H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Egy kismama naplója

2009/03/01

Fokozatok

H-aki órára etet, napirendet tart, az első 6 hétben senkit nem engedett a gyerek közelébe, ki sem mozdulnak otthonról

 

V-aki órára etet, nem szereti az alternatív dolgokat, de a gyereket nem félti agyon, néha elmegy a csajokkal este

 

J- igény szerint etet, hisz pl. a borostyán láncban, eljárkál közösségbe a gyerekkel, de kettesben a férjével már 7 hónapja nem volt sehol, esténként nem jár el

 

M- igény szerinti etet, csupa alternatív dologban hisz, gyerekkel közösségbe jár (pedig még csak 5 hónapos), 2 hónapja hetente 1-szer 2 óra 5 percet távol van a csemetéjétől, mert dolgozik, néha elmegy esténként a csajokkal vagy a férjével

 

Na, melyik vagyok én? :-))

2009/02/19

Néha úgy érzem, mintha láthatatlan lennék...

 

Rossz érzés. Írok valamit, és mintha nem is tettem volna. Semmi reakció. Mindenki átsiklik felette...

2009/02/04

Lili végre elkezdett gügyögni!

Akkor most min fogok aggódni? :-))

2009/01/29

Biztos, hogy van elég tejed?

Biztos, hogy eleget eszik?

Nem kéne mérned, hogy mennyit eszik?

Szabad 6 napig nem kakilnia?

Nem kéne már almát adni neki?

 

Soroljam még???

 

Brrrrrrrrrrrr

2009/01/28

" De te ezt nem tudhatod, elvégre nincs gyereked!"

Ez a mondat éveken át elkísért különböző formában, különböző barátnőktől. Mindig is falra tudtam tőle mászni, pláne, ha kiegészítették a másik nagy kedvencemmel: "Majd megtudod Te is, ha gyereked lesz!"

Azt hittem, majd ha gyerekem lesz, akkor végre megszabadulhatok ezektől a mondatoktól (és megfogadtam, hogy én viszont sosem mondom ezeket gyerektelen barátaimnak) , de kiderült, hogy mindig lesz valami, amit én nem tudhatok, mert a gyerekem még kicsi, a gondok is kisebbek, mint egy 2 évessel, egy ovissal, egy sulissal.... Szóval a lényeg az, hogy mindig le leszek maradva azokkal szemben, akik nálam előbb szültek, és soha nem tudhatok semmit, de befoghatom a számat, mert ....mert a gyerekem még kicsi/vagy mert még csak egy van! :-)

 

Szóval a lényeg az, hogy naív voltam, amikor azt gondoltam, hogy Lili születésével könnyebb lesz a gyerekes barátnőimmel! :-)

 

És az a legviccesebb, hogy ANNYIRA szelekívvé válik a memóriájuk, hogy arra sem emlékeznek, hogy mi volt akkor, amikor az övék Lili méretű volt. 

És ilyenkor jönnek azok a mondatok, hogy "Bezzeg akkor én...". Én meg emlékszem arra, hogy bezzek akkor ő nem. Pont azért, mert....

 

Legviccesebb értetlen anyuka tegnap az volt, akinek annó a gyereke mindent időre csinált, és nem lehetett egy percet sem csúsznia a napirenddel, azt mondta nekem, hogy legfeljebb menjetek le fél órával előbb sétálni, és akkor 11.15-kor már otthon is leszek, mire ő óramű 2 évesével beállítana. És nem értette meg, hogy nekem a délelőtt egy megváltás, mert Lili nyugisan alszik, ha/amíg sétálok vele, és ha kevesebbet alszik, akkor borul a nap, és nyűglődhetek vele egész délután! Majd lemondta a találkát, mert nem voltam hajlandó alkalmazkodni hozzá!

 

A másik kedvenc egy apuka, aki soha sehova nem mozdult ki, mondván gyereke született, majd feljött hozzánk, amikor Lili 4 napos volt, és értetlenül állt az eset előtt, hogy nem lelkesedem azért, hogy Apa elmenjen otthonról egy megbeszélésre! Érthetetlen! :-))

 

És még sorolhatnám az ehhez hasonló eseteket. De nem teszem, mert ilyenek úgy látszik, hogy mindig is voltak, és mindig is lesznek!

2009/01/16

Mostanában

1 évvel ezelőtt Lili már a pocakomban lakott, csak még nem tudtunk róla! :-)

Most meg bent alszik a bölcsőjében. Bár ezt nem értem, hogy hogyan tud aludni, ugyanis az apukája elaludt a szopi alatt (előbb mint Lili), és úgy horkol, hogy itt kint megy a TV, be van csukva az ajtó, de még így is hallom! :-) Ahhoz képest, hogy megbeszéltük, hogy ma éjjel én próbálok aludni, és ő Lilizik, amíg nem kell kajáltatni... kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből.

 

Lili sok újdonsággal manapság nem szolgál. A megfordulásról leszokott, mert kezdi elviselni, ha hasra teszem. Ha ölbe vesszük, akkor nagyon fel akar ülni, és már egy kicsit fel is húzza magát, de mi nem erőltetjük. 

 

Gondolkodunk a bébiúszáson, de pont ma olvastam egy cikket arról, hogy az nem is annyira jó. Viszont járunk 2 hete Ringatóra, ahol sok babával lehet találkozni, és énekelünk, meg játszunk. Egyelőre én jobban élvezem, nmint ő, de idővel ez változni fog. Szoktam néha fuvolázni neki, amit élénken figyel. 

 

Január eleje óta egy kicsit (heti 2 óra 5 percet vagyok távol) visszamentem dolgozni, ami sok lelkiismeretfurdalást kelt bennem, de azért már javul a lelkem.

2008/12/27

13. hét

Ma leraktam Lilit hason, hogy kezdje megkedvelni a dolgot, de alig ért földet a kiscsajt, fogta magát, és megfordult. Nevettem egy jót, de gondoltam, hogy biztos véletlen a dolog, ezért megint megfordítottam. Erre megint megfordult, de most a másik irányba! :-)

 

Este vendégek voltak nálunk. Akkor is bemutatta ezt a tudományát. És egész végig nagyon jól viselkedett. Egy szavát nem lehetett hallani, csak csendben szemlélődött, és néha vigyorgott egy nagyott.

2008/12/26

3 hónap

Lili holnap lesz 3 hónapos! Bizony, már 3 hónapos a kiscsaj! :-)

Épp a másik szobában az apja altatja.

Sokat fejlődött az elmúlt hetekben. Délutánonként 2-szer 40 percet alszik, ami tőle nagy szó. Alig sír, és mivel nagyjából van napirendünk, ezért kiszámíthatóak vagyunk egymás számára! :-) És ez jó mindkettőnknek!

Tudományok: Lili ma megfordult! :-) Úgy, hogy az ágy sem lejtett, mint a múltkor! Annyira utál hason feküdni, hogy inkább megfordul. Egyre többet találja meg a kezecskéjét, és gyömöszöli a szájába. Furcsa, hogy a jobb kezét többet használja, de a szájába a balt dugja. Ha a szájában van a keze, akkor semmi más nem érdekli. Már megfog dolgokat, és azokat kezdi a szájába tömni.

Sokat nevet. Szerintem egy nagyon kiegyensúlyozott babalány! :-)

 

5000 g és 60 cm

2008/12/09

Csoda

Ma éjjel csoda történt! Ilyen még nem volt!

Lili 19.30-tól 3.45-ig aludt!!!Juhéj, juhéj!

 Gondolom, ez csak valami tévedés volt, de akkor is jól esett egy kicsit többet aludni egyszerre!

 

És a napjaink is kezdenek élhetőek lenni, hála a Suttogónak...

 

Imádom a kiscsajt! :-))

2008/12/04

A cumi delemmája

Szóval igen, a cumi. A cumi jó is, meg rossz is. Néha leegyszerűsíti az életet, néha meg nehezíti (amikor nem találom).

Sajnos nagyon haladunk a rászokás felé, pedig mindig rossznak tartottam (belém ezt nevelték). De Lili szereti, megnyugtatja őt..., akkor meg miért vonjam meg tőle?


csirimiri

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing