H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

2013/06/15

A lenti kutya nálunk maradt és Maci nevet adtuk neki.

 

 

 

Idén januárban csontrákot diagnosztizáltak a jobb oldali medencecsontjában, és kezdődő áttétet a tüdejében.

 

A kezdeti rossz állapotát napról napra sikerült javítani kezelésekkel és fájdalomcsillapítókkal. A tüdődaganatot teljesen sikerült megszüntetni még enyhe tüneteket sem okozott neki. A medencéjében lévő daganat is 10 %-kal kisebb lett, újra tudott járni és a ligetbe is kijönni sétálni és jókedvűen kutyákkal és emberekkel ismerkedni. Az év második felére is be lett tervezve további kezelés számára, hogy teljesen eltűnjön a daganat.

 

De a daganat által okozott csontritkulás miatt szerda este itthon spontán eltört a medenceoszlopa. Azon az oldalán lévő lábára egyáltalán nem bírt ráállni. Műteni nem lehetett, mert a rögzítő lemezek további töréseket okoztak volna a megritkult csontban. Így csütörtöki nap kapott minden kedvenc ételéből és hozzá sokkal nagyobb dózis fájdalomcsillapítót, ami sokat javított rajta és még a saját lábán tudott eljönni utolsó útjára az elaltatáshoz.

2011/05/17

 Ma reggel munkába menet odajött hozzám (is) egy gazdátlan kutyus, és képtelen voltam otthagyni, így meló helyett az állatorvoshoz mentünk, majd utána hazajöttem vele. Se biléta se tetoválás se chip. Kedves, szelíd, nyugodt, egészséges, ember és állatszerető kutya. Már nem fiatal, kb 5-7 év körüli. Még pár napig nálam lakik, de jó lenne GAZDIT találni neki !

 

 

http://www.netboard.hu/viewref.php?post=14964565

 

http://www.elvesztem.hu/viewtopic.php?f=2&t=22&sid=281184edd818ded863b824f759ee752c#p30528 

 

 

2011/04/18

Popper kutyája

"Azt hittem, a póráz rossz dolog egy kutyának. Rabság. Néha az. Néha pedig összeköt minket. Ha baj van, a póráz biztonságot ad, egyek vagyunk. Nagy és vad kutyák közeledtekor hátranéz, ott vagyok-e a póráz végén. Ha igen, megugatja őket. Ha elengedem, behúzza a farkát. Én pedig eltöprengek azon, hogy mi emberek is néha mennyire igényeljük a pórázt. Mi mindenről mondunk le a biztonságért. Hogy a pórázunk végén legyen valaki. Egy férj, egy feleség, egy mester, netán Buddha, Jézus, Mózes vagy Mohamed. Akikre visszanézhetünk: Ugye megvédsz engem? A bűnbeesés nélküli lény nem ismeri az érzelmek ellentmondásosságát, a híres-nevezetes "ambivalenciát". Tiszta és egyértelmű érzéseket él át. Szeret vagy gyűlöl, vagy közömbös. Soha nem örül nekem kevésbé hazatértemkor, mondjuk azért, mert fáradt, rossz napja van vagy fáj a feje. A találkozás mindig kristálytiszta boldogság. A postás érkezése mindig szikrázó gyűlöletet provokál. És ezzel az egyértelműséggel megszólítja az ember gyermeki ősrétegeit, amikor még ő is ilyen tiszta minőségekben élte meg a világot. És amiről azt hitte, hogy már régen eltemetődött benne. Családból falka lettünk. Engem ismer el vezérnek. Ez igencsak jót tesz a presztízsemnek a feleségem és lányom szemében. Néha megbánja, és megpróbálja átvenni a parancsnokságot. Ennek mindig ugyanaz a vége: Nem hagyom magam, grabancánál fogva felemelem és megrázom. Így tesz minden igazi falkavezér is. A rend helyreáll. De harag nem lesz belőle. Mert mindez a szereteten és elfogadáson belül történik. És akkor ember és állat mindent elvisel. De ha megvonjuk a szeretetet, ha kitaszítjuk a körünkből - akkor a legkisebb rossz szótól is megsérül, nő, férfi, gyerek, kutya, barát, munkatárs, takarítónő egyaránt. Ma már azt gondolom, hogy az életben nincs nagyobb sérelem, mint az elutasítás. Már Káin is azért ölt, mert az Úr elutasította az áldozatát. Átolvasva, amit írtam, elszégyelltem magam. Könnyeden és vidáman akartam írni Lurkó barátomról. Életbölcselkedés lett belőle. Bocsánatot kérek."

2011/04/09

Nem érdekel a politika és egyik párt sem, de ha <EZ> igaz, akkor legszívesebben a puskájával verném szét a fejét !

2011/03/18

Az elmúlt 3 évben (az ideit is beleértve) 5 kutyát találtam kidobva.

És szerencsésen mindnek sikerült hamar gazdit találni. Az elsőt én fogadtam be, a legutóbbinak (idén feb közepe) pedig volt csipje, így az eredeti gazdihoz került vissza.

Mivel átlag félévente találok kóbor ebet, így már mindig viszek magammal nyakörvet-pórázt-jutifalatot is. :-)

 

2010/04/09

E hét

Hétfő: torokkaparás

Kedd: + köhögési rohamok, 2 óra össz alvás

Szerda: + gégefedő gyulladás

Csütörtök: + mandula gyulladás és fülfájás

Péntek: + orrfolyás és láz.

 

 

Most nem vagyok kíváncsi a hétvégémre...

2010/01/23

Véget értek az akciók a műszaki boltokban. És mikor máskor adja be az lcd monitor az unalmast, mint ugye most... Hát persze hogy ma. A 4 éve vett (3 év gari volt rá) Samsung 913v. De a régi Commodore-os korszakból megmaradt 15"-os és 20+ éves kis monitor még mindig jól húzza. Azon nézek tv-t. Áh, mindegy...

 

2010/01/01

Áldás volt az eső !

 

Szerencsére kimosta az eső a suhancokat (petárdázók) az utcákról. Így stressz nélkül tudtam kivinni az ebeket. Ezentúl minden szilveszterkor esőtáncot fogok járni ! :-)

2009/10/02

A szerelem egy átok.

 

Az aki elkapja meghülyül tőle, enni-aludni nem tud rendesen, gondolatai is folyton egy téma körül forognak, és nem vesz észre semmilyen intő jelet (átmeneti szelektív vakság), amit a környezetében élők könnyedén észrevesznek.

 

És amint elmúlt eme betegség, az ember kijózanodik (akármilyen végeredménnyel), és észreveszi, hogy: "de hülye is voltam...".

 

Elkapni eme "kórt" könnyen lehet. Szinte észre sem veszi az ember, és már benne van. És sosem tudni előre, hogy mikor lesz vége, és főleg hogy mi lesz a vége. Könnyen halálos is lehet.

2009/08/30

Tudni kell egymásról, hogy hol vannak az érzelmileg allergiás pontok. Férfiak legtöbbször az erejükre, a karrierjükre, a szexualitásukra , az okosságukra és a tájékozottságukra kényesek. A nők mindhalálig szépek és kívánatosak szeretnének maradni, tehát rendszeresen jár nekik az elismerés. Társaságukban más nőt dicsérni a legszigorúbban tilos! S ha provokatíve ő dicsér egy nőneműt, legfeljebb legyinteni szabad.

Ezekkel az apró gallyakkal lehet, ámbár pislákolva, ébren tartani az összetartozás tüzét.

És nagyon fontos: időnként ki kell mondani: "Ne haragudj. Hülye voltam." És legalább egy simogatás is jár hozzá.


gaborca

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing