H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Szuret 2006

2013/05/20

"Nem találja a helyét, ha nem szaros a szája"

11:25:56, altair irta politika naplójába

2013/03/02

Évértékelő elemzése...

01:45:21, altair irta politika naplójába
http://www.komment.hu/tartalom/20130224-orban-viktor-evertekeloje-es-a-retorikai-teljesitmeny.html

2012/09/01

Miről szól a "Jereváni Rádió" ?

08:02:53, mi6 irta politika naplójába
FORRÁS: - eredeti cikk - HVG - >>> http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120831_azeri_gyilkos

*Rendezzen nálunk vérfürdőt!

2012. augusztus 31., péntek, 19:35 • Utolsó frissítés: 12 órája
Szerző: -ha


Európai és amerikai diplomáciai jelentések szerint az alábbi, azonos szövegű hirdetés jelent meg több közép-ázsiai és közel-keleti napilapban.

Ön egy különösen gusztustalan, elmaradott diktatúra gyermeke, aki nehezen tud gyűlölt ellenségeihez közel kerülni, mert amazok saját államuk védelme alatt állnak, a semleges országok viszont zokon veszik a határozott közeledési kísérleteket?

Nem mellesleg Ön egy szociopata állat, aki a nemzeti büszkeségén esett sérelemért csak ököllel, szúró- és vágófegyverekkel, láncfűrésszel, lángszóróval, himnuszkifütyüléssel tud elégtételt venni?

Magyarország tárt karokkal várja!

Hangulatos leszámolások, kézi- és lőfegyverek széles választéka, garantált személyi biztonság, csendes hullák, gyors ügyintézés.

Csoportos pogromok esetén kedvezmények!

Kezdőket is szeretettel fogadunk. Részükre személyi trénert biztosítunk saját vandáljaink, illetve a környező országok robbantásos szakemberei közül.

Apró betűs rész: Amennyiben az ön állama hajlandó egy nagyobb tételt vásárolni szart sem érő állampapírjainkból, mert valamiből finanszíroznunk kell teljesen megzakkant gazdasági miniszterünk lidérces álmait és miniszterelnökünk költséges hobbijait, úgy a jegyzésről szóló igazolás kézhez vétele után

postafordultával küldjük haza, és máris élvezheti a teljes szabadságot az Ön despotája jóvoltából!

Amennyiben valamilyen általunk érthetetlen oknál fogva az Ön országa vezetőinek erkölcsi kifogásaik támadnának, vagy nemzetközi kellemetlenségektől tartanának, úgy megbízható euroszkeptikus szerződéses partnereink majd meggyőzően érvelnek az európai fórumokon, hogy valójában szabadságharcot folytatunk, és nem pontosan ugyanolyan korlátokat nem tűrő, hatalommal visszaélő ormótlan gazemberek irányítanak, mint az Ön Tisztelt köztörvényes főnökei.

Nem fog csalódni!

Kiváló referenciákkal rendelkezünk.

Véres kommunista diktatúrák küldöttségei elégedetten számolnak be arról a professzionalizmusról, amellyel az ellenük tüntető nemzeti kisebbségek képviselőit lefogjuk, és megalázzuk. Mert mi akkora elvtelen girnyók vagyunk, hogy bármikor készek vagyunk elárulni azokat, akikkel egyébként a sorsközösséget hangsúlyozzuk, viszont telerinyáljuk a nyugati sajtót, hogy viharos történelmünk során milyen hálátlan volt velünk a világ.

Igazi picsogó, gerinctelen, önbecsülés nélküli taplókra vágyik?

Igen, megtalálta!

Lépjen velünk kapcsolatba most!

Ugyanitt rohadó félben lévő, saját népük ellen háborút viselő diktatúrák számára kutyakiképző exrendőrök bérelhetők!**

2012/06/30

Új betegirányítási rendszer....

21:32:42, altair irta politika naplójába
http://index.hu/belfold/2012/06/30/miert_viszik_sopronbol_szegedre_a_beteget/

A független intézmények nem annyira függetlenségéről...

14:34:08, altair irta politika naplójába
http://tenytar.hu/elemzes/ki_ment_ki_maradt_ii_orban_kormany_es_fuggetlen_intezmenyek

2012/05/29

Nagyon találó....

15:08:20, altair irta politika naplójába
http://uh.ro/velemeny/9185-a-kocsog-tapos-turista-egy-napja

2012/03/27

23:03:17, calwz irta politika naplójába
Ez akkora lol, hogy én még mindig támolygok. Délelőtt megjelenik egy cikk a HetiVálasz-on, mármint a netes oldalukon, amit Török Gábor linkel az arckönyvön. A cikk a Nemzet Doktorával szemben, hát... legalábbis kritikus (a cikk maradványa a mandin még ott szárad: http://mandiner.hu/cikk/20120327_stumpf_andras_hajra_elnok_ur). A kommentek közt egy jobbos bizonygatja, lám, méghogy kézivezérelt a jobboldali média, nem is, naugye. Ma este akarom elküldeni valakinek a linket, hogy ni, idesüss, erre nyitom meg, a cikk sehol. Eltűnt. Na ugye, hogy nem is kézivezérelt az a jobboldali média! Egyébként nekem tetszik ez a sztori, különösen az tetszik, hogy ezek tényleg olyan ostoba tufák, hogy nem látják: kurvára kontraproduktív az egész. Kitartás, Pali bá!, én jól szórakozom, és az érvkészletemben is jól mutatsz.

2012/02/06

Fukuyama ledöbbent a mocskolódó magyarokon

23:30:57, altair irta politika naplójába

Újabb Magyarországgal kapcsolatos írást közölt a The American Interest oldalán Francis Fukuyama világhírű filozófus és politológus, amelyben a korábbi írására érkezett kommentekre és reakciókra ad választ.

 

Meglepődött azokon a felfokozott reakciókon, amelyet korábbi Magyarországgal kapcsolatos írása kiváltott, és amely végül Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt is válaszadásra ösztönözte - írja Francis Fukuyama a The American Interest oldalán vezetett blogjában. "A válaszok vehemenciája és a rendkívül udvariatlan kommentek, amelyeket a magyarok írtak zavarba ejtően igazolja azt, hogy valami nagyon rossz irányba fordult a magyar demokráciában" - írja a világhírű filozófus.

Fukuyama azonban igazat adott Kovács Zoltánnak abban, hogy ténybeli tévedéseket tartalmazott az írása, és hogy az alkotmánybírák nyugdíjkorhatáráról írt a bírók helyett, valamint abban is, hogy rosszul írta le a Fideszt. Ezekért elnézést kér, és azt ígérte, a jövőben körültekintőbb lesz, ám megjegyzi, hogy ez valójában egy szerkesztetlen blogposzt volt csupán az American Interest oldalán.

Emellett hozzáteszi, hogy korábbi kritikájában azonban nem említette a bíróságok függetlenségének csökkentését az Országos Bírói Hivatal létrehozásával, a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök megvádolására tett kísérletek pedig inkább Viktor Janukovics Ukrajnáját idézik, mint Magyarországot.

Mindezek ellenére Fukuyama úgy véli, mind Kovács Zoltán államtitkár, mind a kommentelők félreértették írásának lényegét, melyben azt állította, hogy papíron az új magyar alkotmány nem tűnik olyan rossznak, minthogy a brit westminsteri rendszer ennél sokkal inkább centralizálja a hatalmat a miniszterelnök kezében. "A probléma, amelyre utaltam, nem a hatalom formális megosztása volt, hanem inkább az, hogy az Orbán-kormány hogyan használja ezt a hatalmat" - szögezi le, majd hozzáteszi: "Magyarországon a demokráciát nem önmagukban az új intézmények fenyegetik, hanem egy régi politikai kultúra, amely most újjáéled".

Fukuyama úgy véli, Orbánék intézkedései arra utalnak, hogy a kormány nem érti pontosan azokat a normákat, amelyeknek egy egészséges liberális demokráciát kellene szolgálniuk. A filozófus megemlíti az országgyűlésben nagy többséggel elfogadott olyan törvényeket, amelyek tovább centralizálták a hatalmat, így a Magyar Nemzeti Bankkal, a Monetáris Tanáccsal, a Költségvetési Tanáccsal kapcsolatos intézkedéseket, az önkormányzati törvényt, az MTA szigorúbb kormányzati ellenőrzését, valamint a gimnáziumok és az egyetemek autonómiájának megkurtítását. Fukuyama ezekkel kapcsolatban megjegyzi, hogy mindezt egy széles körű társadalmi vitának kellett volna megelőznie, azonban ez nem így történt.

"Sok esetben a Fidesz, amely egyszerű többséggel megnyerte a választásokat, bebetonozta saját politikai preferenciáit oly módon, hogy nagyon nehéz lesz azokat visszacsinálni akkor is, ha a jövőben elvesztené a hatalmat" - foglalja össze Fukuyama. "Egy liberális demokrácia nem csak a többség uralmáról szól, a megfelelő működése (ahogy Angliában is) attól is függ, hogy a többség tiszteli-e a kisebbségeket, és hogy a társadalom képes-e egészében részt venni tájékozottan egy párbeszédben."

Fukuyama korábban azt írta: "Orbán viselkedése arról árulkodik, hogy autoriter és sértődékeny, és inkább betiltaná az ellenzéket, mint hogy együttműködjön vele", ezzel kapcsolatban pedig most megjegyzi, kétszeresen is szeretné aláhúzni, egy ellenzéki rádió frekvenciájának elvétele pedig olyan, mintha egyenesen a venezuelai Hugo Chavez találta volna ki.

Visszatérve korábbi bejegyzése címére, vagyis hogy az intézmények valóban számítanak-e, a filozófus megjegyzi: természetesen számítanak, azonban néha a demokratikus intézmények pontos meghatározása sokkal kevésbé lényeges, mint a politikai szereplők informális viselkedése. "Azok az intézményi változások, amelyeket most végrehajtanak Magyarországon, számítani fognak, ám ami sokkal fontosabb, az az a mód, ahogyan a kormány jelenleg használja a meglévő hatalmát. A magánnyugdíjak elvétele legális lehet sok kormány esetében, de nem túl bölcs politikára vall."

Fukuyama felidézi, először 1989-ben járt Magyarországon, amikor még lelkesedést tapasztalt az országban, majd legutóbb Gyurcsány Ferenc minsizterelnöksége idején, amikor elmondása szerint érezni lehetett a kormányból kiábrándulást és a politikai polarizációt. Mint írja, megértette, miért akartak változást az emberek. "A kormányok azonban nem építik vissza a bizalmat, ha úgy viselkednek, ahogyan Orbán és a Fidesz tette" - írja.

"Magyarország mindig két nagyon pozitív dolgot jelentett számomra: először is ez egy kis ország, amely aránytalanul sok nagy fizikust, matematikust, zeneszerzőt, művészt, írót és értelmiségit adott, másrészt modellként szolgált a volt kommunista világnak a gyors átmenetével a demokráciába és a piacgazdaságba" - írja, majd felidézi, hogy az Aranybullával alig hét évvel az angol Magna Charta után Magyarország egyike volt az olyan európai országoknak, ahol alkotmányosan korlátozták a király hatalmát. "Ezért egyszerre meglepetés és nagyon nagy szégyen is lenne, ha Magyarország újra élen járna, de ezúttal a rossz irányban, a demokrácia és az alkotmányos kormányzás lebontásával" - írta a filozófus.

 

Forrás:hvg

 

 

2012/01/26

Ezt érdemes elolvasni, akár ért hozzá valaki, akár nem

01:52:41, altair irta politika naplójába
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2011/03/02/tevhitek_magyar_allamadossagrol/

2012/01/11

Szomorú lenne, ha így lenne.

22:26:25, altair irta politika naplójába
http://nepszava.com/2012/01/velemeny/bartus-laszlo-lesz-e-polgarhaboru.html

politika

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing