H2703101724
K2804111825
Sz2905121926
Cs3006132027
P3107142128
Sz0108152229
V0209162301

Okos pilóta alagútban nem katapultál

Hogyan legyünk sikeres férfiak?

A sikeres férfi bibliája

 

Ha a Toyotánál ketten egyetértenek valamiben, akkor az egyikük felesleges

Dylan Jones: A férfi minden esetbenHVG Könyvek

Gyakorlati útmutató

 

Legfontosabb fejezetek

Hogyan éljünk túl céges bulit?

Hogy viselkedjünk üzleti ebéden?

Hogyan lépjünk méltósággal harmincas, majd negyvenes éveinkbe?

Hogyan tartsunk fejben neveket, és mit tegyünk, ha mégsem sikerül?

Hogy járjunk körbe a partikon?

Hogyan viseljünk fekete szmokingot?

Hogyan kössünk Windsor csomót?

Hogyan bikázzuk be az autót?

Hogyan rendeljünk bort?

Hogyan kell whiskyt inni?

Hogyan igyunk kávét?

Hogyan készül a „titkos” tojás?

Hogyan kérjük a számlát?

Hogyan szokjunk le a dohányzásról?

Hogyan kúráljuk ki a másnaposságot?

  Szellemes, stílusos, nélkülözhetetlen kézikönyv a modern férfinak. Mert ugyebár elég nehéz férfinak lenni XXI. században. Mindennapi dilemma, hogyan kapjunk fizetésemelést, hogyan vágódjunk be a főnöknél. Vannak persze apróságok is: hogyan kezeljük a repülési másnaposságot? Vagy, hogyan tároljuk gyűrődésmentesen a ruháinkat? Na és az összes többi kérdés, amire azt hisszük, hogy tudjuk a választ, de valójában nem: az ideális fehérnemű, hogyan kössünk Windsor csomót a nyakkendőre, vagy hogyan viselkedjünk egy sztriptíz bárban... a lista végtelenül hosszú. A könyvben található válaszok pedig eloszlatnak minden kétséget. Kötelező ajándék a barátunknak, fiúnknak vagy épp férjünknek, korunk modern férfijának. A főnöknél 

„Az egyik legkedvesebb karikatúrám a The New Yorker-ben jelent meg.

 Az aláírás:” Rudolph, a barna orrú rénszarvas.” A rajz egy tipikus bárt ábrázol, ahol a Mikulás bácsi és hű hátasa iszogatnak. Az öreg piroscsuhás épp öblös poharába kortyol, amikor Rudolph-a barna orrú rénszarvas- odahajol hozzá és így szól: „Jut eszembe, jó választás ez a kabát, főnök.” Ám, ha láthatatlan főnököt akarsz, alapíts inkább vallást.

 A vita egyenes stílusáról

Bemegy a férfi az orvoshoz. Mondja neki az orvos:” Uram, kérem, tolja le a nadrágját, forduljon meg és hajoljon előre. Hm. Nos, uram, Önnek aranyere van”. Mire a beteg: „Köszönöm, doktor úr, de ezt a szemembe is mondhatta volna”

A kitérő válaszokról:

” Nem hinném, hogy cégeink közös érdeke az időjárásban keresendő.”

 

A hatékony megbeszélés alapelvei:

„Semmi alkohol, semmi drog! Alvás nincs! Harsány, hangos nevetés tilos! Mobiltelefonokat kikapcsolni! Óvszerhasználat kötelező!

A profit jellemzi a profitAz elütési, gépelési hibákról: „Pasta la vista, baby:’  Kerekes Tamáswww.tollal.hu  A világ egyensúlya megkívánja, hogy miután az előző alkalommal egy nőkről szóló könyvet ajánlottam, most kínáljak egy „gyakorlati útmutatót hétköznapi helyzetekhez” férfiakról – nők és férfiak számára. A könyv alcíme legalábbis azt sejteti, hogy aki elolvassa, tudni fogja, hogyan viselkedik egy igazi férfi.  Ahhoz képest, hogy mennyi apróságra kitér - az első randevútól egészen addig a pontig, hogy miként kell megütni valakit -, egész vékony a kötet. Fegyelmezetten a karrier-építéssel indít: hogyan kommunikáljon a férfi főnökkel és a beosztottal, mire figyeljen e-mailezésnél, és mire vigyázzon a céges bulin, ha szeretné megőrizni méltóságát, tekintélyét és státuszát a munkahelyén. Aztán azzal sem árt tisztában lenni (hátha olyan nővel randizik az ember, aki olvasta a könyvet), hogyan kell elkészíteni a martinit. „Nem nagy ügy, ez is csak egy határvonal a fiúk és a férfiak között.” A vicces körítéssel, anekdotákkal fellazított szöveg sok helyen tényleg használható tanácsokkal, pszichológiai háttérrel, elfeledett vagy épp újonnan kialakult illemszabályokkal, stílus- és divattippekkel igyekszik ötletet, erőt és támogatást nyújtani, azoknak a férfiaknak, akik szeretnének magabiztosan elnavigálni mai - külsőségekre oly’ nagyon adó - világunkban. A szerző egy brit férfimagazin főszerkesztője. Bevezetőjében felemleget egy jó néhány évtizeddel korábbi útmutatót, amit egy kollégájától kapott kölcsön, és rongyosra volt lapozgatva. Arra nem tér ki, hogy kollégája vajon tökéletes férfi lett-e (célozgat valami nem túl kifinomult zakóra), viszont az kiderül, hogy a korokkal az igények és elvárások is változnak. L-A. http://209.85.129.132/search?q=cache:4d37SCdryj4J:www.hirtukor.hu/bel2.php%3Fssz%3D7652+Dylan+Jones&hl=hu&ct=clnk&cd=5&gl=hu&lr=lang_hu   
Kulcsszavak: üzlet etikett siker

Mondj már valamit, Anonim!

Neved:
  Web:

kerekestamas©2009 Sarok.org

Search marketing