H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Árnyékot hordok a fülem mögött

2013/05/17

sziasztok!

Rég olvastam sarkot. De megint egy pont ide való ...

2013/05/09

Irgalom

 

Bizony nem voltam én sem az,
akit a családfők kegyelnek.
És időm sem volt - az igaz -
kikönyörögnöm a kegyelmet.

 

S bár hűvös, örökkévaló
dolgok közt muszáj őgyelegnem,
a palánkok közt szárnyaló
munkát nem lehet elfelednem.

 

Mit oltalmaztunk, nincs jelen,
azt most már támadóink védik.
Elejtem képzelt fegyverem,
mit kovácsoltam harminc évig.

 

És hallgatom a híreket,
miket mélyemből énszavam hoz.
Amíg a világ ily veszett,
én irgalmas leszek magamhoz.

 

1936. okt.

2012/08/14

fáknak szagolgatásáról és más egyebekről

Sok ember nyúl különböző eszközökhöz az őt a munkahelyén érő hatások feldolgozására, például mire hazaér. Én nem valami káros szenvedélyt találtam. Fát nézek.

Nem csak egy fa jó, nem is bármelyik, de gyakran elérhetőek. Rájöttem, a növények vígasztalják az embereket. Különösmód kinyíltam mostanában az élőlények felé. A Windows pedig emberbarát. Nem felhasználóbarát. (Használata által támogatja a számítástechnika újszülöttkorában is divatos szabadidős tevékenységek folytatását.)

Egyébként meglepő lehet látni egy másik járókelőnek, ahogy átéléssel szagolgatom a fát. Nem is biztos, hogy eszébe jut, hogy szagolom. Sokan elfelejtenek szagolni, vonakodnak használni az orrukat a hétköznapi életben itt a nagyváros közepén.

 

A Dead Can Dance történetéről olvasva eszembe jutott az ausztrál őslakos törzs, akik elhatározták, hogy nem lesz többé gyerekük (könyv)

Ki megy a koncertjükre?

2012/05/05

Végre valaki otthon érzi magát a kertben. És este, amikor kimentem összeszedni a locsolócsövet, odajött a padon beszélgető társaságból Sanyi (régebben bemutatkoztnuk, azt hiszem, Sanyi) a szomszéd házból és elmesélte, hogy itt nőtt föl, mikor épültek a házak és az ő nagymamájáék voltak az első lakók, és hogy mennyire hiányoznak neki a fák, amiket két lakó közbenjárására vágtak ki és csonkítottak meg, bár igaz, hogy megrogytak a csernobil utáni esők hatására és milyen érdekes, hogy a szomszédos kerten semmi pusztítás nem látszik (az egy dzsungel, egybefüggő árnyék, távolról csalogató liget ilyenkor)... Ömlött belőle a szó, mesélte, hogy az egyik sarokban az a csonk, aminek még mindig olyan buján nőnek a levelei, az egy kétszer olyan magas bokor volt, mint a mostani legnagyobb és arról vágtak vesszőt a neveléséhez, és sokat, merthogy "eleven, hangadó gyerek voltam". Jó volt hallgatni. Jó érzés kezdeni otthon érezni magam.

2012/05/03

írhatnék - ráhangolódás a háidolgozatra.

Rátaláltam újra egy könyvre, és ki is nyitottam, mert el akartam takarni a képernyő fényét. Ez egy album, amiből egy pár mandalát nézegettem meg, olyan érdeklődéssel, ahogy eddig sosem. Most először tetszenek Gandhi mandalái. A kedvencem a "Batman család a Másvilág Kútjába kandikál", de az "ördögi ánusz" és társai is igényesen kidolgozottak. Csodálkozom, hogy ez eddig nem tűnt fel. Milyen szemüveget viseltem?

2012/02/18

Összhang.

Nincs olyan, hogy "jó összhang". Ami nem jó, annak nem ered igazán hangja.

2011/11/20

Van egy ilyen előadás, ami személyesen érdekel, mert ismerem és remek embereknek tartom Tónit és Kriszát. Kíváncsi vagyok, mit alkottak a szakításuk élményeiből. Van valakinek kedve csatlakozni pénteken?

Szalay Kriszta:Lélekre vetkőzve- csak 1x:)

Kedves Ismerős, Barát, ha nyitott vagy egy nyílt estére, várlak szeretettel :)

Mi van, ha társunk elmondja szerelmet érez más iránt vagy ha mi mondjuk el? Mindkét oldalt nehéz megélni.

Mi mindent kell helyre tenni magunkban? Amit amúgy is kéne! Szóval lényegtelen mozzanat a 3, a lényeg MI vagyunk, saját magunk rendbe tétele:)

Több, mint 26 évünket osztjuk meg az érdeklődőkkel, persze rövidített változatban:) és csak 1x! a Centrál Színházban november 25.-én 19 órakor. Jegyek már kaphatók online is a www.centralszinhaz.hu oldalon.


http://www.centralszinhaz.hu/eloadasok/program/52175/lelekre-vetkzve

2011/10/08

Ki tudja, mi van az égen?

Az Árpád híd pesti hídfőjétől délnek nézve két párhuzamos, élénk szinekben játszó fényes sor látszik pontokból. Magasan lebegnek és kb fél órája már látjuk őket ott.

Ilyen szép lenne az üstököscsóva?


muse©2009 Sarok.org

Search marketing