H0108152229
K0209162330
Sz0310172401
Cs0411182502
P0512192603
Sz0613202704
V0714212805

dr. Ludmilla Kropotkin naplója

Beszoktatás - 12.nap

Két fotonnyi fény az alagút végén :)

 

Ádám egy-két reggeli hiszti után újra erőt vett magán, és most sírás nélkül viseli sz ovit. Hétfőn azzal jött haza, hogy már van barátja, ami hihetetlenül jól esett anyai lelkemnek. Egyébként addig is játszott már gyerekekkel, de aznap az egyik kisfiú megkérdezte, hogy lesz-e a barátja, és Ádámnál valahogy ez konkretizálta, hogy akkor most neki már van barátja :) Annyira cuki volt, tök lelkesen és örömmel mesélte. Most úgy látom, hogy ő rendben lesz az oviban. Mesélte, hogy egy nagyobb kislány segített neki fölhúzni alvás után a nadrágját. Igaz, fordítva sikerült, de szerintem ez tök jó, hogy a nagyok segítenek a kicsiknek. Sokaktól hallottam, hogy nem szeretik a vegyes csoportot, mert a nagyobb gyerekek kevésbé tanulnak minden okosságot. Én speciel nem fogom bánni, ha majd nagyobbként a gyerekem számolás helyett inkább valamilyen szociális készségeket fog elsajátítani. Számolni meg majd tanuljon az iskolában:)

 

Léna nagyon lassan halad előre, de legalább halad. Most már kicsit játszogat is, nem az egész napját tölti bőgéssel vagy a gondozónők ölében. Mondták, hogy már kezd beszélgetni, kicsit mintha mutatná már azt a cserfes kis boszorkát, akinek mi ismerjük. Néha már mosolyog is, délután elköszön a gondozónőktől, és mondja (utánam), hogy jön holnap is. Eszik is, alszik is, szóval alakul a bölcsis élet, bár még mindig sokat sír. A reggelekről nem is beszélek, már itthon rázendít kisebb-nagyobb elánnal, aztán mikor eljövök, akkor a nyakamba kapaszkodik, mint egy kis béka, és nem akar elereszteni. Ma konkrétan elengedtem mindkét kezemmel, és úgy lógott rajtam, tiszta erőből szorított, úgy kellett lepajszeroznom magamról. Ez változatlanul nagyon rossz érzés.

A gondozónők szerint az a rossz, hogy októberig vannak folyamtosan beszokó gyerekek, akikkel ott van az anyjuk, vagy korábban, ebéd előtt már mennek haza, és olyankor Léna minden egyes alkalommal kiborul hogy ő is haza akar menni. Úgyhogy most várom az október végét, amikor lezárul a beszoktatási időszak, és talán kicsit nyugalmasabbá válik a dolog.

Mondj már valamit, Anonim!

Neved:
  Web:

kiszsizsik©2009 Sarok.org

Search marketing