális/párkereső/connecting (homo érdeklődésű csajok hálója) oldalon és egy helyesmosolyú lányzó oldalán elhelyeztem egy teljesen pártatlan és neutrális üdvözletet.

Meglepő, de pont kedve volt erre az egyszerű köszöntésre, pont ugyanolyan egyszerűséggel vissza köszönni. Ennyi!!!

2011.01.08.” Üdv a hideg Bajorországból” ő meg “üdv a hideg Bécsből” és a választ olvasva el kellett mosolyodnom :-)

Azt hiszem aznap még írogattam egy két emberrel, de másnap muszáj voltam "Bécsnek" újra egy üdvözletet írni és ő csak arra várt, hogy halljon felőlem. Ezekkel a sorokkal kezdődött egy másfél éves távkapcsolat. Pár hónappal késöbb majdnem be is dobta a törölközöt, de meggyöztem öt hogy adjon nekünk esélyt, megéri. Soxor fent és soxor lent. Kétely és önbizalom hiány, eufória és lebegés, féltékenység és tehetetlenség, elengedés és törődés. 

De mi kiharcoltuk a közös jövőt. Aztán az első közös lakás :-O

2012.07.01 Pár sporttáskával (mint ahogy már megszoktam) költözés. Németországból Bécsbe. A "lássuk már egymást kéthetente egy-két napra élőben" intenzitásból, az "együtt élünk éjjel-nappalba"?! 40 m² en? Kibírja a kapcsolat ezt? Kibírjuk egymást? Van jövőnk?

És megint nem volt egyszerű. Végre nagyváros, jól érzem magam, nőtt az egóm és majdnem elszaladt velem a paci a nagy partizásban. De ő várt rám, nem akart bekorlátozni, nagy bizalommal volt és megértettem! Egy ajándék amit kaptam.

Miután helyre állítottam az értékrendemet csak egyre jobb lett. Mert elsősorban bennem kell, hogy rend legyen ahhoz, hogy velünk is rend legyen!

2013.07.26 hivatalossá is tettük magunkat, mert éreztük, hogy ez a következö lépés. Nem volt kényszer. Senki nem sürgetett bennünket, csak élveztük az életet együtt és élettársi kapcsolatba léptünk. Nem volt kolbászból a kerités, senki nem ajándékozott nekünk semmit. 

Lassan gyarapodott a kis életünk és az albérletünk is nött. Több biztonság lassan anyagilag is.

2016 Augusztusában elérkeztünk a következö állomásra. Aláírtuk a saját lakásunk vételi szerzödését!

2017.03.02 beköltöztünk a közös oázisunkba! Élvezzük, hogy ugyan keményen dolgozunk érte, de a miénk. A hitelt ugyan a nyugdijig fizetni kell, de az otthonunkat senki nem veheti el tölünk.

2018.04.05 Beköltözött hozzánk a kutyánk egy menhelyröl, és együtt a család!

Szeretjük az életünket, élvezzük a mindennapjainkat, megoldunk minden problémát közösen, beszélünk a fontos és fontatlan dolgokról is, egy álom csapat vagyunk!

Nagyon remélem, még nagyon sokáig <3

 

 

Kulcsszavak: életem szerelem

2020/04/26

Magyar vagyok, meg turista...

Nos eljött az idö, hogy újra írogassak, mert jót tesz.

Teljesen elfelejtettem a gyógyító hatását :-)

Azt hiszem az elején kell elkezdenem, de nem maradok hü a kronologiához, igérem :-D 

Egy nemrégi beszélgetés kedvenc Noéval segített rávilágitani egy fontos dologra a kis életemben. Cseppet közhelyes, de igaz, hogy ahonnan jövök, az a gyökerem. Akkor is ha kissé gyökértelen kezdet volt ez, ami nekem adatott, de aki ismer, tudja, hogy minden lehetséges nálam :-P

A gyökereket ebben az esetben lefordítanám "érzelmi és szociális biztonságra". Ugyan abból sem adatott gyerekkoromban sok, de legalább volt lehetöség fejlödésre ;-) 

A kezdetet megpróbálom egyszerüen vázolni. Egy bipoláris anya, erös krimilális energiával, depresszios apa, aki nem bírta a gyürödést és mikor 14 voltam sajátkezüleg vetett véget az életének, valamint három szociálisan sérült (a mértéket nem egyszerü megállapitani) csemete (én a középsöcske, mert az is egy handicap)

Miután sikeresen kiszakadtam anyám mérgezö atmoszférájából 19 évesen, létrejött egy új egzisztencia.

Egy új élet, kevesebb félellem, több öröm, ujjászületett célok...és új gyökerek!

A fogadott keresztanyum tette ezt a drasztikus lépést elsösorban lehetövé. Nem azért, mert mély volt a pénztárca, hanem mert ö mutatta meg nekem, gyökerek másképpen is léteznek, nem csak a tradicionális értelemben.

Aztán elöbukkantak a 20 éve elveszettnek hitt féltesók, nagybátyám, unokatesók... Ök beléptek az életembe és megmutatták, hogy nem minden dráma, amit vér köt össze.

A baráti kör is nagyon jelentösen hozzájárult ehez az új élethez. Ök voltak a választott családom. Ök adták nekem az érzelmi biztonság egy nagy részét, ha úgy tetszik, egy szociális hálót.

Miután megerösödtem, elnyertem egy hesználható identitást. Még nem hibátlant, de müködöképeset.

Aztán irányba vettem a villágot...na jó, csak Németországot. Tervbe csak egy éz volt, de gazdasági menekültté lettem. Hozzáteszem nem a németeknél horgonyoztam le, hanem az Osztrák sógoroknál (de erröl talán késöbb pontosabban).

 Igy lettem én nem csak Magyar, de legalább magyarországi turista is. 

 

Kulcsszavak: Életem naplóm turista

tacsika©2009 Sarok.org

Search marketing