H0108152229
K0209162330
Sz0310172401
Cs0411182502
P0512192603
Sz0613202704
V0714212805

Protect Me From What I Want

Látni, észrevenni és tenni érte...

Sokan feltettétek a nagy kérdést: Mi az élet értelme?, de a válasz mindig elmaradt. Hogy miért küzdünk? Nem tudom. Eddig mindenki rossz szemszögből közelítette meg eme kérdésekre a választ! Nincs egység, itt nem lehet általánosítani, mert különbözünk. Minden ember más, így mindenkinek más a válasz a nagy kérdésre. Ha önmagunkba nézünk, és meglátjuk a rejtett álmaink, vágyaink, akkor ezek rangsorolásával rájöhetünk, hogy mi ad értelmet életünknek. Én már tudom, és úgy érzem jó úton haladok felé. A második kérdésre a válasz viszont sokkal könnyebb, de észre kell vennünk, hogy ez a két kérdés összefügg. Akkor miért is küzdünk? Azért, hogy jobb legyen, hogy boldogok legyünk, és szépen leéljük életünk.

Sajnos az élet egyre keményebb megpróbáltatások elé állítja az embert. Sokszor elbizonytalanodunk, lehetünk bármennyire pozitívak, de ha nem bírjuk a problémák terhét, megtörünk! Félünk szembenézni önmagunkkal, problémáinkkal. Sokan elfutnak előle, de ez nem megoldás, mert akkor a gondok összegyűlnek, s a teher súlya a földbetaszít. Az emberek vakok, mert nem látják a problémáikra a megoldást. Miért? Mert rosszul gondolkodunk, negatívan. Ezt köszönhetjük a társadalomnak, a fejlődésnek, a politikának, a médiának, a stressznek, és a történelmünknek…zárjuk ki ezeket, és keressük a jót. A pesszimizmus elvakít, s ezért nem látjuk sokszor a megoldást gondjainkra. Ekkor jön a menekülés, a depresszió és végül az öngyilkosság. Merítsünk hitet, reményt barátainkból, társunkból, szüleinkből vagy önmagunkból. Ha elhisszük, hogy létezik jó, eme Földön, akkor észrevesszük, hogy mennyi pozitív dolog vesz körbe minket. Növények, állatok, szerelmes párok, tűzoltók, orvosok, csillagok és néhol földreszállt Angyalok. Tűzoltók? Igen, segítenek, életeket mentenek, és ezért örülni kell. Orvosok? Ők is jönnek, meggyógyítanak… most gondoljunk egy gyermek születésére, ugye milyen szép dolog?! Csak ezeket kell észrevenni! Tedd fel magadnak e kérdést, és gondolkodás nélkül válaszolj: Mi az, aminek mostanában örülsz? Sok pozitív dolog fog eszedbe jutni. Jól megy a munka, várandós a párod, jól tanul a gyermeked, sok jóbarát vesz körül, szép az idő, sikerült egy vizsgád, finomságot ettél, jót buliztál… Ugye hogy jobban érzed magad? Fogadd el önmagad jó és rossz tulajdonságaiddal! Senki sem tökéletes. Hozd előtérbe azt, amiben jó vagy, és felejtsd a rosszat! Ismered előnyöd és hátrányod? Negatív tulajdonságaidból formálj pozitívat, s jobb ember leszel. Az ember folyamatosan fejlődik, de mi döntjük el, hogy a rosszat vagy inkább a jót választjuk-e?!

Most már tudjuk mit akarunk, van önbizalmunk, elfogadjuk önmagunkat és pozitívak vagyunk. De ha ez mind megvan, akkor harmóniában élünk és boldogok vagyunk. Na most jöhetnek a problémák! Ugye hogy könnyebb? Tisztábban látjuk a dolgokat, s így megleljük a megoldást.

Az élet folyamatos küzdelem, harc önmagunkkal és a Világgal. Problémák mindig is voltak, vannak és lesznek. Ne adjuk fel! Mert ha észrevesszük a rosszat, akkor tudnunk kell, hogy utána tuti jön a jó is! Békéljünk meg az élettel, a folyamatos küzdelemmel, a meglévő problémákkal, s önmagunkkal, és fogadjuk el mindezt. Erről szól az élet!

deo©2009 Sarok.org

Search marketing