H3006132027
K3107142128
Sz0108152229
Cs0209162330
P0310172401
Sz0411182502
V0512192603

Azt hiszik, hogy könnyű a zseninek. Pedig milyen nehéz a sok hülyét elviselni magunk körül.

munka

Van ez az új PTR, ahová fel kell vinni a szociális ügyben keletkezett határozatokat. Egyelőre "csak" az idén keletkezett megállapítókat, de hogy később ezt mennyire kell pontosítani, azt nem tudom. Annyi biztos, hogy a jövőben, azaz igazából már mostantól már mindent rögzíteni kell ott is.

 

Az egészben az a szép, hogy ez az egész rögzítéses munka megint ránk (vagyis a kolléganőmre, aki az egyetlen igazi dolgozó, én továbbra is csak kisegítem őt) lett hárítva, méghozzá úgy, hogy a PTR használatához a kolléganő magán(!) ügyfélkapus adatai kellettek hozzá, jelszóval együtt.

 

Pénteken kaptuk meg a használati engedélyt úgy, hogy vasárnapig volt az eredeti rögzítési határidő. Hihető, hogy az eleve rövidített munkaidős napomon lesz elég időm egy teljesen új (oké, amúgy logikus) rendszerbe felvigyek nagyjából 100 határozatot (nem számoltam meg azóta sem pontosan, nem is merem) úgy, hogy feltételezzük, hogy nincs más dolgom egyébként (pedig van).

 

Az lett belőle, hogy akkor pénteken felvittem 10 ügyet, aztán szevasz. Hétfőn pedig nekiláttam a további munkának, egészen addig, amíg hibaüzenetet nem kaptam az arcomba újra és újra. Ma délután jött a válasz a panaszra, miszerint legyek türelemmel, mert az átmeneti időszakban (ez most van) túlterhelt a rendszer (vajon miért, b+?!), és olyankor időbe telik, mire reagál. Igen, annyira időbe, hogy kezdhetem előlről a folyamatot.

 

Annak szintén a k.anyját, aki még mindig nem volt képes visszaküldeni a hónapok(!) óta elküldött határozatokat, pedig abból kellene most dolgozni. És csak a kolléganő precizitásának, előre látásának és rendszeretetének köszönhető, hogy minden határozatból másolattal rendelkezünk egy külön gyűjteményben, mert "jó lesz az még valamire".

Így hát több iratból, és a biztonsági másolatokból összeollózva tudtam feltölteni egy csomó ügyet, amit egyébként nem tudtam volna. És persze mi lennénk a hibásak, ha nem lennének felrögzítve.

 

Mellesleg, nagyon jófej a rendszertől, hogy megengedi, hogy a vasárnap lejárt határidő után még pár napig engedi az ügyek migrálását. Aha, tényleg jófej, hogy nem fél nap alatt kell mindent megcsinálni, ugye?

 

És amúgy meg én mentettem meg a seggünket, amiért már csak egy témakör maradt, amit rögzíteni kell, és lefogadom, hogy ezt egyik környékünkön lévő Hivatal sem tudja majd utánunk csinálni.

 

Néha viccesnek és kihívásnak találom azt, amikor jön a parancs, hogy csináld meg ezt meg azt, te visszakérdezel, hogy mégis hogyan, és akkor az a válasz rá, hogy "Leszarom, oldd meg!". Mert oké, megoldom az esetek többségében, de az nem vicces, hogy utána meg semmi elismerés.

De én vagyok a hülye, hogy mindezek ellenére is az esetek többségében szívesen indulok reggel munkába 49e forintért.

 

Jajaja, és hogy az ember munkamoráljára milyen rossz hatással tud lenni, amikor azt látja, hogy a többiek, akik szintén közmunkások, mint én, 11 órakor már hazaindulnak, mivel a polgármester hazaküldi őket, mondván nincs mit csinálni, menjetek haza főzni, délután sem kell visszajönni. És ezt napokon keresztül.

Én meg bazmeg ott szopok, küzdök ezerrel kolléganővel együtt, és azon agyalok, hogy vajon ezt nyáron és ősszel nem lehetett volna megcsinálni, amikor például nekem is voltak napok, hogy nem volt különösebb tennivaló? Engem eddig kétszer engedtek haza. Kétszer.

4 hozzászolás

#1900144, 2013-12-17 17:07:12, csupika
0

Amúgy meg félreértés ne essék:

1. Hajlandó vagyok kicsit többet dolgozni, mint mások. Túlnyomórészt nincs is ezzel bajom, sőt, önként elvállalom.

2. Nem szoktam sajnáltatni magam, de néha jó kipanaszkodni magam.

3. Fáj a lelkemnek, hogy a sok naplopó még azt a kevés dolgot sem teszi meg, ami aznapra rá van osztva, én meg bőven erőmön felül dolgozom a faluért, meg úgy magamért, és még ennek ellenére még én járok rosszul. 

#1900152, 2013-12-17 19:45:50, palanta
0
mert te vagy a legügyesebb. mondjuk ez nem igazán érv...
#1900175, 2013-12-18 02:33:09, kiskanal
0

igen, az elismerés nagyon tud hiányozni.

 

nem tudnak állandóra átvenni? 

#1900189, 2013-12-18 17:40:10, csupika
0

nem fognak állandóra átvenni, mert az már nagy kiadással járna a Hivatalnak, nehezen tudnák kigazdálkodni a bért, és a polgármester amúgy se akarna velem ilyen jót tenni, őt nem zavarja, neki ez a segítségem egy fillérjébe se kerül

(rendesen működő számítógépet sem kaptam, pedig kétszer is megígérte, márpedig így nehéz és idegtépő dolgozni) 

Mondj már valamit, Anonim!

Neved:
  Web:

csupika©2009 Sarok.org

Search marketing