H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Mocsári békahír

2020/03/08

Mondanám, hogy asztakurva. Olvasom most a könyvjelzőkben a blogok neveit, amiket régen követtem, sok persze nem íródik már...

Az egyik blog utolsó bejegyzése az, hogy "Megint elment az életkedvem. Egyszer úgy elmegy, hogy vissza se jön." Valami ilyesmi. Írta ezt tök egészségesen egy nő. Aki azóta komoly betegséggel küzd és nemhogy nincs életkedve, de foggal-körömmel, néha szó szerint is ragaszkodik az élethez. Pár év és mekkorát fordul a világ, valaki élete. 

Mindig azt hisszük, hogy a mostani jó/szar/langyi örökké így marad. De nem. Igen, nem néhány nap alatt fordul adott esetben 180 fokot az élet, de pár év alatt ... jelentősek a változások. 

Ehh, ezer közhely jutott az eszembe, szégyellem őket leírni, pedig annyira triviálisak. Pont ezért. Mindenki tud mindent. Csak nem előre, nem benne, nem akkor, hanem majd utólag. 

2019/12/04

A Budapest régi képeken csoportban Mancika nagymamucikája 3 évesen a komód mellett, a kispolgári lakásban. A jó ég tudja hol, vélhetőleg azért Budapesten.

Jóska bácsi ükanyjának cselédkönyve. Nagybácsika utazási igazolványa.

Politikai csoportban egy császármetszés jól dokumentálva videón. Kérdeztem, hogy miért gondolta alkalmasnak ott megosztani, mondta, hogy érdekes szerinte és tök kevés alkalommal lehet ilyet látni.

Blogban a csaj cuki képet tett fel egy kiskutyáról, hogy engedélyt kért az anyukájától, hogy lefényképezhesse az ebet. Nem, nem a kutyamamáról van szó.

 

Hát nem tudom. Biztos szembe megyek a forgalommal. 

2019/04/11

Fogyasztói társadalom

Megvennél-e magadnak egy olyan tárgyat, amelyről tudni lehet, hogy csupán 3 hónapig használhatod, mert utána a halálodat okozhatja?

 

 

 

 

http://propeller.hu/nagyvilag/3410797-halalt-okozott-egy-babaszek?utm_source=hirstart.hu&utm_medium=referral 

2018/12/05

Gyerek

Azt mondják, addig gyerek vagy, amíg a szüleid élnek.

Ma rám szólt apukám, mert nem vettem fel a pulcsi alá trikót. 

2018/12/03

Lehet, hogy öreganyó zsörtölődésének fog tűnni, ehh, különben akkor mi van, szóval :) a múltkor moziban voltunk. Art & Café vagy mi a szösz, Erzsébet krt. Dob utca sarka, a mozi, gondolom, hogy túléljen kis kávézóval működik együtt. Pontosabban kávézó-teázóval. Kávé, tea, pár sütike, üdítők. Teát ittunk, kívántam valami kis meleget, nem vagyok még teljesen jól. 850 forintot kértek el egy teáért, a felhozatal kétféle normál tea volt, oolong vagy hogy kell írni meg még valami, és gyümölcsfőzet, kijavított a fiú, hogy nem gyümölcstea, mert nincs benne tealevél (no de hát ezt is gyümölcsteának hívjuk mink pórok, nem?) meg mentatea. A mentát ki nem állhatom, marad a gyümölcsFŐZET 850-ért. Cukrot, ja, hogy cukor, azt találok majd valahol, igen, egy másik asztalnál tényleg volt, egyféle, barnára színezett kristálycukor, hogy citrom? Az sajnos nincs. Egy szelet sütike, amilyet akkor dobok össze, ha épp valamit nagyon ennék, de nincs kedvem cicózni vele, ez a keverős fajta és beöntöm, kisütöm, egy szelet 650 Ft. Nem vagyok pitiáner, de tényleg nem, de ha átbasszák az agyamat, azért nagyon morcos tudok lenni. És mindehhez a nagyi kredence vidékről stílusban berendezett az egész, lomtalanításból beszerzett darabok, az egy kávégépet leszámítva nem volt egy nagy szám.

Milyen országban élek, de komolyan, ahol egy bögrényi langyos vízért el lehet gátlás nélkül kérni ennyi pénzt? És miért kell azt éreznem, hogy rohadtul nem kaptam semmit a pénzemért? A takarítók nálunk 700 forintos órabérért húzzák az igát, annyiért nem tud megvenni magának egy teát itt. Nevetséges. És mondom, nem egy Starbucks.

Múltkor Costa Caféban voltam, ahol ezres körül a kávé vagy olyasmi, nem is emlékszem és valahogy 900 forint körül van egy répatorta. Valahogy így. A répatorta ehetetlen volt, később hallottam, hogy hűtőből, pontosabban fagyasztóból veszik ki. Visszaadtam a fiúkának egy falat megevése után, aki elkezdte szabdalni a villával, hogy nincs is ennek semmi baja, nem is érti, ő így veszi ki a hűtőből, de már tegnap is panaszkodott valaki. Hát bakker. Ebből meg lehet élni? Belőlem nem fognak többé, az tuti. :)

2018/11/10

Esküvő

Sokszor látok esküvős fotókat és mintha minden, de minden a menyasszonyról szólna. Nem a párról, hanem a nőről, a többi csak a körítés. Biodíszlet a tündérmese megvalósulásához.

2018/11/07

Voltam Yamaton. Sok-sok éve akartam már menni, de elfogyott a jegy meg volt valami. Helyette a tesóm egyszer elvitt egy másik dobos koncertre, az is pompás volt, csak más. 

Szóval Yamato. Egész testtel vert dobok, rezonáló szegycsont, látvány és filozófia, extrém erőbedobás, színek, fény, majd kis vicces gegek, aztán visszafogott pengetés, majd megint az őrület. 

Megyek ha lesz megint. Eszméletlen volt.  

2018/10/21

Minden országban élnek olyanok, akik nem tudnak, nem akarnak, nem képesek betagozódni a társadalomba. Ők élnek Amerikában lakókocsiparkokban, máshol favellákban, megint máshol meg egyszerűen vándorolnak.

Most hozzák haza Gecse Balázs Gergő jószágait. Szerintem nem lehet mást mondani rá, ha konkrétak akarunk lenni, csak azt, hogy hajléktalan volt... 

2018/10/10

Dilemma

Azt mondja a gyerek, akinek az iskolájába nem csak balettosok, meg cirkuszosok, hanem zenészek is járnak, hogy az osztálykirándulás azért nem volt annyira jó, mert ez egyik kislány panaszkodott.

A panasz oka a következő: a kislány tehetséges, külföldön tanul zenét, állandóan világversenyekre jár. Ez kívülről. Belülről úgy néz ki, hogy a szülei kényszerítik, hogy menjen versenyekre és ne merje meg nem nyerni őket, mert különben miből fogják taníttatni, hisz nem két fillér a külföldi tanulás és nem szabad mással foglalkoznia, csak a gyakorlással. Nem lehet fiúja, nem telefonozhat, ellenőrzés alatt van folyton. És a gyerek szerint a szülei élősködnek rajta.

Viszont most is külföldön van, ahogy eddig is sokszor már. (Nem tudom, mitől változik meg a betűméret, ha akarnám nem tudnám megcsinálni, de visszaállítani sem vagyok képes, ez már így marad.)

És hát mit lehet mondani egy ilyen gyereknek? Nem mondhatod, hogy hagyd a szüleidet a fenébe, hagyd az egészet a fenébe! Nem mondhatod, hogy lázadj, le van mindenki szarva, éld az életet, lesz ami lesz. Meghallgatni tudod, aztán úgyis minden megy a maga útján. 

Én, mint szülő fogalmam nincs, hogy mit tennék. Ez a tipikus olimpikon-dilemma, mert sajtoljam-e, préseljem-e ki a gyerekből a maximumot, üssem-verjem, illetve hagyjam-e ütni-verni és vagy lesz belőle olimpikon vagy sem, és majd vagy hálás lesz nekem vagy sem, vagy megszereti a sportot vagy sem, vagy hagyjam gyereknek lenni, de akkor elpazaroltam a tehetségét. Egerszegi Krisztike nem tette be a lábát uszodába miután abbahagyta az edzést. Biztos kapott jó néhányat a papuccsal annak idején. Biztos nem volt kedve sokszor felkelni reggel. Úszni sem. És? Jót tettek volna vele a szülei ha hagyják aludni? Nem menni? Beteget jelenteni? Akkor derül ki, ha a gyerek rég túlvan a gyerekkorán, rég túlvan a sikereken, kudarcokon. Akkor meg lehet mondani, hogy megérte-e. Akkor. Vagy majd, ha visszanéz még később az életére. Mondjuk, mikor már a szülei sem élnek. 

A másik meg, a pénz. Sokba kerül a gyerek külföldi taníttatása, nem vitás. Gondolom a jó hangszer sem két fillér. És az sem baj, ha a gyerek úgy indul neki az életnek, hogy van mihez nyúlnia. Mint teszem azt egy modell, aki 20 éves korára összekeres pár millió dollárt. Nem is akkor merül fel a kérdés, hanem előtte. Hogy hagyom-e a gyereket egyedül utazni, élni, gyakorolni, pénzt keresni, mert most lehet. És egyáltalán, kié a pénz? Költse el? Az enyém, mert én fizetem minden dolgát? Az övé? Én gazdálkodom vele? Vagy a gyerek? Utaljak ki neki belőle? 

Nem lehet mit mondani, meg lehet csak hallgatni. Erre jutottunk a gyerekkel.  

 

3 újcirkuszi előadáson voltam, a Rómeó és Júlián, a Rengetegen meg az Egyenes labirintuson. 

1. felháborít, hogy szinte egyáltalán nem volt reklámozva, holott meg merem kockáztatni, életre szóló élményt adhatott volna sokaknak, de, hogy mindenképp más és jobb élmény, mint egy hagyományos cirkuszi előadás, az kétségtelen

2. nagyon, de nagyon büszke vagyok a lányomra, hogy ennyire sokat fejlődött, ilyen bátor és merész és képes magát adni a színpadon és technikailag is sokkal-sokkal előrébb van nem csak a régi önmagához, de másokhoz képest is, és gyönyörűen néz ki a színpadon, mert arányos és karcsú és izmos. és még annak örülök, hogy ledobta a gátlásosságát, bátran mer táncolni, mozogni, a testével kifejezni magát. nagyon jó ez, elképesztő eredménynek látom és tudom, hogy mennyire nehéz és milyen komoly munka van benne azon túl is, hogy elsajátítunk egy technikát, dolgozunk, gyakorlunk. látom a fejlődését és nagyon örülök neki.

3. az Egyenes labirintus szerintem rettenetes volt, egy nagy svindli, a rendező koncepciótlan, átgondolatlan és félkész munkája, ugyanakkor sokak számára megható és drámai volt, állítólag még sírtak is rajta emberek, úgyhogy ... el is határoztam, hogy nem fogok rosszat mondani most egy darabig senkiről és semmiről sem, csak a jóra fogok koncentrálni....

.

.

 

ma azt mondtam valakire, hogy hülye picsa és egy másvalakire szintén valami hasonlót, úgyhogy ennyit a jóra való törekvésemről. :D 


brekkancs

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing