H3006132027
K3107142128
Sz0108152229
Cs0209162330
P0310172401
Sz0411182502
V0512192603

Szabadságom naplója

Mindenki másképp csinálja

http://outdoor.blog.hu/2009/05/26/tuleltuk_a_nagyhalalt

 Aha...

    Én meg hetek óta csak a Mamára gondolok mindig, meg-megállva. Csecsemőpózban kucorgok a heverőn, lemondóan csóválgatja a fejét, aki elhalad mellettem, majd lenyom a kocsmában egy felest, és az élet kellemesebb dolgai felé fordítja tekintetét. 3 napja még fostam, hánytam, véreset hugyoztam. Tegnap már csak májasat. Ha Freud élne, simán végighaknizhatná velem a nyugati partot.

    Következő tereppont. Barlang Ajnáscső oldalában. Hol? Barlang. Ajnácskő. Meg kell találni. Barlang. Nincs. Feljebb menni. Nincs? Barlang? Barlang... Ajnácskő... Vár... Ajnácskő vára... Barlang... Medve.... maci... kijött... barlangjából... a maci... az én barna kis mackókám... macika... meg a róka... meg a búgócsiga... lovacska... doktor bácsi... mondd hogy áááá... kanalas orvosság... rózsaszín... ágyikó... benne macika... Mackókámat ne vedd el! Hol van mackókám? Barlangban. Barlang! Hola barlang?? Vár! Ajnácskő! Tereppont! Oááááááááááááááááá!

     Tessék? Nem szóltam semmit! Mi? Én? Komolyan? Nem emlékszem.

      Valamelyik állat induláskor géppisztolyos őrrel riogat. Belül az eurozónán, baráti szomszédunk határvidékén. Jó poén. Fejlámpán villog az eladadásjelző. Kicserélem az elemet, tovább villog. Nem szereti a cink-karbon Varta elemet. Megértem. Én meg a CBA-t nem szeretem, ahol csak ezt a szart lehet kapni. Ja, hogy miért ott. Mert este már csak az. Tudom... sapka. Karancs-Medves térkép szart sem ér, bal felső sarkában a terep 80 százaléka. Ott, ahol a Cartographia logo van, meg a fénykép. Kártyaparti, tököt a makkra, zöldet a pirosra. Mi a túró ez a zöld vonal, meg az a kék. Az meg miért fekete? Melyik állat hagyta el a piros ászt? Azon van Somoskő. Ja, a térkép alatt. De ne könyökölj már bele, most raktam ki hármat.

   Ötre beállít ébresztő. Kellemes With or Without You-ra fogunk kelni. Alig világosodik még, tuti hogy nincs öt. Te, ezek a szlovákok ilyen korán kelnek itt? Még alszok. De te, ezek már rádiót hallgatnak. De ismerős. Nanee... Nem hiszem el, ezek Van der Graaf Generator-t hallgatnak itt a mezőn. Hogy a túróba kapcsolt be magától a telefonomon zenelejátszó az éjszaka közepén???

   Felkelés, bakancs csuromvíz. Precízen betettem a sátorfedél alá, csak idén a sátor balra dőlt, és én voltam a jobb oldalon. Köszöngetünk az első faluban minden mezőgazdásznak. Bullterrier visszamorog, plusz némi „zrmlzicva” úgy foghegyről. Akkor inkább ne itt kérdezzük meg, hol vagyunk. Bögölyök lepte elhagyott úttörőtábor közepén sudokufejtés. Kombinációkért. Uggyan má... Minek? Dögmeleg, 3 liter víz elfogy egy délután alatt. Az egyik stafétuszon (vedd úgy, hogy tereppont-azonosító) legalább egy vödör sóder, úgy kell kiásni. Elit reálgimnazista banda jön utánunk, fodrászt, borotvát, és ruházati boltot egyik sem látott még életében, mintha Reich Károly rajzolta volna őket egy Móra-gyereknovellához. (bár valljuk be, ahogy végignézek magunkon így kora este, kissé már megtúráztatva, bennünk is van valami határozottan Sajdik-os.) Nem visszalapátolják az idióta ifjúeinsteinek a földet, hogy más se találja meg?  A másik stafétuszt meg belecsavarozta valaki egy bádog budiajtóba. Csak nem megelőztek az einsteinek? Estére odaérünk valami faluba. Kivilágítatlan főtéren bmx-es gyerekek faralgatnak. Beszédük olyan, mint ha a sepsiszentgyörgyi dialektust kevernék a Hős utcaival. Buszt nézünk,amivel visszajutunk másnap délután a határig, de itt minden csak ponidieljnok po piatok. Vasárnap  még a folyóvizet is kikapcsolják ebben a Hajnácka nevű faluban. De ronda neve van. Emlékeztet valamire! Mire is? Nem tudom, mi történhetett, csak az ugrik be, hogy fekszünk a sátorban. Pedig úgy terveztük, hogy van még 2 óránk éjfélig, gyorsan elcsatangolunk a Siatorig, aztán még vissza a kiindulóhelyre, hogy vasárnap átérjünk Somoskőre.

    Ötkor kelés, take it easy, a Siator előtt még megmásszuk lazán a kistestvért, a Ragácsot. Soha nem értékeltem eddig a Hortobágyot, de most már kezdem érteni Petőfit. Ki az az állat,aki emlékkönyvet rak egy bazinagy vulkán tetejére? Na meg aki még tele is írja poénokkal. Poénkodni a Ragács tetején... Erről a hegyről komolyan mondom, nehezebb lemenni, mint felmászni rá. Ahogy telik az idő, lassanként kb. annyira érzem magam hasznosnak a világban, mint anno kezdő léhűtő koromban hosszú hajú, Hendrix-pólós 19 éves építőipari segédmunkásként a Popeye-alkarú kőművesmester mellett. Valaki énekelhetne munkásmozgalmi dalokat... Radnóti is csak gyalogolt, gyalogolt, és mire ment vele...

   Fel is értünk a Siator-ra délután ötre. Ne is tippeljetek, nem indultunk el Somoskőre. Ja,hogy ezt előző este kb. egyórás útnak terveztük, éjszakára. Ja, hát tudjátok, a lépték, a lépték...   

 

 

Kulcsszavak: privát

4 hozzászolás

#1682029, 2009-09-15 19:54:08, Anonim
0
Elsősorban megkérdezném,ki a franc vagy te.Merthogy,nálunk,vagyis Ajnácskőn minden nap folyik a folyóviz,és sejtésem szerint Te magyarországi vagy,azért még nem kell pocskondiázni a szlovákiai magyarok kiejtését.Direkt nem irom azt hogy felvidéki magyar,mert én szlovákiai magyar vagyok,nem pedig felvidéki.De attól még teljes szivemből magyar vagyok.Haver,ha meg a Ragács tetején akarsz poénkodni,akkor legalább Ragácsot irjál,nem pedig Ragácot.Ha meg nem érdekel a turisztika akkor minek jársz ilyen helyekre.Amúgy nem haragból irtam amit irtam.Nem bánnám ha válaszolsz.

kakukk
#1692527, 2009-10-12 22:42:48, bohemian
0

http://tuleloverseny.hu/ 

Ez egy teljesítménytúra, a legutolsó ilyen a Karancs szlovákiai részén volt. 

 

Igen, magyarországi magyar vagyok, pesti, mifelénk az emberek kevésbé sértődékenyek, így szabadabban lehet fogalmazni, viccelődni. 

 

#1693139, 2009-10-14 11:43:44, Anonim
0
Elég sztochasztikus a stilusod, de azért nekem tetszik :) Viszont, aki nem volt ott, az egy kukkot sem ért az egészből az biztos. Lásd: Kakukk is szerintem egy jót mosolygott volna, ha ő is átéli azt, amit mi.. persze így ismeretlenül olvasva érthető, hogy nem tudja hova tenni. Üdv Bander Az erdő velünk van / kishalál

Bander
#1697563, 2009-10-26 23:22:59, bohemian
0

 

Méghogy mi pestiek nem vagyunk igazi hazafiak... Ajnácskőn mikor lesz Kelenföld utca?

Mondj már valamit, Anonim!

Neved:
  Web:

bohemian©2009 Sarok.org

Search marketing