H260209162330
K270310172431
Sz280411182501
Cs290512192602
P300613202703
Sz310714212804
V010815222905

Idezetek naplója

2013/10/17

Ezt muszáj

20:30:27, brekkancs irta idezet naplójába

Most olvastam az Index fórumán, szerintem kőbe kéne vésni.

"A műveltség az egy dolog, az nem annyira dob nálam a latba." 

2013/10/10

Egy blogból

15:59:10, brekkancs irta idezet naplójába
Itt van egy rakás atom Vulpin nyakkendő. A legnagyobb poén, hogy amit beraktam képnek már soldolva van out, sajnos, de úgy sem hiszem, hogy mindenki rohan bevásárolni a Vulpin online-ban, hiszen 60 dodó egy ilyen. De azért akad még más színekben, ha mégis. I'm just sayin'.

2013/09/20

Ottlik Géza: Buda

22:21:12, brekkancs irta idezet naplójába

Volt ott mozi is, vendéglő is, minden. Már a kapuban láttunk egy cserkész társaságot, amint nagy katonásan meneteltek. „Tyű, az anyja krausz” - azt mondja Colalto, mert trombitáltak is valamilyen stílusban, vagy mi. Lehetett volna röhögni. Meg volt egy nyári civil barátom, Monostoron, bentlakó az előkelő Ferenc József intézetben, csákót, kardot, tiszti körgallért viseltek, s a városban sok tájékozatlan baka a biztonság kedvéért tisztelgett nekik. Gyurika fogadta, mit csináljon? Mindenki katonásdit játszott, ez a sok cserkész is, lehetett volna röhögni. De még jobban nevethettünk volna egymáson, mert civilben voltunk. Kopaszra nyírva, minta kisfiúk, Colalto kockás buggyos térdnadrágban, amit knickerbockernek hívtak akkor, én meg vajszínű tenisz-nadrágban, fehér betétes antilopcipőben. - „Az anyja krausz” - gondolta Colalto -, de csak annyit mondott, s nem a cipőmről: „Barátom, konyhájuk is van, tábori, szenzációs”, de nem nevetett. Nem röhögtünk. Hogyan is értessem meg ezt?

Lehetett volna röhögni, gondolta az ember, ha nem éppen az Isonzótól jövünk. Ha nem éppen Gorizia alatt feküdt volna a zászlóaljunk, hanem éppen a tizenegyedik olasz offenzíva után vagyunk, az áttörés után, amikor ötvenhárom - „Bagatell” - mondta Medve a kötözőhelyen -, ötvenhárom friss gyalog-hadosztályt vetettek be a digók, lehetett volna röhögni, ha nem maradtak volna ott a legjobb embereim, a fél mesterlövész-századom, a hegyivadászok, köztük Colalto testvéröccse, akit véletlenül szeretett, meg a fél életünk, a Doberdón, a Piavénál? az Alpok nyúlványain? Lehetett volna röhögni, hisz kilenc srapnelszilánkot szedtek ki a vállamból és egyet az alsó állkapcsomból, haha, a helye is alig látszik, és Colalto fél bakancsát úgy hámozták le körös-körül az aknavetők, szenzációsan, hogy a láb maradt, és Schulzét áthe­lyezték az altisztképzőbe, és zanderezni jártunk meg vízgyógyintézetbe, barátom, és végeztünk az Alpok nyúlványaival örökre, örökre - hát igazán lehetett volna röhögni a cserkésztáboron, csak éppen, minek? Hát csak mászkáltunk Colaltóval. Állati unalmas volt, teljesen érdektelen, remekül éreztük magunkat.

2013/09/12

Molnár Piroska interjú (Nők Lapja)

21:54:34, brekkancs irta idezet naplójába
– A nagy füzetben egy kissé ellenszenves nagymamát alakít. Volt valami trükkje arra, hogy a filmbéli ikergyerekek egy kicsit tartsanak öntől?
– Muszáj volt, mivel ők nem gyerekszínészek voltak, csak két tehetséges fiú, akiket megfelelő irányítással lehetett olyan helyzetbe hozni, hogy jók legyenek a kamerák előtt. Ők nem játszották a szerepüket, hanem ha helyzetbe kerültek, úgy tudtak viselkedni, ahogy a szerep szerint kell. Ha én elkezdek velük nagyon barátkozni a forgatáson, akkor a felvételkor nem tudnak rám úgy nézni, ahogy nekik a figurámat látniuk kell. Így végig tartottam tőlük a három lépés távolságot, szigorú voltam, a szünetekben pedig inkább elmentem a lakókocsiba pihenni. Persze a forgatás után és Karlovy Varyban már nem voltam ilyen.

– Alakított már párszor ellenszenves, extrém figurákat a vásznon és a színpadon is. Sosem félt attól, hogy az ilyen alakításokkal kockára teszi a közönség szeretetét?
– Engem egy másodpercig sem érdekel, hogy mit gondolnak rólam az emberek. Színész vagyok, és ami feladatot rám bíznak, azt igyekszem a legjobb tudásom szerint megoldani. Az extrém figura nem én vagyok, hanem csak az a szerep, amit játszom.

2013/08/16

22:47:59, brekkancs irta idezet naplójába

Nahát, remekül nézel ki! Bírod, mint egy ló. Mármint egy kicsi ló. Egy Shetlandi.

 

Filmben a fiú a régi, rohadt dögös csajának, miután az új pasitól kapott egy jókorát. 

 

2013/04/19

Fórumon olvastam

11:31:05, brekkancs irta idezet naplójába

(és nem jelent meg eddig, pedig beraktam már egyszer)

 

Everything in the world is about sex except sex. Sex is about power. 

2013/04/16

Dan Rhodes: Elvehetlek feleségül?

21:19:43, brekkancs irta idezet naplójába

Tulajdonságok

 

A barátaim mind nagyon vonzó nőket vettek el, az én feleségem pedig nem tudja nem kényelmetlenül érezni magát emiatt. Amikor egy este haza értünk a velük való találkozás után, borult a bili.

Jött a rosszindulatú megjegyzéseivel. Gyengéden átöleltem és megnyugtattam, hogy bár lehet, hogy nem üti meg a szintjüket, de azért nagyon sok jó tulajdonsága van.

- Igazán? - kérdezte boldogan reménykedve.

- Igazán.

Papírért és tollért nyúltam, és együtt elkezdtünk írni egy listát a pozitív jellemzőiről. Pirkadatra csak annyit tudtunk összeszedni, hogy majdnem sikerült leszoknia a heroinról, és hogy az új frizurája egész jól fog neki állni, ha végre kinő kicsit a haja.

 

 

Kategória

 

A menyasszonyom mélyen a szemembe nézett.

- Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jóképű pasihoz fogok hozzámenni - ujjongott.

Ezen elgondolkodtam.

- Jobb vagyok nálad néhány kategóriával, ugye?

A félelem jelei mutatkoztak az arcán.

- De azért elveszel feleségül, ugye?

- Bízd ide! - feleltem. - Néhány nap múlva visszatérek a válasszal. 

2013/04/15

Dan Rhodes: Elvehetlek feleségül?

23:02:59, brekkancs irta idezet naplójába

Félreértés

 

Amikor kinyitottam a bejárati ajtót, a volt feleségem állt előttem, és még szépségesebb volt, mint ahogy emlékeztem rá.

- Hát visszajöttél! - nyüszítettem a boldogságtól elhaló hangon.

- Jézus, dehogy! - felelte. - Totál félreérted. A boltok zárva vannak, az új férjemnek pedig szüksége van csavarlazítóra. Neked mintha lenne a mosogató alatt, igaz?

A legyőzöttek görnyedt tartásával vonszoltam be magam a konyhába, hogy teljesítsem a kérését.

Ő szorosan a nyomomban jött, s nézte, ahogy turkálok a különböző szerek között.

- A motorján dolgozik - magyarázta. - Félmeztelenül. 

2013/03/31

Könyvesblog

15:43:29, brekkancs irta idezet naplójába
Szexre, drogra és rock’n’rollra – válaszolta Hilary Mantel, amikor 2009-ben arról faggatták az újságírók, mire költi majd a Booker-díjjal járó 50 ezer fontot. Valójában a jelzálogkölcsönét akarta törleszteni belőle, de ki kíváncsi egy, a hitelét törlesztgető íróra? Márpedig Mantel szerint az olvasók nem szeretnek közönséges polgárként gondolni az írókra, és örökké a titkot firtatják, ami az írót végeredményben íróvá teszi. Közben pedig a vízvezeték-szerelőt sem kérdezzük, hogy mi hajtja, mondja ő, és nem vonjuk félre azzal, hogy egy kicsit én is szerelek, vetne egy pillantást erre a vécére, amit én tettem be, a barátaim szerint egészen jó lett… 

2013/02/12

Styxx mondja

07:47:35, brekkancs irta idezet naplójába

Azt is megértük, hogy Szerbia szerény szellemi képességű államfője, a valamikori bányász és sírásó, kétes körülmények között diplomát vevő szerző, Vojislav Šešelj önjelölt csetnikvajda (aki évek óta a Hágai Törvényszék vendégszeretetét élvezi) egykori jobbkeze állt megfontolt, européer politikusként a hivatalosan évek óta euró fizetőeszközzel rendelkező, gazdaságilag gyorsan fejlődő bezzegország, Szlovákia köztársasági elnöke mellett.

Kulcsszavak: SerbiaInsajd

idezet

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing