H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

2009/05/20

Pik&Nik 2.

Kulcsszavak: Brainmanfoto

Pik&Nik 1.

Kulcsszavak: Brainmanfoto

2009/03/24

Belebuktam

Öröklődő. A családom két gerenációra visszamenőleg képtelen megfelelő palacsintatésztát kavarni (bocs anyukám!) Az utolsó mamika volt, akinek isteni, ropogós, tejben sült, tejfölös palacsintáit nem felejthetem. Ha véletlenül el is bíztam volna magam főzés téren, ma helyrepakolták az egómat rendesen.

Polcz Alaine is megmondta: 

"Az első darab rendszerint nem sikerül! Ezt a leggyakorlottabb háziasszony is méltósággal szokta tűrni és gyorsan bekapja, hogy a nyomát is eltűntesse..."

Következtetés: ma rengetegszer kezdtem előlről, ezért délután futottam picit. :-D

Egy rakat löttyedt tésztával, olajos konyharuhákkal, füstmérgezéssel és egy éhségtől kopogó szemű férjel zártam a délelőttöt.

 

Kulcsszavak: csintalan-palacsinta

2009/03/13

Álmos Felvidék legendája

Kaptam ajándékba, hogy örüljek. Három nap után is csodanövény. Megszámlálhatatlan gyöngyszeme van, remélem sokáig így marad, hogy gyönyörködhessünk benne. 

Megint havazik, pedig reméltem a tavaszodást. Beleálmosodunk ebbe az ingadozásba és vágyakozunk a mosolygós-kétkeréktúra után. Akkor majd elkezdődik a továbbszáguldás.

Kulcsszavak: gyöngyhullás

2009/03/06

Sarkom, sarkom, mondd meg nékem...

Kulcsszavak: sarok

2009/02/22

Heje,huja,vigalom...

Koncerteztünk...farsangi táncház előzte meg. A kiskakasnak gumikesztyűből volt a lába, az angyalok igazi tollból készült szárnyakat hordtak, sárga-nejlon-tasakos szoknya a méhecskén, szivacs-páncélos teknős és vagy 2o királylány Harry Potterrel az oldalukon, akinek Dementor volt a legjobb barátja. Körbetáncoltuk a diófát és már tudnak egy csomó új dalt is...Büszke fiatalasszonynak öltöztem, bár távol tőled, nemsokára újra kézenfogva. Szép délután volt.
Kulcsszavak: farsang

2009/01/14

Elérhetetlenül

...magasan csüngnek. Egyetemista koromban mindig kispóroltam a kajapénzből a fagyöngyrevalót. A Nagyposta előtt árulta egy kendőbe bugyolált néni. Apró csomókban sorakoztak és mindössze néhány bogyót rejtettek. Mikor először érkeztem ide, eszméletlenségig ujjongtam belül, hogy a fák háromnegyed részén, hatalmas labdaszerű fészkek módjára lakik a fagyöngy. Tudtam, csak nyújtózkodnom kell érte...na, de még egyetlen-egy fát sem találtam, amin el is érném. Hogy miért költöztek ilyen magasságokba...? Idegesítően vágyom egy kosárnyira belőlük...
Kulcsszavak: Fagyöngy

2009/01/11

Királyhelmec, a Felső-Bodrogköz "Tüskevára"

A minap hatalmába kerített bennünket a magyar filmgyártás egyik legszeretnivalóbb alkotása élő természetével, "matulai" világával, nyugalmával, nemes egyszerűségével és szépségével, bonyodalom-nélküliségével. Lehetőséget kaptam újrateremteni, értékelni, alakítani. Minden pillanatát élvezem és új otthonom táji adottságait illetően csak ámulok és bámulok, hagyok időt megállni. Figyelek, hallgatok, elmerülök, beolvadok. Geőcze Sarolta Bodrogköz című tanulmányrészlete 1901-ből: "A folyók partját ősi tölgyfarengetegek, sűrű füzesek kísérték; kisebb erdők lepték a hegyek északi hátát is, míg a déli lejtő szőlőt érlelt. Az erdők körül végtelen kövér legelők, rajtuk gyönyörű ménesek, gulyák, sertésnyájok. Szántóföld aránylag kevés; csak a homokon, s a falvak körül. A kisded falvak, sűrűn hintve északon, mérföldekre egymástól délen, a domboldalokban, a homokon, a vízközben húzódtak meg. Legrégibb, nevezetes helye volt a vidéknek Lelesz, a prémontrei rend székházával, s levéltárával; hajdan hiteles hely, melyet az ellenséges támadástól a környékező sok víz, mocsár védett. A nép jámbor, vidám, hiszékeny volt; szerette a dalt, mesét; eljárt úrdolgára; kevéssel beérte; vályogfalú, nád-, vagy zsúpfedelű házban lakott; művelte földecskéjét, legeltette barmát, kapálta szőlejét, s a vizekben halászgatott, csíkászott, szedte a vadmadártojást; még sertést is hizlalt szárított halon, csíkon; télen gyékényt szőtt, kosarat kötött;az asszonynép szőtt-font..."
Kulcsszavak: Bodrogközben

2009/01/07

reggel

Ezeket a pillanatokat szeretem a legjobban. Mambó-ritmus erősödik, fakilincs-kattanás, vízsugár, borotvasercegés...még van időm a fejemre húzni a takarót, még olyan sokáig odabenn leszel. Csöndes pakolászás, ordító botmixer..nem baj, a gyümölcsturmixodért mindent...tökéletes arányokkal bír. :-) Elsietsz. Marad a pizsamás kávéillat, apróka szuszog még, most éppen csigaalakba tekeredve. Elnyel a narancsszínű szoba íróasztalának köny- és papírtornya. Hétfőig még annyi mindent kell magamba tuszkolnom. A manók meg kiröhögnek az ablakban. Pöttöm mozgolódás, vigyor, búbosvöcsök felébredt álmából, hogy nekifuthassunk a hórengetegnek. :-) Nem is tudod, mennyire boldogan ásom bele magam...
Kulcsszavak: ébredezés

2008/12/22

Megérkeztünk

Szervezett volt, egy picit más :-), mint mi magunk is, meghitt, beteljesülés-illatú, krémszínű, narancsízű, aranyosan-izgulós. Boldogságkönnyben úsztunk. Ezt akartuk, így szerettük volna, pontosan olyannak, amilyenről mindig álmodtunk. Lav-szerelemről és örökkévalóságról énekeltünk, Gombóc Artúr táncra perdült, a Kicsi, a Nagy és az Indián előkapták a hangszereket, megrakták a tálakat, repült a cipőorr. Még az időseb korosztály is kifordult magából. De jó volt látni!!!Deep Purplere masíroztam ki leányéletemből. Királylánnyá változhattam egy éjszakára, ölelnek azóta is. Viszont símogatom az arcod, reggelente átmászom a párnádra, mert ott jó nekem! Lassan helyére kerülnek a dolgaim, hogy ottmaradhassanak...
Kulcsszavak: otthonérzés

susieq

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing