H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

gondol-gondol

2010/01/31

belvárosi házimunkák vasárnap este

Kivinni a szemetet, berakni egy mosást, porszívózni, letakarítani a konyhapultot, mosogatni, kiásni a fél méter mély hótorlaszt, hogy ki tudjam nyitni a bejárati ajtót:

 

2010/01/28

regular everyday sales guy

Az utóbbi napoknak van pár érdekes tanulsága, miszerint:

 

Az OSX még mindig egy nagyon idegesítő oprendszer, dea Keynote-on konkrétan sírok, annyira jó cucc. Ha mondjukhavonta tartanék egy-egy komolyabb előadást, csak ezért vennékegyMacet.

 

Vicces, ahogy a komplett cég Maceket kajtat innen-onnan,mert amarketinges srác, aki elkezdte megcsinálni a holnapi előadásainkat,Keynote-tal kezdte el és nem igazán lehet másban jól reszelniugyanazokat. Nálam speciel épp a német iroda vezetőjének a sajátgépe van itt, kérte, hogy vigyázzak rá, mert a kiskölök képei iscsak azon vannak meg. Meg valamiért megemlítette, hogy az ő pucérképei is, de azokat inkább nem szeretném megtalálni.

 

A mai nap egy pontján négy monitoron, három fizikálisanjelenlevő, egyébként összesen nyolc gépen (amiken szűken vévehárom, szigorúan nézve 6 eltérő operációs rendszer volt)dolgoztam. Kezdtem érezni a kifejlődő beszédhibát, szociálisproblémákat, és gyorsabban nőtt a szakállam és a sörhasam is.

 

Egy amerikai csajjal (aki egyébként az anyósával jött asaleses konferenciánkra, valamint a férje Afganisztánbanharcol) megegyeztünk, hogy Európa legjobb reptere a zürichi,mert gyönyörűen berendezett dohányzók vannak benne az eldugotthuzatos dobozok helyett.

 

A Hotel Ramadában adják a világ legkirályabb newyork-i sajttortáját, az ötödik szeletet csak azért nem ettem megnégy fogás után, mert nem volt pofám. Ebben amúgy egy new york-i nőis egyetértett velem.

 

Megtudtam, hogy a Nigériai bankok nagyon ráutaztaka szabályozásokra manapság (itt nehéz volt nem felröhögnöm),hogy"logging is going like crazy in Africa",  valaminthogy érthetetlen, hogy Kenyában miért a Microsoft tarol, amikora szomszédos Ugandában mindenhova Linuxot visznek.

 

Szép napoknak nézünk elébe. 

 

 

 

2010/01/26

ja,

és tegnap lediplomáztam, o/

 

és csak kicsit vagyok másnapos, fejlődöm ezekben a dolgokban. 

Kulcsszavak: egyetem

2010/01/11

Ja, némi ápdétként megjegyezném, hogy a Neptun már kitiltott, lévén "a státusza jelenleg már abszolvált, később diplomátszerzett lesz". T mínusz két hét, pámpárámm.

 

Kulcsszavak: egyetem

2009/12/14

Épp az új Slayert üvöltetem _geci_hangosan, és kifejezetten élvezem, hogy nincsenek szomszédjaim.

 

A konzulens kommentárjában meg szerepelt a példaértékű szó, nekem meg tényleg át kéne szoknom a Twitterre. Már csak mert annyi szép sok új shiny app létezne hozzá, amivel békésen el lehetne kockulni. Nomeg mert csendben elleplezné, hogy lassan képtelen vagyok pár sornál hosszabb élvezhető nem szakmai szöveget összehozni.

2009/12/03

juteszembe:

Hol nyomtassak meg köttessek én Szent Diplomamunkát? Ne kerüljön azért egy vagyonba és mondjuk a Dr. Fehér Gáborral való, ehm, kommunikációs problémáimat elnézve elég szűk határidővel kéne, hogy dolgozzanak :)

2009/11/27

Feladat: hány helyesírási hibát találsz az alábbi 4 bekezdésben, amit csupáncsak pár tízezer hallgatónak küldtek szét?

Tisztelt Hallgatótársam!

A BME HÖK részvétét fejezi ki az áldozatok, és családtagjai számára a Pécsi Tudományegyetemen történt trágédia kapcsán.

Mély megdöbbenésünknek adunk hangot, és értetlenül állunk a történtek előtt. A leendő értelmiéség számára teljeséggel felfoghatatlan, hogy mi  vezérelhette a támadót. Elgondolkodtató, hogy ez a jelenség eljutott magyarországra is. Meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő.

  Az áldozatokra emlékezve november 30-án délelőt 11óra 30 perckor - amikor a támadás is történt - gyertyát gyújtunk a K épület aulájában.

Kérlek Te is vegyél részt ezen a néhány perces megemlékezésen.

Tényleg szörnyű, ami történt, tényleg szép gesztus lehet egy megemlékezés (bár azt hagyjuk, hogy mi értelme és hogy miért kell bármi tragédia kapcsán azonnal államtitkártól az asztalomon pihenő kávésbögréig mindenkinek nyilatkozatot kiadnia), de könyörgöm, ekkora meló még kétszer átolvasni, mielőtt arra a rohadt "Send" gombra pittyentenének?

2009/11/26

prezi.com megural

Hmm, ha már miniszterelnökünk is ezt használja, gondoltam eljátszom vele én is, és bár van kb. egymilliárd iszonyatosan idegesítő hiányossága (csoportosítás baszki, csoportosítás!), ez valami zseniális cucc.

 

Már csak az a kérdés, hogy erős lenne-e diplomavédésen ezt prezentálni (nyilván még erősen rendberakva):

 


 

Ha a magasságos Prezentáció című tárgyra viszont nem lesz elég házinak, akkor letöltöm a komplett Cute Overload-ot és Halász Judit-dalokra összekomponálom nekik, gondosan ügyelve rá, hogy minden egyes animációs feature-t kihasználjak, amit csak a Powerpoint ismer.

Kulcsszavak: egyetem prezi

2009/11/23

budapestköztér.zip

Hétvégén kaptam blútúton jól, kurvajó:

Budapestköztér.zip – Szöbölödi Anita

 

Amúgy 130 ezer karakter és 60 oldal ez a dög diploma eddig, és lassan elveszítem az értelmes magyar mondatok megfogalmazása terén meglévő képességeim.

 

2009/11/07

For the record és for the lolka: az Ubuntu Karmic Koala-ban nem megy a VPN-kapcsolat, ha bárhol be vagy jelentkezve root-ként egy terminálon. Végig se akarom gondolni, mi lehet az az istentől elrugaszkodott, túltervezett absztrakciós réteg, ahol a kettő között megteremtődik a kapcsolat. Viszont egyelőre ez az egyetlen dolog, amit az upgrade elrontott, ellenben tíz másik megjavult (húsz másik meg nem, de legalább tovább sem rontott a helyzeten), és a KDE 4 Alt+F2-re előjövő runner-e, kérem szépen, még mindig brutálisan megural, és jobb nincs nála a Föld kerekén.

 

Aztán még megemlíteném, hogy a héten a 41 ezer forintomba kerülő Prezentáció című órámon komoly mérnökhallgatóknak mutogatta kivetítőn a kedves doktorandusz csaj, hogy hogyan lehet egymás után rakni különböző pörgő-forgó animációkkal képeket a Karib tenger kalózaiból Powerpoint-ban, majd hogyan lehet a filmzenét alárakni. Nem, nem viccelek. Büszke volt magára.

 

Aztán meg hogy vettem egy egyterrás külső vinyót, és most boldogan torrentezem le rá a világot, már csak ki kell valahogy ebből is kötnöm fotonágyút megszégyenítő hájtek-kék lámpáját, komolyan, agyon kéne verni a dizájnert, akinek ez először eszébe jutott. Meg hogy a beszerzése közben az ingyenkávé reményében játszva a komoly fizetőképes juppie-fiatalembert a hostessnek megtudtam, hogy a Nespresso gépeket ha elromlanak, házhoz jönnek kicserélni, szerintem én tényleg veszek egyet, fog szerelgetni, akinek két anyja van.

 

Meg hogy 45 oldal and counting, a pofázás-része gyakorlatilag kész, a kódolás jó része szintúgy, már csak játszadozni kell egy picit, dokumentálni meg csillivilli grafikonokat generálni, és szevasz, diplomamunka.


gyp

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing