H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Protect Me From What I Want

2008/10/25

Örökkévalóság! Megoldás mindenre egy szemléletből!

:) Szeretlek, úgy mint mindenki mást. Emberségből, megértésből, tiszteletből. Ez mindenkinek jól esik :) Sajnálom hogy így elszaladt velem a ló, de...kezdem érteni hogy mit keresek ezen a világon :) Ha egyáltalán létezem ebben a lehetetlen világban :) De most jó, szép...hihetetlen minden, és mégis oly valós! Hehe...ez...ez nem maga a pokol, ez a mennyország, csak hinni kell benne :) A lehetőség itt van bennünk!
De szar hogy nem hiszek semmiben és senkiben, csak a sorsban, és a jobb jövőben, az emberekben akik körülvesznek. Mi az ami hajt? Bizonyítás, hogy van s lesz jobb :) Most, pont ma este...talán a Béci miatt...talán mert pont így jöttek össze a dolgok, más minden. Eltűnt minden fájdalom, bosszúság...túl egyszerű lett az élet...túl hihetetlen...túl kiszámítható. Miért? A megoldás egyszerű, egyensúly! Nem kell megfelelni senkinek, csak a saját elvárásaidnak! De a legfőbb, ami kezdésnek egyszerűen hangzik, de valójában nagyon nehéz, azaz hogy jobb és jobb ember légy! Dobd félre az értékeid, a vagyonod, a tudásod, a céljaid, a dolgaid, dobd félre önmagad, s nézz szembe vele! Lásd milyen vagy valójában, minden környezetben, minden lehetőségben, minden szituációban, s mond meg hogy kéne valójában viselkedni úgy hogy mindenkinek jobb legyen. Hogy lehetnél jobb ember, tisztességesebb, becsületesebb, őszintébb...jobb, tisztább!
Tudom, nehéz, de megéri :D Nem érdekel miben vagy kiben hiszel, ez nem attól függ. Vagy hogy mit akarsz elérni, hogy mik a céljaid, attól még lehetsz jobb és jobb ember, attól még meg tudod változtatni a világot! Nem kell nagyban gondolkodni, elég ha a barátaidra, a szeretteidre vagy ilyen hatással, s ők ezt továbbadják. Elkezd terjedni, mint egy pestis, a maga jó értelmében. Egy idő után, lehet több száz év kell hozzá, de idővel eljut mindenkihez, mindenhová, és akkor lesz egy igazi paradicsom eme Földön!
Köszönöm mindenkinek, hogy felnyitottátok a szemeim, mindenkinek, aki csalódást, örömet, szomorúságot, szenvedést, boldogságot, s megannyi hihetetlen pillanatot hozott az életembe. Örülök a szenvedésnek, az örömnek, a reménytelenségnek, a boldogságnak, és lényegében mindennek ami velem történt eddigi életem során, higgy tudom...így kellett lennie, hogy most így lehessek itt ahogy most.
Mintha, tudnám mindenre a megoldást, mintha itt lenne előttem a problémák, tesztek, rejtvények megoldása, mindené ami volt van és lesz. Túl egyértelmű, s épp ezért túl hihetetlen. Álmodok? Nem, TI álmodtok engem!
Lehet Te nem hiszel benne, de már itt van, eljött. Idővel látni is fogod, s hinni fogsz benne! Mindig van jobb és jobb :) Nincs nem, nincs lehetetlen! Minden összefügg mindennel, minden hatással van mindenre! Nincs kivétel, nem menekül senki, ez az élet! Nagyban, összességében kell látni, ok okozat, hatás ellenhatás! Egy minden és mindenki. Ahány élet, annyi lélek, és mindig annyi marad, nem veszik el egy sem, csak átalakul, mint az energia...tudod, fizika, de valahogy más szempontból...
Nincs semmi és mégis van valami! Nincs végzet, de van sors! Ellentétek tömkelege, ami megvilágít, ráébreszt a létezés okára. Lehetőség hogy többek, jobbak lehessünk, s kiérdemelhessük azt ami mindenkit megillet! Szabadság! Barátság! Szeretet!
Nem kell semmi már, elértem minden célom :) Talán többet is amit ember e világon kívánhat...boldog vagyok, köszönöm mindenkinek!
Kívánom, hogy mindenki lássa úgy a világot, mint én, oly egyszerűen, és boldogan! oldódjon meg minden problémátok, találjátok meg a megoldást mindenre, s lássátok a valóságot! Léteznek a mesék! Csak rossz helyen keresitek! Bennünk élnek, mint minden más! Legbelül, mélyen, csak sokan eltemetik, mint minden mást! Engedd ki, had törjön fel a vágy, a szivárvány, a boldogság, a lehetőség, a remény, az ösztön!!!

2008/05/31

Remény - Újra

A remény hal meg utoljára - mondják oly sokan, de ezt kevesen hiszik el. Érdekes hogy pár nap alatt hogy rendberaktam magam a nyomorult fizika után. Restart 6.án, van még egy hetem. Tehát lehet hogy vannak mély pontok az ember életében, de ezekből ki lehet mászni. A különbség hogy valakinek pár óra, nap hónap, és van kinek évek kellenek hozzá. Rühellem mikor olyan vagyok! Alapból nem szeretem a negatív embereket a környezetemben, és ösztönösen próbálom fentebb tolni őket, s ebből kifolyólag ha én vagyok olyan akkor elég ha valaki hallgat és pár perc esetleg óra alatt kinn vagyok a mélyvízből. Ha nincs senki akkor is felküzdöm magam arra a szintre ahol már látom a kiutat. Lényegében nem tudom feladni...

Korábban túl sok mindent elszalasztottam, félbehagytam, s tudom hogy többé ezt nem tehetem. Ráadásul ha pont egy ilyen fika tárgy miatt bukok ki, akkor önmagam cáfolom meg, avagy hogy nincs lehetetlen. És valóban nincs! Minden lehetséges míg élünk, kérdés csak az hogy felkészültünk-e rá.

A francba hogy be akarom bizonyítani ezt a világnak, és hogy élni akarom az álmaim......aszem mindenképpen kell hozzá a fizika...szal nincs más hátra minthogy nekiessek és ezt az általam utált fölösleges értelmetlen tárgyat, a maga hülyeségeivel megtanuljam valahogy :S

Jön az Ítéletnap, lassan minden eldől és tisztázódik az életemben. Letisztul az utam, eltünnek az akadályok és csak a mérföldek maradnak hátra egy két kisebb problémával.

Utálom a vizsgaidőszakot, ilyenkor tehetetlen vagyok és káosz az életem...kell a szükség, a napirend, anélkül elveszett az ember és elveszti az időérzékét is. No lépek, lassan kel fel a nap. Örülök hogy visszatértem a kezdetekhez. Metál az Ész! 

2008/05/03

Visszaemlékezés

Adhatnám címnek simán a fenti egy szót. Szal most pár perc leforgása alatt elolvastam az első két napi bejegyzésem nagyjából. Hihetetlen hogy mindez töb mint 3 évvel ezelőtt történt. Rengeteg minden változott azóta, és örülök hogy így hozta a sors a dolgokat. Hogy is van a mondás, vagy megtör vagy megerősít! Rám általában az utóbbi lett a jellemző. Anno 3 évvel ezelőtt sokat szenvedtem a suli miatt, az otthoniak miatt és az akkori barátnőm miatt. Mákomra próbáltam a suliba folytani ezeket a dolgokat, avagy tanultam csináltam és ezelett megszünt minden más körülöttem. Szal a lényeg hogy ha akkor másképpen reagálom le a dolgokat sokkal szarabb helyzetben lennék most. Az elmúlt két évem húzós volt szakmailag, pláne ez az uccsó. De az a rengeteg tapasztalat és tudás amit nyertem mindúgy a szakmáról mint ahogy embertársaimról és a lehetőségeimről - melyről kiderült hogy kimeríthetetlen - mindenképp megérte a sok - nem is szenvedés volt - munkát és időt. Heh nem gondoltam volna 4-5 évvel ezelőtt - és előtte - hogy ennyire megéri tanulni és nem feladni, egyszerűen csak teszem a dolgom.

Kurvanehéz az élet, de inkább élek, mint halok :P Élvezem hogy kurvasok a dolgom a suliban, a plusz munkákat a szivatós ZH-kat - na jó utóbbit annyira nem - és utána az a mégtöbb plusz munka, mármint nem tanulás hanem bent szerelgetni, elhúzni a koopos céghez csinálni valami értelmeset a szabadidőmben, mely plusz pontokat is jelent egyben a szakmai tapasztalatok mellett. Majd hétvégenként elzúzni kocsmázni egyet, bulizni egy nagyot...kiengedni a gőzt. Jó érzés így együtt ez az egész, érzem hogy élek, és hogy egyre közelebb kerülök a céljaimhoz. Hihetetlen hogy mára idáig jutottam a régi iszonyat lusta és számítógépes játékfüggő énemtől. Legyőztem magam! Legalábbis pár részben, huhhh már csak egy dologra kell figyelnem, vagyis jelenleg megváltoztatni magamon...pontosság és időbeosztás. Rengeteget spórolhatnék azzal ha nem cseszném el az időm mint pl. ma este. Van még egy nyaram :P Úgy is sikerül, csak az órát kell figyelnem és egy határidő napló kell.

Jól érzem magam, a nehéz életemmel együtt mert tudom hogy egyre jobb és jobb lesz minden viszonylatban. Van miért küzdenem, vannak céljaim és van kinek bizonyítsak - és bizonyítok is már egy jó ideje. Van ki büszke rám, én pedig teszem a dolgom.

Felnőttem.

2008/04/14


                                                    KANDÓS IFJÚSÁGI NAPOK 2008

BMF KISCELLI UTCA 78-80.

Programok:

április 18. péntek:
  
17:30 - A vetélkedő csapatok gyülekezője az Amfiteátrumban
18:00 - A rendezvény hivatalos megnyitója, a Kupa behozatala
18:30 - Felvonulás a Bécsi úton rendőri biztosítással
19:00 - A 24 órás vetélkedő kezdete
  Közbe: PAINTBALL céllövölde, Malibu Surf Party
           
április 19. szombat:

Különlegesebnél is különlegesebb feladatok, vizi foci, street hockey.
19:00 - A 24 órás vetélkedő vége, gyülekező a Kandó Kollégium előtt
19:00 - A vetélkedő vége, gyülekező a Kandó Kollégium előtt
20:00 - SÁRGA SZÖCSKE
21:00 - Indul a buli két tánctéren
           Fellép: UNDORGRUND - http://undorgrund.uw.hu/
                   MAGHŐMÉRŐ - http://www.magszem.atw.hu/
                   LADÁNYBENE 27 - http://www.lb27.hu/
                                  
                     DJ LACA            DJ SZILVESZTER

Rendezvény alatt egész végig 1 hatalmas SÖRSÁTOR lesz  fölállítva az udvaron.

A rendezvény helyszínén pihenő helységek lesznek kialakítva, így lehetőség van az alvásra is.

A CSAPATOKHOZ BÁRKI BÁRMIKOR CSATLAKOZHAT VESZEL CSAPAT PÓLÓT ÉS MÁR JÁTHATSZ IS.          
        
      GYERE EL TE IS ÉS GAZDAGABB LEHETSZ EGY ÉLMÉNYEL!

ÜDVÖZLETTEL: AZ AUTOMATIKA INTÉZET CSAPATA.

 

UI: 

Mint, bizonyára értesültetek róla, hogy a BKV sztrájkot tervez jövő hét péntekre. DE A KIN KUPA NEM MARAD EL A SZTRÁJK MIATT!!!
Ha lesz sztrájk, akkor péntek délután több helyszínről fognak party busz járatok indulni az amfiteátrumba.

Szal NEM lesz elhetelve és NEM marad el!!!:P 

2007/04/13

noname

Az élet szar, legalábbis összességében mai nézőpontok alapján.

...

de érdemes élni bizonyos pillanatokért!

Mondjuk...nincs annál szarabb ha valaki, aki közel áll hozzánk, meghal...Hirtelen leírhatatlan üresség, és fájdalom amilyet még sosem éreztünk. Üresség...nem amiatt hogy eltávozott, inkább azért, mivel a számára fenntartott hely üresen marad a lelkünkben. Hiába maradnak meg a korábbi együttöltött idő emlékei, a beszélgetések, hiszen tudjuk jól hogy újabbra nincs esély, nem lesz több beszélgetés, együttlét vele...kimarad, üres lesz...Képtelenek vagyunk elfogadni a tényt, hogy eltávozott, reméljük hogy egyszer újra láthatjuk, hogy ez az egész csak egy rossz álom , de legmélyen tudjuk hogy ez nem így van. Kitölthetetlen űr marad bennünk, melyet talán csak a fájdalom nyom el. Fájdalom mely leírhatatlan, semmihez nem fogható. Haragszunk rá mert cserbenhagyott, majd haragszunk magunkra mert abban a pillanatban nem voltunk ott vele, és nem tehettünk semmit...folyton kérdezgetjük magunktól hogy miért?! Erre a válaszra sosem fogunk választ kapni! Eljött az ideje, ennyi. Bármit teszünk, vissza nem hozhatjuk, újra nem láthatjuk, de tovább él bennünk, az emlékeinkben. Elfeledni nem szabad, hisz akkor hal meg igazán ha az emlékek is eltünnk. velünk él tovább is, mi pedig éljünk úgy tovább ahogyan ő látott minket, hisz csak jobb embert faragott belőlünk...de mégis annyi minden lett volna még...Utat mutatott és ott volt ha szükség volt rá, noha nem mindig, de tudtuk ha kell, számíthatunk rá a bajban. Segített ha tudodd...sokat...

Kétségbeesés és sötét reménytelen jelen. Félelem hogy másokat is elvesztünk...valahogy...az ember az egyik pillanatról megváltozik. Először komorabb hangulata miatt, majd idővel rájön, ha rájön hogy élni kell, nekünk továbbmenni utunkon és élvezni a hátralevő időt. Létünk bizonyíték arra hogy köztünk járt, itt élt és miket tett, minden jóval és rosszal. Idővel az ember elfelejti a rossz dolgokat, csak a jók maradnak...túlélés, mégsem így képzeltük el...valahogy másképp. Feledhetetlen az arca, ott lebeg előttünk és bármi történik soha az életben nem felejtjük el, mindig ott lesz velünk ha kell, és továbbra is segít.

 Ha a reménytelenség odáig fajul, hogy magunkba roskadva elmenekülünk a világtól, megtagadjuk önmagunk akkor azzal ő magát tagadjuk le. Ezt nem tehetjük semmi képpen, hiszen sokkal tartozunk neki.

Alkossunk valami maradandót és vegyük bele őt is, hisz ha korábban nem lett volna ott, akkor másképp alakultak volna a dolgaink. Szóval csak annyit akarok mondani hogy...a jövőnk tőle is függött mindaddig míg velünk volt!

Sajnálom... 

2006/11/18

Néha kitörölnék pár dolgot, embert az emlékeim közül, de...ez lehetetlen. Mégha sikerülne, akkor is lennének olyan dolgok, amik idő után előjönnének...utálom az összes nőt akibe beleszerettem...

2005/06/10

BSC

Új dékáni rendelet által a Kandón a 2005/2006 os félévben bevezetik a BSC képzést mindenféle átmenet nélkül a kredites között. Avagy bárki aki nem a tanterv szerint teljesít, lebukik BSC képzésre. Ez annyit takar, hogy bármilyen tárgyad nincs meg (beleértve a potya tantárgyakat is) választhatsz, vagy írsz egy nyilatkozatot, hogy lekerülj BSC-re vagy elbocsájtanak a főiskoláról. Szóval van választási lehetőség :P Nos ennek mindenki kurvára örölt a Kandón, s a legnagyobb poén, hogy a szeptemberi tantervről fogalmunk sincs. A T.O. semmiféle tájékoztatót nem tud adni a BSC képzéssel kapcsolatban, mert mint mondták: "Mi erről semmit nem tudunk, minket sem tájékoztattak!"...szal jól kicsesztek pár emberrel, mert lehet teljesen előlről kezdeni az egész fősulit...anyum itthon meg ajnározik...hát kurvára tehetek én erről.......mondjuk ez még valahogy elfogadható mert csak megoldanám a dolgokat, de az, hogy sehol senki nincs az ember mellet, s csak mindenkinek elvárásai vannak veled szemben na az más sok!

2005/03/20

Látni, észrevenni és tenni érte...

Sokan feltettétek a nagy kérdést: Mi az élet értelme?, de a válasz mindig elmaradt. Hogy miért küzdünk? Nem tudom. Eddig mindenki rossz szemszögből közelítette meg eme kérdésekre a választ! Nincs egység, itt nem lehet általánosítani, mert különbözünk. Minden ember más, így mindenkinek más a válasz a nagy kérdésre. Ha önmagunkba nézünk, és meglátjuk a rejtett álmaink, vágyaink, akkor ezek rangsorolásával rájöhetünk, hogy mi ad értelmet életünknek. Én már tudom, és úgy érzem jó úton haladok felé. A második kérdésre a válasz viszont sokkal könnyebb, de észre kell vennünk, hogy ez a két kérdés összefügg. Akkor miért is küzdünk? Azért, hogy jobb legyen, hogy boldogok legyünk, és szépen leéljük életünk.

Sajnos az élet egyre keményebb megpróbáltatások elé állítja az embert. Sokszor elbizonytalanodunk, lehetünk bármennyire pozitívak, de ha nem bírjuk a problémák terhét, megtörünk! Félünk szembenézni önmagunkkal, problémáinkkal. Sokan elfutnak előle, de ez nem megoldás, mert akkor a gondok összegyűlnek, s a teher súlya a földbetaszít. Az emberek vakok, mert nem látják a problémáikra a megoldást. Miért? Mert rosszul gondolkodunk, negatívan. Ezt köszönhetjük a társadalomnak, a fejlődésnek, a politikának, a médiának, a stressznek, és a történelmünknek…zárjuk ki ezeket, és keressük a jót. A pesszimizmus elvakít, s ezért nem látjuk sokszor a megoldást gondjainkra. Ekkor jön a menekülés, a depresszió és végül az öngyilkosság. Merítsünk hitet, reményt barátainkból, társunkból, szüleinkből vagy önmagunkból. Ha elhisszük, hogy létezik jó, eme Földön, akkor észrevesszük, hogy mennyi pozitív dolog vesz körbe minket. Növények, állatok, szerelmes párok, tűzoltók, orvosok, csillagok és néhol földreszállt Angyalok. Tűzoltók? Igen, segítenek, életeket mentenek, és ezért örülni kell. Orvosok? Ők is jönnek, meggyógyítanak… most gondoljunk egy gyermek születésére, ugye milyen szép dolog?! Csak ezeket kell észrevenni! Tedd fel magadnak e kérdést, és gondolkodás nélkül válaszolj: Mi az, aminek mostanában örülsz? Sok pozitív dolog fog eszedbe jutni. Jól megy a munka, várandós a párod, jól tanul a gyermeked, sok jóbarát vesz körül, szép az idő, sikerült egy vizsgád, finomságot ettél, jót buliztál… Ugye hogy jobban érzed magad? Fogadd el önmagad jó és rossz tulajdonságaiddal! Senki sem tökéletes. Hozd előtérbe azt, amiben jó vagy, és felejtsd a rosszat! Ismered előnyöd és hátrányod? Negatív tulajdonságaidból formálj pozitívat, s jobb ember leszel. Az ember folyamatosan fejlődik, de mi döntjük el, hogy a rosszat vagy inkább a jót választjuk-e?!

Most már tudjuk mit akarunk, van önbizalmunk, elfogadjuk önmagunkat és pozitívak vagyunk. De ha ez mind megvan, akkor harmóniában élünk és boldogok vagyunk. Na most jöhetnek a problémák! Ugye hogy könnyebb? Tisztábban látjuk a dolgokat, s így megleljük a megoldást.

Az élet folyamatos küzdelem, harc önmagunkkal és a Világgal. Problémák mindig is voltak, vannak és lesznek. Ne adjuk fel! Mert ha észrevesszük a rosszat, akkor tudnunk kell, hogy utána tuti jön a jó is! Békéljünk meg az élettel, a folyamatos küzdelemmel, a meglévő problémákkal, s önmagunkkal, és fogadjuk el mindezt. Erről szól az élet!

2005/03/14

Halál

Ezt nem lehet csak úgy leírni, elmondani. Ez az érzés a legrosszabb a világon, s nem tudom hogy vagyok képes valamennyi részét is átérezni. Nem történt semmi ilyen, csak egy filmet nézek, és érzem. Gondolataim átitatja, mi lesz majd ha...még beszélni is rossz róla, pedig már rengeteget gondolkoztam ezen a témán. Eljön majd a nap, mikor ott ülsz a szobádban, bejön valamely ismerősöd, rokonod, vagy csak kapsz egy telefonhívást, és közlik veled hogy elhunyt egy szeretted, vagy egy barátod...ez az egész leírhatatlan, elfogadhatatlan, de te tudod, hogy az élet megy tovább. Legszivesebben visszaforgatnád az időt, visszahoznád, de tehetetlen vagy. Próbálod elfogadni, de nem tudod, meg akarod változtatni a történteket, de tudod hogy nem vagy képes rá. Ez az egész tehetetlenség felemészt. Legszivesebben csak ülnél egy szobában, bámulnál magad elé, s kérdezgeznéd hogy miért? Ez a dolog felemészt, elpusztít, s teljesen megváltoztat...erre nem lehet felkészülni, mert ha eljön az idő, mert eljön, akkor teljesen más lesz, mit ahogy elgondoltad, ha elgondoltad. Gondolatban próbálok megbirkózni vele, felkészülni rá valamelyest, de nem lehet. Ha eljön ez az idő, nem tudom mit fogok tenni...félek...nem akarok elveszíteni senkit...

2005/02/23

Nincs véletlen!

Mert nincs is. Tegnap egy sráccal pont ilyenekről beszélgettünk. Az adott pillanatban a dolgok véletlennek tűnnek, mondhatni bekötött szemmel nézzük a történéseket. A későbbiekben viszont lekerül a kendő mikor visszanézünk, s látjuk azt, hogy mi miért történt velünk. Elsősorban ugye észre kell venni ezeket, majd miután megértettük a történések mivoltát, könnyebben rendezhetjük dolgainkat, jobban megismerhetjük magunkat.
Én visszanéztem, s általános iskola óta látom a miérteket, azt hogy valójában hogyan jutottam ide, miért lettem ilyen amilyen. Mondjuk egy dolog ismerni a dolgokat, a megtörtént eseményeket, de ez az egész csak akkor éri el végső "szemléletét" mikor eljutsz oda, hogy nem változtatnál meg semmit a múltadban, mert belátod, hogy mindennek úgy kellett történnie ahogy, és mindezt azért, hogy eljuss oda, ahol most vagy! :) Nézz vissza pár hónappal, s talán te is észreveszed az ok-okozati összefüggéseket az életedben. Rájössz, hogy ha akkor nem találkoztál volna azzal az emberrel, akkor valamit nem sikerült volna elérned. Ez csak egy példa, de ott van a hozzáállás is, az amit teszel, amit másoknak mondasz. Vannak dolgok, amiket meg kell tenni, mégha észre sem veszed hogy már megtetted, de sok ilyen tényező van még, s ezeket llényegében csak később veszed észre...mindenki halad a saját útján :)
A másik dolog a választás, mert dönthetsz, hogy merre haladsz, a kérdés az, hogy jól döntesz-e az adott helyzetben?! A cselekedeted helyességét viszont csak később fogod észrevenni, aztán vagy tanulsz belőle, vagy még egyszer (vagy többször) elköveted.

2005/02/19

Hiába minden, avagy MIÉRT...???

Totál mindegy mit is teszel, hol is tartasz, s mit is tettél idáig...ígyis-úgyis xar! Törekedni a tökéletességre?! Azért hogy még jobb legyek???Eddig is menekültek a nők előlem, s nem azért mert ronda vagyok, mert nem vagyok. "Te miért vagy ilyen jó hozzám?"-kérdezik...miért várják el az emberek egymástól a pofonokat???Nem értem. Ha megtanulok sütni, főzni, vasalni és mostni, akkor mi fog történni???Már barátnőm sem lesz, mert túlságosan...- hogy is írta exem?! -...nem erre a világra való leszek? Miért nem tudok visszarúgni a másikba, ha az belémrúg akár többször is? Miért nem tudok haragudni másokra? Miért vagyok ilyen? Ki vagyok én, s miért élek itt? Miért írom ide ezeket a sorokat? Miért nem alszom, ha fáradt vagyok?...Miért vagyok olyan amilyen? Ki tehet arról, hogy ilyen vagyok?...
Fölösleges kérdések, szinte mindre tudom a választ...miért kérdezem, ha tudom a választ?

deo©2009 Sarok.org

Search marketing