H2805121926
K2906132027
Sz3007142128
Cs0108152229
P0209162330
Sz0310172431
V0411182501

Be just or be dead

2028/10/03

Yuubin

 

Levelesláda.

2014/01/29

Rég volt már

Ez a fajta influenzám legyen. Nincs olyan négyzetcentim ami ne fájna. Yay.

2014/01/10

Nyüssz.

Elhagytam a kedvenc fekete sálamat. Melóhelyen maradt és kicsi rá az esély, hogy kedden ott fogom találni...:(

2013/12/31

BÚÉK

Csak így röviden:)

2013/05/09

Zen

Hogyan fessünk madarat

 

Fessünk először egy kalitkát,

az ajtaját szélesre tárva,

s fessünk aztán

valami kedveset,

valami egyszerűt,

valami szépet,

valamit, ami hasznos

a kismadár szemének,

s támasszuk aztán egy fának a vásznat

egy kertben,

egy erdőben,

vagy egy rengetegben,

s rejtőzzünk a fa mögé semmit se szólva,

sőt mozdulatlan.

Néha gyorsan odajön egy madár,

de olykor hosszú évek is elmúlnak,

míg elhatározza magát, hogy leszáll.

Ne veszítsük el a türelmünk,

várjunk, merengjünk.

Várjunk, ha kell, éveken át,

száz év nem a világ,

hogy gyorsan vagy lassan jön-e meg a madár,

nincs semmi összefüggésben vele,

hogy lesz-e a képnek majd sikere.

Amikor megjön a madár,

– ha megjön a madár –

mélységes csendben legyünk,

várjuk meg, amíg a kalitkába belép,

s bent van, ha már besétált egyszer,

zárjuk be ajtaját gyorsan az ecsettel.

Aztán tüntessünk el minden rácsot vigyázva,

nehogy egy csöpp is hulljon a madárra.

Fessünk aztán egy tündéri szép fát,

s a legszebb ágat

válasszuk a madárnak.

Fessük meg a zöld lombokat, a borzoló szelet,

a napban táncoló porszemeket,

a fű bogarainak zsivaját a nyári melegben,

s várjuk meg, amíg a madár dalolni kezd önfeledten.

Ha nem dalolna a madár,

rossz jel volna, azt mutatná meg - óóó -

hogy a kép rossz, csapnivaló.

De jó jel az, ha a csőre dalra rebben.

Akkor egy tollat a gyerek

a madár szárnyából gondosan kitéphet,

s aláírhatja vele boldogan

a képet!

 

Jaques Prévert

2012/12/19

Murphy

Társkeresőn megtalál az összes jól kinéző, de állat meg természetbuzi csaj, ami ugye aki ismer engem nem pálya.(állatokat enni szeretem, a természetet meg ablakból, vagy télen) Ez meg ált azt jelenti, jobb ha mielőbb tudatom ezt velük és rögtön másképp vélekednek rólam...Néha jó lenne másnak lenni.

2012/11/30

Több mint facepalm:)

2012/11/04

Annyira jó....

Két magzat beszélget.

- Mondd, te hiszel a születés utáni életben ?
- Persze. A születés után jön az élet. Talán azért vagyunk itt, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Hagyjuk már! A születés után nincs semmi ! Onnan még senki
nem tért vissza ! És különben is, hogy nézne az ki ?
- Azt pontosan nem tudom, de úgy érzem, hogy ott mindenhol fények vannak... Talán a saját lábunkon fogunk
járni, és a saját szánkkal eszünk.
- Ez már végképp ostobaság ! Járni nem lehet ! Még, hogy szájjal enni Nevetséges ! Hát nem látod a köldökzsinórt ? És ha már itt tartunk, gondolkodj el egy picit: azért sem lehetséges a születés utáni élet, mert a köldökzsinór túl rövid .
- Igen, de szerintem valami biztosan lesz, épp csak máshogy, mint amit itt életnek nevezünk.
- Ostoba vagy. A születéssel az élet véget ér, és kész.
- Figyelj, nem tudom pontosan mi lesz, de majd a Mama segít nekünk...
- A Mama ? Te hiszel a Mamában ? !
- Igen.
- Ne nevettesd ki magad ! Láttad már valahol ? Egyáltalán látta már valaki ?
- Nem, mert itt van körülöttünk. Benne élünk. S bizony, neki köszönhetjük, hogy vagyunk.
- Na, most már hagyjál békén ezzel az ostobasággal, jó ? Majd akkor hiszem a Mamát, ha látom.
- Látni nem tudod, de ha elcsendesedsz, akkor hallhatod az énekét, érezheted a szeretetét. Ha elcsendesedsz, érezni fogod a simogatását, érezni fogod óvó kezét.

2012/08/20

No ez lennék én, tényleg ilyen vagyok

Születési jegy: Ikrek

Az Ikrek kettős jegy. Ez azt jelenti, hogy személyisége kettős, mintha egyszerre két ember élne egy testben. Egyszerre több dolog érdekli, és igyekszik figyelmét megosztani e két tevékenység között. Gyakran van két otthona, két szeretővel, néha két munkahelye is, de igazából ebben a megosztottságban semmire sem tud igazán koncentrálni. Az aggódás nem az Ikrek sajátja. Az életet könnyedén veszi, és ha veszteség éri, hamar túllép rajta. Megbántani sem lehet könnyen, sérelmein sem sokáig rágódik. Az Ikrek rendkívül mozgékony, eleme az utazás, a szabad levegő. Bármikor rávehető arra, hogy elutazzon kisebb távolságokra, de a tengerentúl azért nem biztos, hogy vonzza. Kedvenc utazási formái a gyaloglás, futás, kerékpározás, esetleg még a motorozás. Mindenhonnan elkésik, nem azért, mert nem akarna időben odaérni, hanem a közlekedés alakul úgy. Persze, ha előbb elindulna, talán odaérne, de nagyvonalúsága miatt nem tartalékol megfelelő útidőt. Ha láttál már vékony, nyakigláb embert kerékpáron, hátán hátizsákjával, biztos lehetsz benne, hogy egy Ikrek embert láttál. Nagyon alkalmazkodó, kettős jegy lévén mindig a megfelelő arcát tudja megmutatni. A képmutatás sem áll távol tőle, hajlamos a kedvességre, behízelgésre. Ha érdekében áll, azonnal átvált másik arcára, kimutatja foga fehérjét. Az Ikrektől nem áll távol a hazugság, az átverés, de ha ezt ő nem teszi meg, mindig akad valaki, aki vele teszi meg. Sokszor nem alkot önálló véleményt, igyekszik semlegesnek maradni. Érdeklődése mindenre kiterjed, mindenre kíváncsi, de ismerkedése a dolgokkal meglehetősen felszínes. Kiváló beszélgető partner, minden témához hozzá tud szólni, szereti a jól értesült szerepét játszani. Már kora gyermekkorában megmutatkozik kommunikációs képessége, hamar elkezd beszélni, aztán többé be nem áll a szája. Nagyon intelligens, óriási beleérző és befolyásoló képességgel, szárnyaló fantáziával. Fantáziája révén nagyon jó gondolataik vannak, de ha nem áll mellette valaki, aki megvalósítsa, akkor tovább lép és új, korszakalkotó gondolatokon töri a fejét. Az Ikrek kitűnő kereskedő és ügynök, ő az, aki rád tudja sózni mindazt a terméket, melyre valójában semmi szükséged sincs. Nem anyagias, az anyagi mélypontokat felületessége miatt könnyen éli túl. Ahogy Merkúr a tolvajok istene volt, úgy az Ikrek egy részétől sem áll távol a bűnözés, leginkább a szellemi bűnözésben (okirat-hamisítás, pénzhamisítás, spekuláció, szélhámosság) jeleskedik. Kapcsolataiban az intellektuális érdeklődés fontosabb szerepet játszik, mint az érzelmek, partnerének illik mindig jól tájékozottnak lennie. Szexuális életére nem az érzelmi alapon átélt szenvedély a jellemző, sokkal inkább a hódítás érdekli. Csapongó, és itt is legalább két partner jelenik meg az életében. Párja vagy elviseli csapongásait, vagy elhagyja. Az Ikrek ekkor sem feltétlenül szenved, hamar túllép elszenvedett csalódásán. Könnyen ismerkedik, nem hagyja, hogy erkölcsi érzéke meggátolja bármiben, gátlásai pedig általában nincsenek.

Aszcendens: Szűz

Minden aszcendens közül a Szűz a legintrikusabb, a legkritikusabb és a legleleményesebb. Annak ellenére, hogy nagyszerűen vág az esze, sajnos, képtelen véghezvinni az ötleteit, hacsak nem ösztönzik, lökdösik, és sürgetik mások. Néha önző, gyakran csak magára gondol, visszahúzódó, és nem fogad be mindenkit a bizalmába. A legjobb adottsága egyértelműen az, hogy nagyon jó esze van. Könnyen megbántódik, és mindig ideges valami miatt. Készüljön fel rá mindenki, hogy folyamatosan képzelt betegségére panaszkodik. Mindenben a tökéletességre törekszik, és így minden másnál jobban vágyik az ötletek világosságára és kiváló minőségére. Alacsony, vékony termet, azonban pocakosodásra hajlamos. Idősebb korban tipikusan pipaszár lábak nagy pocakkal. Ajkai vékonyak, szemei értelmesek. Többnyire rövidlátóak, szemüvegesek. Sötét haja, értelmes szeme van. A nőknek kis melle és fiús alkata van. Álla fejletlen, közepén Merkúr-gödör. Fülei elállóak. Kulccsontjai kiállnak, mintegy sótartót alkotva. Ránézésre olyan, mint egy kisfiú.

Bolygók a jegyekben

Hold a Skorpió jegyben

Érzelmileg túlfűtött, a legkisebb provokációra is túlzott hevességgel válaszolhat. Emellett jelentős fizikai energiát is mutat ez a jegyhelyzet, ami eltökéltséget és ösztönös célratörést mutat. Hajlamos lehet az erőszakosságra, féltékenységre. Hangulata sokszor mutat gyűlölködést, viszont képes mélyen érezni bárki iránt. Érzelmei erősek és szenvedélyesek. Rendkívül erős megérzései vannak, mindent megérez a másikkal kapcsolatban. Ő viszont nem enged betekintést gondolataiba, érzéseibe. Nagyon szeretetéhes, minden eszközzel igyekszik magához láncolni szeretteit. Nagyon féltékeny természetű, családtagjait teljesen ki akarja sajátítani. Meg kell értetni vele, hogy a szeretet nem múlik el attól, hogy nem csüngenek egymáson folyamatosan. Érdeklik a rejtélyes dolgok, az okkult tudományok és a sötétebb dolgok is, mint például a betegségek és a halál. Titkolózni nem érdemes vele szemben, mert megérzi, és addig kutakodik, míg rá nem lel az igazságra. Férfi esetén kedveli a spirituális beállítottságú, esetleg a szúrósabb beszédmódú nőket.

Merkúr a Ikrek jegyben

Lételeme a kommunikáció. Rendkívül kíváncsi és érdeklődő. Mindenkivel igyekszik kapcsolatot teremteni, mindig van mondanivalója. Az írást és olvasást nagyon hamar megtanulja, hiszen ezek is a kommunikáció eszközei. Érdeklődése hamar felélénkül bármely tanulmány iránt, ám kitartásával lehetnek gondok, mert egyszerre több minden is érdekli. Éles észjárású. Felszínes - képes gyors döntéseket hozni, ám amilyen gyorsan megszületett, olyan gyorsan meg is változtatja. Gyakran türelmetlen másokkal szemben, főleg olyanokkal, akik képtelen követni gondolatmenetét. Az ilyen horoszkóppal rendelkezők gyakran rendelkeznek jó kereskedői készséggel. Rossz esetben szószátyárok is lehetnek.

Vénusz a Oroszlán jegyben

Érzelmes és heves szenvedélyekkel rendelkezik. Szexuális élete rendszerint gazdag és kielégítő, hűséges és kitartó partnerével. Nagylelkűen és büszkén viselkedik, ha odafigyelnek rá. Ha megbántják, ugyanilyen büszkén továbbáll, ezért érzéketlennek tartják. Sok mindent megtesz azért, hogy tetsszen másoknak. Vezetői és szervezői képességei kiválóak, lelkesedésével és ösztönzésével mindenkit képes előre mozdítani. Vonzzák a művészetek, mindent szeret, ami napfényes, hatalmas, és mellyel saját fényét emelheti. Étkezés közben is szereti magára vonni a figyelmet minden eszközzel. Tányérjával vagy kanalával nem azért játszik, mert nem ízlik az étel, hanem hogy figyeljenek rá.

Mars a Ikrek jegyben

Szellemileg igen élénk, ám fizikailag meglehetősen lusta. Nyitottan reagál mindenre, kíváncsi természete hajtja. Szeret felfedezőútra indulni, mindent kipróbál, amire lehetőség adódik. Amíg érdeklődése hajtja, szívesen mozog, ám csak a testedzés kedvéért nem tesz semmit. Nem könnyű feldühíteni, fegyverként kemény és illetlen szavakat használ Energiáit nem megfelelően vezeti le, ettől nyughatatlanná, feszültté és ingerültté válhat. Az egyén a szexuális életben igen energikus és kísérletező partner. Ez a kísérletezés megnyilvánulhat a partnerek gyakori váltogatásában, de az sem kizárt, hogy inkább csak beszél a szexről.

2012/07/06

Sums it up.


altair

< <


©2009 Sarok.org

Search marketing