H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

a Fekete Halfdan...

2006/11/06

- Miért nem tudja megkülönböztetni az informatikus a karácsonyt a halloweentől?
- Mert az egyik dec. 25, a másik oct. 31.

2006/09/24

ez mekkora.... :)

Isten elhatározza, hogy kiválaszt magának egy népet, és annak adja a Kőtáblát.
Megkeresi a franciákat, akik kérdezik tőle:
- Mégis milyen szabályokat tartalmaz ez a Kőtábla?
- Ne paráználkodj! - feleli az Ö-ó.
- Na akkor köszönjük, nem kérjük! - mondják a franciák.
Megkeresi az arabokat, akik kérdezik tőle:
- Mégis milyen szabályokat tartalmaz ez a Kőtábla?
- Ne őlj! - feleli az Ö-ó.
- Na akkor köszönjük, nem kérjük! - mondják az arabok.
Megkeresi a románokat, akik kérdezik tőle:
- Mégis milyen szabályokat tartalmaz ez a Kőtábla?
- Ne lopj! - feleli az Ö-ó.
- Na akkor köszönjük, nem kérjük! - mondják a románok.
Végül is megkeresi a zsidókat, hátha azok elfogadják a Kőtáblát.
- Nos zsidók kell-e nektek az én Kőtáblám? - kérdi a M-indenható.
- Mennyibe kerül? - kérdik a zsidók.
- Ingyen van. - válaszolja az Ö-ó.
- Na akkor kérünk kettőt! - felelik gyorsan a zsidók.

2006/08/15

Zseniális...

sarok.org

Mikor tavaly nyáron először megláttam, feküdtem a röhögéstől... most újra megtaláltam :)

2006/05/31

összegyűjtöttem...

2001. április 9. 16:46
Bázelben koncert közben összeesett és meghalt Pedro Depestre hegedűs, a kubai Buena Vista Social Club hegedűse. A muzsikus az együttes vasárnap esti koncertjén egyik szólója után esett össze, s bár a közönség soraiban volt orvos, és a mentőautó is gyorsan megérkezett, nem tudták újraéleszteni Depestrét. A hegedűs 55 esztendős volt, az együttes egyik legfiatalabb tagja, többségük ugyanis már nyolcvan év körüli. A bázeli koncert félbeszakadt, és lemondták a hétfő estére tervezett kölni fellépést. Az európai turné folytatásáról még nem döntöttek. A Buena Vista Social Club világhírét Wim Wenders német filmrendező és munkatársa, Ry Cooder amerikai zenész 1999-ben készült dokumentumfilmjének köszönhette. Lemezük 4 millió példányban kelt el szerte a világon, Grammy-díjjal is jutalmazták a hagyományos kubai zene idős, ám ifjúszívű nagyköveteit.
sarok.org

2003. július 14., hétfő
Kilencvenöt éves korában vesebetegségben meghalt Compay Segundo, a kubai Buena Vista Social Club zenekar énekese.

Hétfőn elhunyt Compay Segundo, a Buena Vista Social Club kubai együttes énekese és klarinétosa - adta hírül a BBC. A kilencvenöt éves zenész súlyos vesefertőzést kapott, amely miatt már korábban le kellett mondania tervezett nyári koncertkörútját.
Segundot 1999-ben ismerte meg a világ Wim Wenders Buena Vista Social Club című filmjéből. A filmzene-CD több mint négymillió példányban kel el világszerte.

Compay Segundo, eredeti nevén Francisco Repilado 1907-ben született. Tizenhárom éves korától zenélt, de csak az 1940-es években vette fel művésznevét. Saját együttese, a Compay Segundo y sus Muchachos 1956-ban alakult. Az énekes utolsó albuma 1999-ben jelent meg.
sarok.org

2003. december 9., kedd
84 éves korában elhunyt Rubén González kubai zongorista, aki hazájában és Latin-Amerikában már a negyvenes évektől ismert zenésznek számított, de világhírt 70 éves kora után, a Buena Vista Social Club finoman zseniális zongoristájaként ért el.

Rubén González volt az a törékeny, ősz ember, aki a Buena Vista Social Club című, az idős kubai zenészekről készült világhírű film egyik legemlékezetesebb jelenetében egy nagy üres teremben, balettiskolás kislányok gyűrűjében zongorázik.

González már a negyvenes évek elejétől kezdve ismert zenész volt. A műfaj egyik legnagyobbja, Arsenio Rodriguez zenekarában szerepelt először, majd a mondén, még Castro előtti Havannában a sok mulató közül is az egyik legismertebb, a Tropicana egyik húzóneve lett. Játszott az Orquestra de Los Hermanos nevű, a világhírű ütős, Mongo Santamaria által vezetett zenekarban is, majd az ötvenes években tangóegyüttesekkel járta a világot.

A hatvanas évek elején González csatlakozott a cha-cha-cha feltalálójának tartott Enrique Jorrin zenekarához. Jorrin halála után a zenekar vezetője is lett, de addigra már a zenei élet is állami irányítás alá került a Castro-féle Kubában, és Gonzáleznek a nyugdíjkorhatár elérésével vissza kellett vonulnia. Közel húsz éven át alig játszott, mígnem 1996-ban Ry Cooder amerikai gitáros elindította a Buena Vista-projektet, amelyben González alapember volt.

A film és az azonos című lemez világhírűvé tette, együtt az idén nyáron elhunyt Compay Segundóval vagy a még mindig aktív Ibrahim Ferrerrel, Cachao Lopezszel, Omara Portoundóval. Azóta ismét aktívan alkothatott, négy új lemezt készített, és régi felvételei is újra megjelentek.
sarok.org

2005. augusztus 7., vasárnap
Elhunyt vasárnap Havannában Ibrahim Ferrer, a világhírű Buena Vista Social Club együttes tagja. A kubai énekest hetvennyolc évesen érte a halál egy havannai kórházban.

Halálhírét özvegye közölte a sajtóval. A 78 éves művész a havannai központi sebészeti klinikán halt meg, gyomorpanaszokkal vitték be néhány napja. Ferrer nemrég tért vissza Kubába egy európai koncertkörútról, amelynek állomásaként május 27-én és 28-án Budapesten is fellépett a Művészetek Palotájában.
Az idős kubai művész az utóbbi években gyakran látogatott Magyarországra, tavaly áprilisban az Arénában adott nagysikerű koncertet, 2003-ban tizennégyezer néző előtt lépett fel a Sziget Fesztiválon.

Ibrahim Ferrer a hivatalos élettörténet szerint az ötvenes években cipőpucolóként dolgozott Havannában, sőt alkalmanként mogyoróárusként kereste a kenyerét. Az ötvenes évek végétől azonban már a felkapott Orquestra Chepin-Coven, majd a Los Bocucos együttes énekese lett, és dalaival még a Szovjetunióba is eljutott. Harminc évet töltött az együttesben, de sohasem lépett elő szólóénekessé. 1991-ben nyugdíjazta magát.

Öt évvel később Ry Cooder gitáros és producer talált rá, amikor boleróénekest keresett a Wim Wenders Buena Vista Social Club című filmjéhez. Ferrer lett az afrokubai zenét játszó nyugdíjasklub egyik legfiatalabb tagja (azért a zenekarban voltak nála fiatalabbak), és az amerikai filmrendező dokumentumfilmje nyomán nemsokára saját szólólemezét is kiadhatta.
Az 1999-ben megjelent első szólóalbumot még hat követte, és közben a Buena Vista Social Clubbal is elkészített jó néhány felvételt, több lemez elkészítésében vendégművészként vállalt szerepet.
sarok.org

2006. március 23.
Havannában elhunyt Pío Leyva, a Buena Vista Social Club egyik tagja. A 88 éves kubai énekes az 50-es években együtt zenélt Compay Segundóval, majd - miután Ry Cooder újra felfedezte a kubai zenét a világnak - részt vett a Buena Vista Social Club munkájában és sikereiben is.
sarok.org

halfdan©2009 Sarok.org

Search marketing