H3107142128
K0108152229
Sz0209162330
Cs0310172401
P0411182502
Sz0512192603
V0613202704

dr. Ludmilla Kropotkin naplója

2015/04/28

Levente esti dilemmája:

 - Anya, amikor még bent voltam a pocakodban, akkor én is lány voltam? 

Kulcsszavak: gyerekszáj Levente

2015/04/24

Léna és a demagógia :)

Egy szösszenet az elmúlt napokból:

Delutan Lena es Levente kint jatszottak az udvaron. Aztan beszaladtak, hogy egy farkas uldozi oket, de egy muanyag traktort az udvar kozepen hagytak, ahol utban lehetett az autoknak (tarsashaz kozos udvara, ahol a lakok bent parkolnak). Mondom nekik, hogy el kene onnan tolni azt a traktort. Mire Lena:
- De hat egy farkas van odakint! Most akkor ott maradjon a traktor vagy haljunk meg?!?
- Mas lehetoseg nincs? - kerdezem.
- Hat, talan ha lopakodva megyunk...
Vegul felszerelkeztek ket fakarddal es nagy batran kirontottak. Amig Lena eltolta a traktort, Levente lekaszabolta a tamado farkasokat.
Imadom, ha ilyen jol mukodik koztuk a munkamegosztas 

smile hangulat

Az unikornisok természetrajza

Este a fürdőszobában Léna és az apja eszmét cserélnek a szárnyas pónikról:
Apa: - Léna, szerinted igazából van szárnyuk a póniknak?
Léna: - Igazából nincs. De unikornisok azért szerintem vannak.
- És hol élnek vajon? A felhők fölött? Amikor repülőn ültem, nem láttam őket.
- Nem, nem ott élnek.
- Vagy a víz alatt, a bálnák mögé bújva? Vagy a föld alatt a vakondokkal?
- Ott sem.
- Akkor már csak egy helyen élhetnek: az űrben.
- Az űrben?! Ott nincs is oxigén, te agyatlan...

Persze helyre tettük a gyermeket, hogy nem éppen ildomos szülőatyját agyatlannak titulálni, de hogy vicces volt, az biztos smile hangulatjel

Kulcsszavak: gyerekszáj Léna

2015/04/18

Gábor tegnap este elvitte Kisbérre a gyerekeket, hogy tudjak tanulni a vizsgámra. Nagyon jó fej szerintem.

Érdekes módon a tegnap este nagyon rossz volt nélkülük. Elvileg programom lett volna este, de már eleve fáradtan keltem reggel, nap közben is sokat rohangáltam, és éreztem, hogy keményedik a hasam. Egy dúlának meg aztán különösen tudnia kell, hogy lehetőleg hallgasson a teste jelzéseire :) Úgyhogy inkább itthon maradtam, feküdtem, olvastam, és fél 9-kor lefeküdtem aludni.

Aludtam 12 órát egyhuzamban, ami ritka esemény az életemben, és arra utal, hogy valamit nem jól csináltam ez elmúlt napokban :)

 

Most pedig tényleg tanulni fogok, ha már Férj volt ilyen rendi, hogy megteremtette erre a lehetőséget számomra :)

2015/04/17

Voltunk ma ultrahangon, olyan de olyan jó volt! Bár úgy volt, hogy Gábor nem tud jönni, végül elszökött a munkahelyéről, és mégis jött. Az új kisbabánk csuda aranyosnak néz ki, és ami ennél is fontosabb, minden rendben van vele. 

 

Valahogy nem lehet ezt megunni. Úgy várom már, hogy meglássam, megismerjem. Várom a szülést is, de nem türelmetlenül, hanem csak olyan jó várakozni rá. Hogy azt hittem, hogy velem ez többet nem történik már meg, és akkor most mégis.

 

Ajándék-baba. És pont a szülinapom környékén érkezik :) 

Kulcsszavak: anyaság bab negyedik_kör

2015/04/16

Reggel öltözködés közben beszélgetünk Leventével:

 - Tudod, ki jön ma hozzánk?

 - Ki jön?

 - Zita?

 - Melyik Zita?

 - A nagynénéd Zita.

 - Szeretem, hogy hozta nekem ezt a pókemberest. (épp azt a pókemberes pizsamát hámozom le róla, amit Zita hozott neki egyszer.)

 - Hát igen, Zita szeret benneteket.

 - És ezért megkínált egy pókemberes pizsamával? 

Kulcsszavak: gyerekszáj Levente

2015/04/15

Leventére ma kint a kertben jött rá a pisilhetnék. Miközben végezzük a műveletet, kommentálja:

 - Mindent lepisiltem, kivéve a hangyát. Mert a hangya az iszkolt a pisi elől :) 

 

Hogy hogy kerül az aktív szókincsébe nem egész 3 évesen az "iszkol" kifejezés, arról nekem halvány segédfogalmam sincs :) 

2015/04/12

Porzsák és pelenka

Ma régi emlékek idéződtek fel bennem. Miközben a porszívó porzsákjának tartalmában turkáltam, ízekre szedve a benne rejlő határtalan mennyiségű dzsuvát, felrémlett bennem, amikor évekkel ezelőtt Léna pelenkájának tartalmát trancsíroztam ugyanígy egy általa lenyelt gombelem után kutatva.

 

Végül megtaláltam a laptop hiányzó "R" gombját, és megállapítottam, hogy a porzsák sokkal kevésbé undorító, mint a pelenka. Ráadásul ezúttal legalább volt értelme a dolognak - annak idején Lénánál csak egy újabb röntgen derítette ki, hogy az ominózus gombelem időközben észrevétlenül távozott :)

2015/04/10

Hamburger

Nem gondoltam volna, hogy a Mc Donald's-ban árult, hamburgernek csúfolt izét alul lehet múlni, ha hamburgerről van szó. Merthogy az nem más, mint a szokásos felfújt zsömle, egy darab hús(?), egy kósza savanyú uborka szelet meg valami ismeretlen eredetű szmötyi.

 

Azért Leventének ma sikerült. Itthon hamburgereztünk, és neki a következő összeállítást sikerült létrehoznia: hús, ketchup, majonéz.

 

Asszem nevezhetne a világ legpuritánabb hamburgere versenyre, bár nem tudom, hogy zsömle nélküli kategóriát vajon hirdetnek-e? :) 

Kulcsszavak: Levente

2015/04/01

Hamarosan itt a Vivicittá, amin eredeti terveim szerint félmaratont szerettem volna futni.

 

Érdekes módon, akárhogy is vizsgálom magam, mostanra nincs bennem egy csöpp csalódottság sem, hogy sem ez, sem más dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt tavaly gondoltam. Most már tényleg csak szimplán örülök, hogy lesz egy vadiúj gyerekünk, csak kíváncsian várom, hogy milyen lesz, még ha tudom is, hogy zűrös lesz az elején, mint állat, mert milyen is lehetne más négy gyerekkel az élet, mikor már hárommal is az :) De már nincs kétségem afelől, hogy nagyon jó lesz ez az egész, hogy a többi gyerekemtől sem veszek el semmit azzal, hogy lesz még egy testvérük, hogy képes leszek megoldani a mindennapjainkat, ha nem is félkézzel, de azért nem fogok beleszakadni sem. Most már tudom, hogy az életünk szebb és kerekebb lesz így, még ha látszólag vagy átmenetileg növekszik is a káosz. Most már tudom, hogy a Rend nem az, ami a lakásban van (vagy éppen nincs), hanem ami a Családban van. A szeretet rendje és egyben rendetlensége ez nálunk, a szabályok és kivételek, alkuk és egyezkedések rendje, az idő (és pénz) meg- és beosztásának hol erre, hol arra billenő kényes egyensúlya, ami majd újra és újra kialakul, ahogyan kialakult eddig is minden egyes új gyerek érkezésekor. Most már nem csak hiszem és remélem, hanem biztosan tudom, hogy nemcsak képes vagyok minderre, hanem még örömöm is lesz benne.


kiszsizsik

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing