H3107142128
K0108152229
Sz0209162330
Cs0310172401
P0411182502
Sz0512192603
V0613202704

2011/05/29

Templom

Az emberi test eszköz, legyen szó akár a sajátról, akár máséról. Nem a test definiálja az egyént, hanem az egyén mikroverzuma definiálja a testet. A hús csak arra szolgál, hogy az akarat hordozója legyen. Ez az elképzelés minden rendszerben és vallásban jelen van, csak általában sokkal kevésbé arcbamászósan megfogalmazva. A legcivilizáltabbnak tűnő megfogalmazás a hányingerkeltésre alkalmas mennyiségben ismételgetett "a tested templom, bánj is vele úgy".

Induljunk ki ebből, és nézzük meg, mi is egy templom, és hogy is kéne vele bánni. A templom az adott entitás hatalmának jelképe, az entitás szolgáinak lehetőséget nyújt a kapcsolatfelvételre és védelmet nyújt számukra mind a fizikai, mind a nemfizikai támadások ellen. Ezen kívül az entitás kiemelt fontosságú szolgái itt csapolhatják meg uruk hatalmát, itt tudatják alárendelt szolgatársaikkal uruk szándékait, itt tanulnak és fejlődnek mind.

A templomnak akár közvetlenül, akár közvetve alkalmasnak kell lennie fizikai támadások elhárítására. A közvetlen módszer értelemszerűen a templom erődszerűre építése, fegyverraktár telepítése, a fegyverkezés támogatása a hívek körében, az entitás céljainak és elvárásainak megfelelő módon való agresszióvezérlés. A közvetett módszer a közvetlen és közvetett hívek bosszúálló hajlamára épít - ha lerombolsz egy templomot, barbár állat vagy, akit börtönbe kell zárni vagy el kell pusztítani.

A templomnak alkalmasnak kell lennie nemfizikai támadások elhárítására, ideértve ellenséges entitások behatolási szándékát, a hívek elfordulását-hitetlenségét, ellenséges entitások kiemelt és közönséges szolgáinak rituáléit, propagandaakcióit és  a hívekre ható szubliminális programozását.

A templomnak lehetőséget kell adnia az entitással való kétirányú kapcsolatra, akár szekunder közvetítőn keresztül, akár anélkül. Komplex entitásoknál szükséges az aspektusok tiszta szétválasztása. Hierarchális rendet  uraló entitásnál szükséges a fontosabb alárendelt nemfizikai entitások megjelenítése mind propaganda, mind rituális célból.

A templomnak mutatnia kell az azt uraló entitás és a kiemelt szolgák hatalmát a külvilágnak és a híveknek. Ez egyszerre szolgál az ellenség elrettentésére, a hívek kordában tartására valamint öntudatuk növelésére és a semlegesek csábítására.

 

Az elején a népi okosság azt mondja, hogy bánj úgy a testeddel, mint egy templommal - ez nálunk felvet egy érdekes kérdést, miszerint mégis, melyik entitásnak legyen szentelve a sok közül, akikkel foglalkozunk? Mindnek ésvagy a Fekete Lángnak. Kiket tekintsünk a saját templomunkhoz tartozó szolgáknak? Senkit, vagy csak a saját mikroverzumunk lakóit. Ha a test nem bírja el a terhelést, alakítsd át szükség szerint. Időszakosan teszteld, hogy milyen hatásra hogy reagál - ha gyengeséget észlelsz, mihamarabb változtass rajta. Hozz létre csatornákat és kapukat a templomot uraló entitásoknak és erőknek. Tedd alkalmassá mindenre, amire egy templomnak alkalmasnak kell lennie.

Írtam, hogy az egyén mikroverzuma definiálja a testet. Az előzőek fényében ezért fontos, hogy az átalakítás a mikroverzumra is kiterjedjen, különös tekintettel az integrációra. Szintén fontos észben tartani, hogy nagyobbrészt egyedül vagy nagyon kis létszámban vagyunk, így muszáj önálló templom-erődöket létrehoznunk, amiket nekünk magunknak kell tesztelnünk és fejlesztenünk - nem támaszkodhatunk kizárólag az ellenségeink által kifejtett evolúciós kényszerre, mert amíg egy egyháznak túlélhető egyetlen templom elvesztése és tanulhat a tapasztalatokból, mi nagyobbrészt egytemplomos egyházak vagyunk. Éppen ezért szükséges, hogy az elviselhetőség határán túl terheljük magunkat olyan sűrűn, amilyen sűrűn még maradandó károsodás kockázata nélkül lehetséges, mind fizikailag, mind intellektuálisan, mind érzelmileg. Elengedhetetlen, hogy szembenézzünk saját gyengeségünkkel, félelmeinkkel, fóbiáinkkal és mániáinkkal, és ezeket is integráljuk.

Ugyanakkor ha mindezeknek egyszerre állunk neki, garantált az összeroppanás. Mindenkinek meg kell határozni a saját fontossági sorrendjét, hogy egy esetleges külső forrásból származó krízishelyzet esetén tervszerűen tudja kivonni az erőforrásait átmenetileg hanyagolható területekről - természetesen itt lehetőség nyílik lustálkodásra. A lusta és hanyag operátorokkal nem szükséges különösebben foglalkozni, vagy változtatnak a módszereiken, vagy rövid úton meghalnak, vagy hosszútávon jelentéktelen bábokká válnak.


abaddon©2009 Sarok.org

Search marketing