H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Mások élete

2015/02/20

Itthon vagyok

Az egész helyzetben volt valami végtelen abszurd. Valamiféle inverz kafkaság, hogy ott ülök az ágya szélén, és arra gondolok, hogy tulajdonképpen az anyám már csak nyomokban emlékeztet egy élő emberi lényre, és most, ahogyan féloldalasan fekve kiborított maga elé egy zacskó tökmagot az ágyra, és azt rágcsálja egyesével, tulajdonképpen olyan, mint egy malac. Mint egy disznó.

Azon gondolkodtam közben, hogy vajon a malacok szoktak-e tökmagot enni. Meg hogy emlékszem, a tökmagról azt olvastam valahol, hogy jó féreghajtó. És hogy akkor biztos egészséges is.

Akkor már én is ott feküdtem mellette, amikor belém nyilalt a felismerés, hogy már tényleg csak vegetál, és abszolút nem él emberhez méltó életet, és ebben a pillanatban kimondta, amit gondolok. Pontosan kimondta, valahogy úgy, hogy ő már nem is él igazából. Csak működik.

Le van épülve. Azt hiszem, ez lenne a legprecízebb megfogalmazás.

Már az gyanús volt, ahogy beléptünk a lakásba. Átléptük a küszöböt, mikor szólt, hogy takarítani akart azért, vagy legalább a szemetet levinni, de nem volt rá ideje. Igen, határozottan volt valami fura szag a levegőben. A konyhában a reggeli maradéka, minden szét meg kinyitva az asztalon. Először arra gondoltam, hogy a fene vigye, nem figyel jobban, minden megromlik így. Aztán rájöttem, hogy a külső és a belső hőmérséklet között alig van különbség, hiszen sem a konyhában, sem a kisszobában, sem a nagyszobában nem fűt. Csak a hálóban, a fürdőben is csak akkor, ha használja. Vagyis nyugodtan kint maradhat a félig megevett joghurt az asztalon, mert pontosan ugyanaz, mintha a hűtőben lenne.

Próbáltuk a lehetőségeket átbeszélni. Hogy április után már az se lesz, ami legalább most van. Egyre nehezebb lelket öntenem belé, mert lassan lecsupaszodik teljesen minden lehetőségem, azt mégis nehezen tudnám neki mondani, hogy becsülöm, mert még mindig képes élni. 

Úgy tűnik, akkor mégiscsak él.

Szar érzés, hogy én és öcsém vagyunk az egyetlen dolgok az életében, akikre büszke tud lenni. Ha elbukom, velem bukik. Nem tudatosan teszi rám a terhet, én meg nem tudatosan veszem fel. Mi ilyen nem tudatos család vagyunk.

Ettünk kolbászt, sült kolbászt. Vett hozzá mustárt, friss kenyeret, és abban a 10 percben úgy viselkedtünk, ahogyan normálisan szokás lenne. Persze ebbe is sikerült egy kis abnormalitást csempészni, mert bár végül feltekerhettem 3-asra a gázkonvektort, mert gyereknap van, de végül nem akaródzott a gyapjúpléd alól kibújnom, így az ágyban kolbászoztam. Sikerült is összekennem mustárral a takarót. Így kezdődik mindig minden. 

Aztán hazajöttem a család másik feléhez. Szerencsére már sötét volt, így nem tudtam megszemlélni apám legújabb kuplerájgyűjteményt, amit egy közeli rokon házából hozott haza, mert azt el kellett adni, a cuccokat viszont nem volt sem idő, sem akarat kidobni. Apám meg már csak ugye ilyen gyűjtögetős típus.

Annyira reméltem, hogy nem jön majd a kérdés, hogy anyukádhogyvan?, de jött persze, menetrendszerűen. Ilyenkor előtte mindig végiggondolom, hogy hazudni fogok vagy sem, és mindig az aktuális hangulatomtól függ. Ma nem akartam hazudni, és elmondtam, hogy nincs jól. Hogy már 4 órát sem bír dolgozni, de ugye visszanyesték neki is a rokkantnyugdíját, diétáznia kellene, de hát ahhoz is pénz kell. Ekkor jött egy mondat, hogy látták a múltkor, hogy cigizik. Hogy tudom-e, az nem jó az izületeknek. Gondoltam magamban, egyszerűbb lenne, ha kimondanád: nincs pénze és cigizik? Cigizik, mert nincs pénze. Cigizik, mert nem érdekli, illetve dehogynem, pontosan tudja, igyekszik minél hamarabb meghalni. Próbáltam volna az összefüggést feltárni, de rájöttem, hogy társadalmi szolidaritási leckéket nem itt és nem most fogok adni. És nem nekik.

Így lett hamar érdemtelen szegény is az anyámból.

Közben várom a patkányokat a ház udvarán. Előbb-utóbb gyűlnek majd a szemétre.

2010/04/09

é.sz.

*magánvélemény session*

Érvénytelenül szavazni bizonyos körökben szerintem legalább annyira menő, mint más körökben a Jobbikot támogatni.

 

(Kellően radikális felütése ez egy véleménynyilvánító bejegyzésnek?)

 

Sürgősen igyekszem leszögezni: érvénytelenül szavazni ugyanolyan demokratikus jog, mint a Jobbikot vagy bármely más pártot támogatni, és mint ilyen lehetőséget messzemenőkig tiszteletben is tartom. Megértem, tolerálom, de véleményem van róla.

 

Megértem azt az érvelést, hogy valaki azzal indokolja az érvénytelen szavazatát, hogy nincs olyan politikai párt azon a nyomorult szavazólapon, amely mellé valaki jószívvel tudja rakni az X-et, amelyet valóban méltónak tart arra, hogy 4 évig képviselje őt a Parlamentben, átruházzon rá bizonyos jogokat. OK, tényleg megértem. No de akkor milyen párt lenne szerinte alkalmas erre? Mert ha elképzelés van arról, hogy milyen ne, akkor arról is kéne elképzelés, hogy milyen lenne a jó párt. A negatív festés irodalmi technikájával el tudunk jutni a maradékig.

 

Egyesek szerint előbb-utóbb minden párt korrupt lesz, még az újak is, hát minek szavazzunk így rájuk. Hm...előbb-utóbb valamiben mindenki meg fog halni, hát akkor minek is éljünk?

 

Az érvénytelenül szavazók esetleg pártok nélkül képzelik el a demokráciát? Hm. Akkor vissza lehetne még lépni a közvetlen demokrácia színterére, és minden egyes nyomorult kis kérdésben népszavazást lehetne kiírni. Mondjuk havonta egy vasárnap. Így 8 millió potenciális polgár dönthetne mindenféle csip-csup ügyekről. Kapna mindenki 120 szavazólapot, arra aztán lehet rajzolgatni napestig, ha még ez a rendszer sem tetszik.

 

Az érvénytelenül szavazó nem egyszerűen azt csinálja, hogy nem megy el szavazni. Elmegy, csak üzen a szavazólapjával. Szerintem mind a távolmaradás, mind a rajzolgatás üzenet. És én túl nagy különbséget nem is látok az üzenetek között. Talán mégis van egy különbség.

A távolmaradás inkább érdektelenséggel és kiábrándultsággal, csalódottsággal magyarázható, míg az érvénytelen szavazásban nincs benne az érdektelenség. Ha érdektelen lenne az érvénytelenül szavazó számára ez az egész szavazósdi, el sem menne. Sokkal inkább egyfajta "szavaznék én, de nincs kire" vélemény bújik meg a pöcsök és multi-X-ek mögött. De ha nincs kire, akkor miért nem lépnek ezek az emberek, és miért nem alakítanak ők maguk valamilyen szervezetet? Jó, ne legyen párt, az majd lehet később, ha nagyon belejönnek.

 

Az érvénytelen szavazat egyfajta felmentést is jelenthet a szavazó számára. Nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel szidhatja később akármelyik pártot is, hiszen ő egyikre sem szavazott. Nem kell komoly, nyilvános fórumon beismerő vallomást tenni, mint Pörzse Sándornak vagy Morvai Krisztinának, hogy igen...bevallom Nektek...2006-ban én is a Fideszre szavaztam, hogy csapott volna a magyarok istenének villáma kezembe abban a szent minutumban, de ma már megvilágosodtam, éljen.

 

Csak azt nem értem, hogy ha ennyire nem tetszik semmi és senki, akkor miért nem csinál az érvénytelenül szavazó maga valamit? Ha fontosnak tartja a demokratikus jogát, hogy részt vegyen a választáson, akkor valamennyire csak elkötelezett  a demokrácia felé. Ezen túl a szabad véleménynyilvánítás jogával is él (újabb strigula a demokratikus értékek mellé), csak nem szavaz.

 

Azt hiszem, az érvénytelen szavazókkal kapcsolatban a legtöbbször feltett kérdés az, hogy de ennek mi az értelme? Kell-e egyáltalán, hogy értelme legyen? Én egyedül az üzenet jellegét tudom értelemként elfogadni. Ezt az üzenetet ugyanakkor számtalan más fórumon is közvetíteni lehet a célközönség felé. Össze lehet pl dobni a pénzt, és ki lehet bérelni egy óriásplakátot a Parlament közelében egy hatalmas pöccsel vagy be lehet jutni a karzatra és ülés közben szórólapokat lehet onnan leszórni.

 

Nekem talán az a legfőbb problémám, hogy mennyivel vagyunk előrébb ezekkel az érvénytelen szavazatokkal? Mennyiben jelentik ezek egy probléma megoldását? Tegyük fel, hogy sokkal több érvénytelen szavazat lesz, mint korábban. Nem 1% körüli, hanem mondjuk 5 vagy 10, vagy esetleg 50. Ezzel így mit lehet kezdeni?

 

Eljátszottam a gondolattal, hogy én milyen körülmények között szavaznék érvénytelenül...tegyük fel, hogy Magyarországon csakis szélsőséges pártok vannak, szélsőjobb meg szélsőbal pártok. Nincs közép. Ugyanúgy két fordulós és vegyes választási rendszert feltételezünk, ugyanolyan szabályokkal, mint most. Nos, azt gondolom, egy ilyen helyzetben lenne elvileg a legvalószínűbb az érvénytelen szavazásom mindkét fordulóban, de! Ehhez az kell, hogy ez a helyzet kialakuljon, hogy ne jöjjön létre vagy én magam többed magammal ne hozzak létre egy olyan tömörülést, amely demokratikus értékeket képvisel. De tegyük fel, hogy létrejött, csak épp nem lett elég kopicetli, nincs rajta a szavazólapon. Ebben az egyedüli esetben elképzelhetőnek tartom, hogy érvénytelenül szavazzak. 

 

Csak az a baj ezzel, hogy én azt látom, hogy akik mostanság érvénytelenül akarnak szavazni, azok ezt a tevékeny kört nem futották meg. Persze, valószínűleg én gondolok tök mást erről az egész demokratikus állampolgári létről meg szavazati jog dologról.

 

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

*magányvélemény session vége*

 

 

Kulcsszavak: zárójel

2010/03/07

Boldog nőnapot!

Itt már elmúlt éjfél, úgyhogy boldog nőnapot, kedves nőtársak! :)

(szókimondó, durva szöveg) 

2010/02/02

Lady Gaga

Könyörgöm,valaki magyarázza el nekem ezt a nőt(?), hogy miért szeretik ennyien, amikor...

- borzalmas gumi a zenéje,

- semmi egyedi nincs benne

- és még attól sem lesz egyedi, hogy mindenféle kreációkban jelenik meg.

 

Értetlenül állok a jelenség előtt.

Kulcsszavak: zárójel

2010/01/26

Te min keresztül mutatnád be Magyarországot és a magyar kultúrát egy külföldinek?

2009/09/21

A 100 legszegényebb magyar

A Kurt Lewin Alapítvány megint jól beletalált valamibe. A Gödörben meg fotókiállítás van ehhez kapcsolódóan, meg kéne nézni valamikor...

2009/08/31

Nem tudnak szamurájt faragni egy idős néniből, de megpróbálják

(beol.hu)

 

 

Az ötlet alapvetően jó, de ez a cikkcím...beszarás. :-D 


*_*
 

Adjál már egy cigit! - huligánok borzolják az utasok idegeit (beol.hu)

"Ráadásul az egyikük harsány hangon beleénekelt az utasok fülébe." :-D

Kulcsszavak: hülyemagyarország

2009/08/30

 

easy like Sunday morning :)

2009/08/24

Na, az ilyen gyöngyszemekért érdemes az Indexet olvasni.

:D

2009/08/23

Ilyen ez a showbusiness!

Igen messziről Madonna teljesen olyan, mint Lukács Laci.

 

Szőke (festett) hullámos hosszú haj, amelyet fúj a szél (ventilátor), énekelnek is, gitár is van a kézben. Na jóóó, Madonna nem köpött profin a feje felett hátra, viszont megcsókolt egy táncoslányt.

 

Ez is valami.

 

Pontban este 10-kor kezdődött, és másodperc pontosan 120 perccel később, éjfélkor lett vége a shownak. Szerintem ha szimultán beraktuk volna a koncert DVD-t, csontra ugyanazok a jelenetek játszódtak volna le a színpadon és a képernyőn.

 

De nincs okunk fanyalogni.

 

Profi show volt ez, kérem szépen, igaz, gyanúsan félplayback. Baromi nagy LED-falak, profi technika (lézershow-val, jó, oké, lángoszlopok nem voltak...), minden pöccre ment, minden a helyén volt, nem volt szünet, ha Madonna gúnyát váltott (legalább négyszer...), akkor is volt valami produkció, a közönség tényleg egy percig nem unatkozott. Így kell szórakoztatni. Volt is miből válogatni, azért durván 25 év a popiparban az csak 25 év...Egyébként az öreglányon nem látszik, rázza, riszálja, teszi-veszi, pörög, forog, ugrik, rúdon táncol, tényleg mindent csinál. Mondjuk a koncert második felében kissé visszavett a tempóból, de még így is nehezen lehetett követni. Megidézi Jacksont, és felhívja a figyelmünket, hogy vigyázzunk a Földre, mert unokáinktól kaptuk kölcsön.

 

Koncert, oké, koncert, mert énekel a néni a színpadon, de azért...azért...koncert az, amit a Rolling Stones csinál. Na az koncert. Ez meg...látványshow zenével? Nem tudom. Profi show, tényleg, le a kalappal.

 

Engem meggyőzött, ez a nő tud valamit. Albumon énekelni, élőben meg szórakoztatni, de kegyetlenül.

2009/08/21

Most nem azért, de nagyon büszke vagyok magamra, amiért képes vagyok igazi olasz híreket megérteni.

Ma kettőt sikerült, az egyik egy halálos motorbalesetről szólt, a másik pedig egy késelésről.

 

A motorbalesetben egy 70 éves férfi és egy 71 éves nő halt meg, amikor összeütköztek a köztisztasági hivatal teherautójával.

A késelést pedig egy 30 éves nő követte el egy 42 éves férfi sérelmére, a mellkasán és a szájánál sértette meg, mert a férfi egy szóváltást követően üvöltözve be akart menni a házba (nincs életveszélyben). A firenzei bíróság elrendelte a letartóztatást.

Ja, és holnaptól enyhülni fog az idő, visszavonják a hőségriadót, és 13 millió olasz fog a hétvégén hazatérni a nyaralásból.

Még mindig el tudok képedni az igazán ostoba embereken. Olvasom itt a fórumokat, amelyek azokhoz a cikkekhez kapcsolódnak, amiben arról adnak hírt, hogy elfogták a cigánygyilkosságok feltételezett elkövetőit, és annyiszor megfogadtam már, hogy nem fogom magam felhúzni ezeken a véleményeken...Ostoba, buta emberek, akik meg vannak vezetve.

2009/08/20

Index videó

a biciklizésről (ööö...részegen)

 

 

2009/08/17

Szíven szúrt ország + AJÁNDÉK Csak szex és más semmi DVD

 

Ez aztán az árucsatolás...

Kulcsszavak: hülyemagyarország

2009/08/13

Vacskamati virágja (részlet)

"-Úgy határoztunk - mondta Bruckner Szigfrid-, hogy elvesszük tőled a virágot.

-Jaj, ne! - esett kétségbe Vacskamati.

-De igenis elvesszük!

-Dömdödöm - mondta ekkor Dömdödöm.

Csodálkozva néztek rá.

-Azt mondod, kérdezzük meg a virágot is?

-Döm.

Megkérdezték hát a virágot is.

-Akarsz Vacskamatinál maradni?

A virágnak szép virághangja volt.

-Igen - mondta a virág.

-De hiszen nem öntözött!

-Tudom - mondta a virág.

-De hiszen nem kapálgatott!

-Tudom - mondta a virág.

-De hiszen rád se nézett!

-Tudom - mondta a virág.

-Aztán meg agyonöntözött!

-Tudom - mondta a virág.

-Agyonkapált.

-Tudom - mondta a virág.

-Sápadt lettél.

-Tudom - mondta a virág.

-Csenevész lettél.

-Tudom - mondta a virág.

-Akkor meg miért maradnál nála?!-mordult rá Bruckner Szigfrid.

-Azért, mert szeretem -mondta a virág.

-Miért szereted?-háborgott Aromo.

-Csak - mondta a virág.

Vacskamati táncra perdült, ugrált a virágja körül, alig látott az örömtől.

-Meglátod, rendesen öntözlek, kapállak, törődöm veled ezután-mondta a virágnak.

A virág meg ezt mondta:

- Hiszi a piszi.

És olyan boldog volt, amilyen még soha."

(Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő)

2009/08/07

Békésben a késelés a menő

 

(szalagcím a beol.hu-n)

 

És szintén onnan:

Escape party a körforgalomnál

 

(bakker, nem tudnak kijönni belőle, vagy mi?!)

Kulcsszavak: hülyemagyarország

2009/05/31

Amíg az anyukám felköszönt gyereknapon, addig nincs baj, addig én még, kérem szépen, gyerek vagyok.

mai Dilbert :)

2009/05/17

Én mondtam, hogy reggel könnyebb, mint este, és szerintem most már el is hiszed, ne szomorkodj, én sem teszem! (próbálom)

2009/04/30

Egy egész negyed.

Több mint durva.

2009/04/12

mai Dilbert

2009/04/10

Azért szeretném megjegyezni, hogy cirka másfél hónap olaszul tanulás után már megértem Jovanotti egyik dalának szövegének bizonyos sorait! :)

 

Io penso positivo perche son vivo!

 

:) :)

 

Tegnap a Jókai utcán mentem a villamoshoz, mikor rájöttem, hogy basszus, most már értem ezt a sort! :) :)

 

Szeretem az ilyen bevillanásokat!

2009/03/17

Hétvégén a meccsen hallottam

Kigyúrt férfi(1): Te! Meccs után megyünk az IKEA-ba!

Pár másodperc eltelik, mire Kigyúrt férfi(2)-nek leesik, mit is mondott barátja:

Kigyúrt férfi(2): Az IKEA-ba???!!!Minek!

Kigyúrt férfi(1): Kajálni! Svéd húsgolyó akció van, 10-et kapsz 100 Ft-ért.

 

 

Hát kérem, így kell becsábítani a B-közepet az IKEA-ba.

:-D

2009/02/01

A jégre viszem magam. 3 óra 20 perc, szünettel...baromira kíváncsi vagyok

2009/01/28

Itt a farsang, áll a bál!

Mert nem lehet elég korán kezdeni:

 

Szóval, volt egy fagyos decemberi (vagy januári) nap, mikor jónéhányan rájöttünk arra, hogy a kilencvenes évek gagyi gumipopja (legyen magyar avagy külföldi) igenis jó dolog.

Így kezdődött az egész:

2008-12-28 23:17:12, tracy 

ismeritek a Buli után a takarítás című Szinetár Dóra számot? azt így meghallgathatnánk közösen, elég laza happening lenne!!

 

 

Lett is, és elszabadult a pokol.

Ezért most ennek jegyében farsangi mulatozás szervezésébe kezdek. :)

 

Ami kell:

- egy időpont (SZAVAZZ!)

- egy helyszín

- sok gumipop mp3 (sajna a youtube szedi le a jogdíjas videókat, úgyhogy sima internet nem elég, úgyhogy tessék gyűjtögetni!!!)

- sok nem gumipop, de feledhetetlen 90-es évekbeli sláger

- és persze Ti! (és ipam, napam, of course)

 

Minden ötletet szívesen, etc.

 

Őket pedig ide beillesztjük, mert ez egy nagyon jó hangulatú dal (bár a szövege nem az, de mindegy), és mivel 1989-es, így sajnos csak itt emlékezünk meg róla (nem is).

 

2009/01/24

mai Dilbert


2009/01/23

40.

Jövő héttől 40. Magyar Filmszemle

 

online is lehet jegyeket venni

Big Muzzy

2009/01/17

tudatlan

A nápolyi az tényleg Nápolyból származik?

Ha nem, akkor miért hívják így?

2009/01/15

Dolgozat?

 

Szándék van.

 

Meg Kiscsillag-koncert is, este a Gödörben.

2008/12/29

Legalább ezerszer megnéztem már a film előzetesét ezért a képért. Annyira aranyos! :) :) :)

 

So 90\'s

 

Egy időben ő akartam lenni. na, most már jót linkeltem be

2008/12/28

Rájöttem, hogy a hideg ellen egy ellenszer van: tökig felcsavartam a Petőfit, és tánci-tánci.

:)

 

Persze a fűtés is csumán.

5 nap alatt igencsak le tud hűlni decemberben egy 100 nm-es földszinti lakás fűtés hiányában.

 

Bassssssszuskulcs, de nagyon hideg van!!!

Forralt bort akarok!

2008/12/16

irodai divat

ha nincs hullámcsatod, a gem-kapocs is tökéletesen megteszi!

a hajam nem lóg a szemembe, célnak tökéletes!

2008/12/15

még mindig nem

 

Ezeknek tényleg az a legnagyobb bajuk, hogy az élettársi kapcsolat bejegyzése is ünnepélyes lenne, és az emberek majd ez alapján nem tudnak különbséget tenni???

 

nem vagyok jogász, nem értek hozzá, de nekem ez nem tetszik. Valaki elmagyarázná?

Kulcsszavak: hülyemagyarország

Betáraztam, vettem:

  • kisvakondos nagy fali naptárt
  • kisvakondos fali kicsi képeslapos naptárt
  • kisvakondos aszali lapozgathatós naptárt.
Még vennem kell zsebnaptárt, és felkészültem 2009-re.

2008/12/14

Kiscsillag

Gödör, 2008-12-19 (p) 21.00

 

Kulcsszavak: go_out

2008/12/05

Mozifilmek, amiket

 

Az áldozatkaszkadőr

Csereüvegek

 

 

 ma meg Kaméleon, mert sok a kultúrjegyünk (és mert szeretem Nagy Ervint és Kulkát. Hámorit nagyon nem. Régen sokkal jobb volt, most már túl finom, túl könnyű, túl minden. Idegesítően minden.)

Kulcsszavak: go_out

2008/12/01

Jótékonykodj, ha teheted!

ruzena

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing