H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Most már mindegy, megláttak úgyis

2012/03/29

Márciusi ifjak

Szép volt, gyerekek!

Nem tudni, hogy  ki, és milyen (aljas vagy nemes indíttatásból) kezdett el kutakodni Schmitt Pál doktori disszertációja után, a HVG szerkesztője nem fedte fel a kilétét. Ami azóta történik, szánalmas. Egyrészt, (bocs!) abszurdumnak találom egy "testnevelési egyetem" puszta létét is (mozgásterapeuta vagyok,de mégis),hát még a"doktori fokozatát". Pechjükre ezt ráadásul összevonták az orvosi egyetemmel,az pedig végképp nem engedheti meg magának ezt a blamázst. Boldog lennék, ha megindulna a lavina, és mások "szellemi" teljesítményét is  ilyen alaposan megvizsgálnák.Én is, Áron fiam is nem egy diplomamunkát megírtunk mások helyett. De pontosan tudom, hogy milyen sumák, sáros ez az egész.

Mindenesetre  ezek a tüntető fiatalok többet tettek, mint a teljes szellemi politikai elit. Nem azért, mert annyira becsületesen dolgoztak eddig, de lehet, holnaptól ők is meg akarnak majd felelni a saját maguk által kinyilvánított eszméknek. És ez a "márciusi gondolat". Holnaptól becsülöm, akarom, és szolgálom a jót.

Emlékszem, hogy itt a sarkon is néhány egyetemista mit őrjöngött azon, hogy "szopjon le a tanár, eddig jók voltak az internetről  letöltött dolgozataim, most mit szarakodik velem a diplomamunka miatt "...

Lehet, holnaptól valami másként lesz?

Lehet, mások doktoriját, akadémiai székfoglalóját is megnézik? (Biztos,hogy nem). De ezek a gyerekek egyetlen nap alatt többet tettek, mint bárki. Legyen tiszta életük,ezt az áldást küldöm nekik.

2012/01/19

Schmitt Pál, doktori, botrány, összetörve

Kedves Barátaim, én 1982-től 1997-ig tanár voltam, tán nem is rossz, meg volt ez-az egyéb. nyertem pályázatot, voltam vitéz, írtam tankönyvet, lettem közoktatási szakértő, lázadó senki, menekült tanyasi. hagyjuk.

Azt a kicsi dolgot el kell nektek mondanom (név nélkül), hogy adtunk bizony (örömmel) érettségi bizonyítványt olyan beiratkozott élsportoló tanítványnak, akit elég ritkán láttunk.

Joggal kérditek: miért?

Hát csak. Mert ott volt, és teljesített. Legalább valamit. Nem csak ők, az élsportolók, világbajnokok, voltak kiváló zenészek is. 

Az átlag (szintén érdemtelenül) átvánszorgott az érettségin (voltak ritka zsenik, ezeket más okok miatt igyekeztek elvágni, őket is átsegítettük, avagy egyedül is vették az akadályt) és most beszélünk a lényegről:

1. leszarom Schmitt Pált (bocs, ez felseggsértés, de vállalom)

2. kik is érettségiztek és szereztek diplomát az elmúlt 340 évben? (30-at akartam írni, de hagyom a szerencsés félreütést)

3. tudjátok ti, hogy kik a Magyar Tudományos Akadémia tagjai 1950 óta, és azt, hogy ki miért? (Nem egy akadémiai székfoglalón ott voltam, a mulatságosságtól a szégyen mélységéig sok mindent láttam és megéltem.

4- Nem lehet, hogy magunkat kellene először vádolni? Olvastam már itt a sarkon őrjöngést, hogy szopjon le a prof, öt évig elfogadta az inetrnetről letöltött dolimat, miért most szarakodik a szakdolinál/diplomamunkánál?

5. lehet, hogy soha, senkit nem tudunk megváltoztatni, jobbá tenni egy hajszálnyit sem,de magunkat igen?

6. nem érdekel, hogy szarjankó, nem érdekel, hogy ki nyomta előrébb, nem érdekel hogy nem tud helyesen írni (ti mind tudtok?), nem érdekel Schmitt Pál (én a helyében főbe lőttem volna magam) de tudnotok kell: még bukásában is többet teljesített, mint  mi legtöbben. Nem való államelnöknek, de piszok jó sportoló volt, tiszteljük benne ezt, ha lehet. Nem kell megrugdosni a nálunk jobbakat, mert ők is szarok. Lehet, mi is azok vagyunk.

A gyógyítás fejlődése Krisztustól napjainkig (doktori disszertáció egy mondatban)

Gaul ma megfogalmazta:

a " Kelj fel és járj!" mára az lett az egészségügyben: "Ülj le és várj!"

2012/01/04

Dajcstomi versus Kálmán Olga : 1:0

Szeretem mindkét figurát, de most - kövezzetek meg nyugodtan - nálam Deutsch Tamás okozta a meglepetést, illetve egyszerűen kedveltem. Egy pasi, aki nem lett tokás, pofás, tekintélyében hempergőző "politikus-fajta".

Igaza van abban is, hogy a Kennedyk, a Bushok, a Clintonok politikai pályafutása és Handó - Szájer összehasonlítása jogos. És még külön becsültem azért, hogy nem játszotta ki azt a kártyát, hogy Apró Piroska veje lehetett miniszterelnök, pártvezér és pontifex maximus? Ó igen, tudom, hogy az 57 éves Apró Piroska lemondott számtalan tisztségéről, amikor Gy.F. miniszterelnök lett, hiszen elérte a célt: Fletót a legmagasabbra juttatni, és nyilván jó emberei váltották őt ezeken a posztokon.

Arról nem is szólva, hogy Szanyi Tibor és néhány politikus (nem csak MSzP-sek, így igaz) a Parlamentben kurvaanyáztak, hogy van egy jóságos Dániel Péterünk, stb.

És láttatok már angol politikusokat egymást gyalázni? Vagy a németeket, akik egyenesen lezabigyerekezték egymást? Valahogy úgy érzem, hogy most Magyarország a Simpson család kis rábaszós hülyegyerekének a szerepébe kényszerül.

2011/06/29

Szülő-gyerek nap

Hát ez nagyon kéne. Mindegy, hogy havonta, vagy évente, vagy hetente. Egy nap, amit nem szabad lemondani, éppen annyi, amennyit elbírunk mindketten. De akkor csak ketten, nincs barátnő-barát, feleség-férj, gyerek-unoka, csak ketten: a szülő és a gyerek. (Aki bizony talán már felnőtt). És akkor csak egymásra. Vagy mégse?

2010/08/25

Éljen a Nyilvántartás

Hallom, hogy a várandós hölgyeknek, ha nincsenek férjnél, az apaságot elismerő nyilatkozat mellett kell szerezniük egy "nullás igazolást", hogy nincs "bejegyzett élettársi kapcsolatuk". Rendben, az államnak mindent tudnia kell. Lehetne mondjuk minden várandós nőtől megkövetelni, hogy szerezzen be egy "nullás igazolást", hogy nincs bárcája. Rendnek kell lenni. Meg liberálisnak is kell lenni. De akkor az apa is szerezzen egy "nullás igazolást", hogy neki sincs bejegyzett élettársi kapcsolata, (mondjuk egy pasival, aki igényt tarthat az anyaság jogára...). És a melegek, leszbikusok, transzvesztiták jogaiért harcoló szervezetek vegyék be a buliba a biszexuálisokat is, hogy ne legyen bigámia az, ha valakinek van egy férje meg egy felesége (egy pasija meg egy nője). És az ilyen "párok" akár hármasban is vállalhassanak gyereket. Ha már szabadság, legyünk konzekvensek. És a "pedofil büszkeség napját" is meg kellene tartani, nem?

A lényeg, hogy a gyerek "rendezett körülmények között" éljen. És legyen minden nyilvántartva.

2010/05/26

Nordic Walking

Milyen alapon kell botot választani? Testsúly, testmagasság, mi számít?

Az én rámen levesem (avagy szegény ember vízzel főz)

Ha semmi sincs otthon, főzzünk rámen levest. Ez egy japán tészta leves, és moindig nagyon finom. Több szintje van: semmi sincs otthon, maradék, megmentendő zöldségek, húsdarabok, halak, stb. akadnak a hűtőben. A "semmi sincs" változat: két hagyma, ánizs, szójaszósz, esetleg fokhagyma, valami tészta: a felszeletelt hagymát ánizzsal 20 percig főzöm, leszűröm, a lébe 6 kanál szójaszószt teszek, és belefőzök húsz deka spagettit, makarónit, stb. A következő szint, ha van mindenféle: akkor teszek bele mindenfélét.Vékonyra vágott zöldséget, szárított vagy friss gombát, reszelt gyömbért, halat, rákot, kagylót, vagy csíkokra vágott csirkehúst, chillit, újhagymát, spenótot, uborkát, buggyantott vagy keménytojást. Ez egyzerűen a "bármiből jó lesz" leves, a hagyma (legalább egy fej) és a szójaszósz az elengedhetetlen összetevők, és a tészta. Jó sűrű legyen, és egytálételként megteszi. Egy-két kanál szezámolaj sem árt neki, de bármilyen szárazon pirított mag is feldobja (tökmag, napraforgómag, szezámmag. De ha nincs, nem hiányzik belőle).

2010/05/09

Spárga spárgával

Hetente háromszor-négyszer spárga: leves, omlett, köret, főtt spárga vinaigrettel, hollandi mártással, spárgás sonkás penne parmezánnal, stb.

Most a legújabb kedvenc, a spárga orosz mártással, sonkás tükörtojással (netről lopva, kicsit egyszerűsítve, de így is isteni).

Spárga cukros-sós vízben megfőz (én csak a felső kétharmadát szoktam felhasználni, az alsó harmad főzőlével együtt másnap levessé lényegül).

Két deci majonézhez egy kiskanál gyenge fehérborecet (nekem csak almaecetem volt), két evőkanál vodka,  2 dl tejszín habbá verve (főzőtejszínt tettem bele, semmi fölverés), a mártást jól behűtöm (ha az alapanyagpok frizsiderből kerülnek elő, ez sem fontos), két-három szelet baconszalonnára két-háromszelet gépsonkát terítettem, arra négy tojást ütöttem, lassú tűzön tükörtojásnak megsütöttem.

Tányérra fejenként 1-2 tükörtojás, mellé a leszűrt forró spárga, arra a hideg mártás, egy kis szelet rozskenyérrel mennyei. Ha esetleg adódik otthon egy kis üveg szarvasgomba-krém (a CBA-ban kapható, frizsiderben örökké eláll, ha mindig tiszta kanállal veszünk belőle), akkor nem kell habozni azt is belekeverni a mártásba egy teáskanálnyit. A spárga és a szarvasgomba nagyon-nagyon jó barátok.


cygne

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing